duminică, 23 octombrie 2016

Romania lucrului "bine" facut: manipulare si circ politico-mediatic pentru falsa unire a Romaniei cu Basarabia

A. Ieri, sambata, 22.Octombrie.2016, a avut loc un asa zis mars pentru unirea Romaniei cu Basarabia.

In fapt, a fost o manifestatie in care problema unirii Romaniei cu Basarabia a fost folosita ca pretext pentru ca un numar de chibiţi ai politicii actuale romanesti, in frunte cu Traian Basescu, Sebastian Ghita si Robert Turcescu, sa incerce sa obtina ceva capital de imagine, ceva procente in lupta electorala, sa apara pe la televizor, sa vada cata lume este dispusa sa iasa in strada si sa puna botul la orice, sa abata atentia cetatenilor de la problemele stringente ale tarii.

Iata care sunt, dupa parerea mea, problemele stringente si adevarate ale tarii care dupa 1989 traieste intr-o continua criza umanitara:
1. Saracia lucie in care se zbate 25-50% din populatia Romaniei;
2. Lipsa locurilor de munca;
3. Lipsa salarizarii decente;
4. Nerezolvarea unor probleme imediate legate de un trai decent si de viata normala a cetatenilor:
Eternele probleme acute cu incalzirea cetatenilor (!!!);
5. Problema acuta a alimentatiei minimale a unui mare numar de cetateni (!!!);
6. Problema acuta a serviciilor medicale, care sunt practic inexistente pentru cetatenii defavorizati si sunt de proasta calitate pentru simplii cetateni;
7. Problema invatamantului de proasta calitate, care a ajuns sa imbecilizeze copiii si sa-i dreseze pentru a deveni niste sclavi obedienti, fara ca materiile invatate in scoala sa aiba vreo legatura cu antreprenoriatul (libera initiativa) sau cu locurile de munca disponibile in Romania.

Mai pe scurt, as zice ca un stat care are un minim de bun simt si un minim de interes pentru cetatenii sai, de ale caror taxe uriase si impuse cu japca beneficiaza, ar trebui sa rezolve doua probleme in mod prioritar (macar in numele traiului decent si al circului din decembrie 1989):
- Niciun cetatean roman sa nu sufere de foame;
- Niciun cetatean roman sa nu sufere de frig.

Restul povestilor cu civilizatie, infrastructura, modernizare, anticoruptie, educatie si sanatate pot sta in planul al doilea daca cetatenii nu au probleme cu foamea si frigul. Mi se pare evident ca intr-un fel este privit un corupt pe stomacul gol si in alt fel este privit un corupt cu burta plina.

Numai ca persoanele care detin puterea in aceste vremuri orchestreaza constant circ politico-mediatic pentru a abate atentia cetatenilor de la problemele reale personale si ale tarii.

Cel mai bun si mai recent exemplu este asa zisul mars pentru unirea Romaniei cu Basarabia, transformat rapid in "protest" in Piata Universitatii.

B. Acest "mars" are toate ingredientele celorlalte manipulari stradale din ultima vreme (incepand cu anul 2012 si pana azi):
B.1. A avut loc intr-o zi de sambata, cand autoritatile au zi libera,
B.2. A avut loc dupa amiaza spre seara si a continuat dupa lasarea intunericului,
B.3. S-a dorit incalcarea programului si traseului stabilit,
B.4. S-a fortat cordonul de jandarmi (se realiza unirea mai repede astfel?),
B.5. S-a vorbit in mod fals in numele tuturor romanilor si s-a afirmat in fals ca aceasta unire este vointa si datoria romanilor,
B.6. S-a inventat rapid un conflict ultimativ cu guvernul si cu partidele politice,
B.7. Desi a fost vorba de circa 2.000 de manifestanti, s-a bucurat de o mediatizare excesiva si mincinoasa;
B.8. S-a incercat atragerea emotionala a cetatenilor in conflictul inventat de liderii acestui "mars".

C. Romanii (majoritatea traiesc in infractionalitate, saracie, degenerare, promiscuitate si primitivism!) nu sunt interesati de unirea Romaniei cu Republica Moldova.

Dovezile acestui fapt sunt exterm de numeroase.

C.1. Este suficient sa ma uit sintetic pe ultimul articol pe care l-am scris pe blog (sursa: http://lmar2010.blogspot.ro/2016/10/romania-lucrului-prea-bine-facut-sau.html) ca sa vad ce preocupari si aspiratii au romanii:
- Un roman a dat foc la doi oameni ai strazii;
- O mama de 63 de ani si-a omorat fiul de 41 de ani;
- Un fiu de 40 de ani si-a batut si violat mama de 79 de ani;
- Un fost SPP-ist si angajat la Romania TV (postul lui Sebastian Ghita) aspira sa faca sex cu cat mai multe minore sarace si sa se filmeze cu ele in astfel de ipostaze.

E clar cat le pasa acestora de unire, nivel de trai, cultura, civilizatie, infrastructura, justitie, coruptie, educatie, sanatate si alte gogosi politice!

C.2. O alta categorie de oameni carora nu le pasa de unire, nivel de trai, cultura, civilizatie, infrastructura, justitie, coruptie, educatie, sanatate si alte gogosi politice:
- Cele 7600 de "dosare" de la DNA!

C.3. O alta categorie de oameni carora nu le pasa de unire, nivel de trai, cultura, civilizatie, infrastructura, justitie, coruptie, educatie, sanatate si alte gogosi politice:
- Cei care au furat incepand cu anul 1990 si pana in prezent minim 108 miliarde de dolari Romaniei si romanilor!

Le pasa acestor mari "patrioti" de altceva decat de bani? Se unesc astia cu oricine si se despart de oricine, numai sa fie lasati sa fure.

C.4. Din moment ce la "marsul" pentru unire de ieri, 23.Octombrie.2016, nu au fost decat 2.000 de persoane (mi se pare ca doar Realitatea TV a avut o estimare mai generoasa si a dat un numar de 5.000 de persoane), e clar ca majoritatea covarsitoare a romanilor se ocupa cu altceva (de exemplu cu probleme firesti si reale: cum sa se incalzeasca la iarna, pusul muraturilor, proviziile mai ieftine pentru iarna, cum sa faca un ban in plus).

Unirea Romaniei cu Republica Moldova nu intereseaza aproape pe nimeni in Romania.

Din motive rationale pe care le descriu punctual mai jos, nici eu nu sunt interesat de aceasta unire.

D. Din punct de vedere politic, in conditiile actuale mai potrivnice ca niciodata, unirea Romaniei cu Republica Moldova nu este de dorit nici pe termen scurt, nici pe termen lung.

D.1. Pe termen scurt, unirea inseamna comuniunea cu un stat la fel de corupt si de infractional ca Romania, dar poate mai sarac decat tara noastra. Adica prin unirea cu Republica Moldova avem "sansa" sa fim chiar ultimii in toate statisticile Uniunii Europene, inclusiv in urma Bulgariei.

D.2. Pe termen lung, asa cum s-a intamplat in timpul si dupa cel de-al doilea razboi mondial, aceasta unire se poate dovedi extrem de instabila si un bun pretext pentru ca Rusia sa ne caute nod in papura.

Actualmente Romania ca administratie si romanii ca popor s-ar putea crede intr-o relativa siguranta in cadrul aliantei nord-atlantice (NATO).

Numai ca, asa cum arata istoria, aliantele se fac si se desfac, iar statele mici (care nici macar nu au forta economica si coeziune sociala) conduse de aventurieri iresponsabili (de exemplu de dictatorul Carol al II-lea) nu au niciun cuvant de spus in fata marilor puteri.

Situatia geopolitica actuala este extrem de instabila, iar tensiunile nici macar nu sunt departe de granitele Romaniei.

Alianta NATO este extrem de zdruncinata chiar in zona Balcanilor prin pozitia Turciei care acum incearca sa duca o politica in alianta cu Rusia.

Germania, in cadrul Uniunii Europene, are o politica extrem de duplicitara, fiind si ea in relatii foarte bune cu Rusia (dincolo de eventualele aparente). Iar Germania si Rusia au avut intotdeauna, macar in ultimii 150 de ani, protocoale secrete despre care fraierii din politica au aflat intotdeauna prea tarziu.

D.3. In contextul in care se doreste ca Republica Moldova sa devina stat membru al Uniunii Europene si in contextul in care, in teorie, Uniunea Europeana inseamna eliminarea frontierelor si libera circulatie in statele membre, ce importanta mai are daca Republica Moldova este unita cu Romania? Uniunea Europeana este o realitate sau o ipocrizie?

In contextul Brexitului si al realitatilor economice actuale, Uniunea Europeana este o evidenta bataie de joc si o modalitate juridica prin care liderii UE isi bat joc de cetatenii UE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu