vineri, 14 octombrie 2016

Romania lucrului "bine" facut. Criza sistemului informatic al cardului de sănătate.

Se pare ca in aceste zile, ca niciodata, Romania lucrului "bine" facut s-a inganat foarte armonios cu "minunile" Paraschevei" lu' Peste. :))

Nu de alta, dar sistemul informatic al cardului de sănătate a fost blocat vreo trei-patru zile in aceeasi perioada. De unde se vede ca "minunile" sau nefacutele Paraschevei nu au "ocrotit" doar sanatatea moldovenilor, ci, in chip de bonus, au "ocrotit" sanatatea tuturor romanilor.

Acest fapt este datator de "speranta" pentru cei 40.000 de creduli care, alta "minune", pana pe 12.Octombrie.2016 indurasera... codul portocaliu de vreme rea asteptand sa se pupe "in bot" cu "ocrotitoarea" demult răposată (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/pelerinii-ajunsi-la-moastele-sfintei-parascheva-au-ignorat-codul-portocaliu-ne-face-bine-sfanta-tot-timpul-de-asta-venim.html).

Pentru cine e credul cu inima usoara nu-i nicio problema cu vremea rea: daca Parascheva le-o fi destainuit vreunor pelerini taina imbolnavirii, tot ea le va destainui si taina cardului de sanatate nefunctional atunci cand vor dori sa-si trateze bolile. :))

Citind cu mare atentie "prospectul" sistemului informatic al cardului de sănătate pe sursa http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/criza-cardului-de-sanatate-medicii-de-familie-dau-in-judecata-cnas-587509, am putut deslusi fabulosii parametri functionali ai acestuia:

"Sistemul cardului de Sănătate a costat aproape 20 de milioane de euro, iar de la lansarea de acum un an s-a blocat de cel puţin 50 de ori, spun medicii.

Purtătorul de cuvânt al CNAS a refuzat să comenteze și a precizat că instituția va da în curând un comunicat oficial."
!

Adevarul e ca presa e prea de tot; e ca atunci cand se intampla o tragedie si sunt luate rudele la intrebari: "Si ce simtiti? Cum va simtiti? In ce stare va aflati?". Ce sa mai comenteze ăl de ne poartă cu vorba de la CNAS?

In plus, asa cum ii sta bine unui program national de care depinde trataterea sanatatii tuturor romanilor, sistemul cardului de sănătate nu are un program sau contract de mentenanta (sursa http://www.gds.ro/Actualitate/2016-10-13/cardul-de-sanatate-functioneaza.-se-negociaza-un-contract-de-mentenanta/).

Asta e, sa n-o mai lungim, ca tot nu ajungem nicaieri. Romania lucrului "bine" facut ne-a invins si de data asta. Sa gandim pozitiv: in viitor se va face si mai prost si mai rau de atat. Resursele de prostie si ticalosie sunt nelimitate in Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu