sâmbătă, 29 octombrie 2016

Romania lucrului "bine" facut chiar de catre autorul conceptului

Foarte distractiv exemplul personal negativ al lui Klaus Iohannis, care, fiind in vizita de lucru la Targu-Jiu, s-a dus la Masa Tacerii si a luat loc pe un scaun ca sa se traga in poze, in ciuda interdictiilor afisate in zona.

Sursa fotografiei: http://www.libertatea.ro/stiri/iohannis-la-masa-tacerii-1641024.

Faptul a fost larg ironizat mai ales pe postul Romania TV, spunandu-se:

1. Daca cineva avea tot dreptul sa se aseze la Masa Tacerii, atunci cu siguranta acel cineva era Klaus Iohannis;

2. Dimpotriva, Klaus Iohannis si-a pierdut dreptul de a se aseza la Masa Tacerii, pentru ca a fost foarte vocal in ultima vreme;

3. Daca tot s-a asezat, Klaus Iohannis putea sa scoata si tablele, sa joace cu sepepistii.

4. Daca tot s-a asezat, Klaus Iohannis putea sa-si scoata si parizerul din ziar si sa haleasca.

5. Fiind vorba de Iohannis, un jurmalist a spus ca se fereste sa spuna "Iata imagini cu primul cocalar al tarii!".

In asteptarea altor lucruri "bine" facute de Iohannis (batut pitoane in Coloana Infinitului pentru o escalada; pupat pe gura Poarta Sarutului), sa remarcam un altfel de circ mediatic in jurul acestei intamplari.

Sursa http://www.ziare.com/klaus-johannis/presedinte/gafa-a-lui-iohannis-presedintele-s-ar-fi-asezat-la-masa-tacerii-desi-nu-avea-voie-1441462 spune ca:

"Presedintele a vizitat operele lui Brancusi din parc si la un moment dat s-ar fi asezat pe unul dintre scaunele de la "Masa Tacerii". Imaginile au fost publicate pe Facebook, dar deocamdata nu a fost confirmata autenticitatea lor."!!!

Asta e d-aia, din categoria "pana la o decizie definitiva si irevocabila in instanta, ceea ce vedeti nu e ceea ce vedeti, e exact ceea ce nu vedeti". Sa  asteptam sa se pronunte intai justitia; Iohannis se bucura de prezumtia de nevinovatie si ne face fericit cu mana in poze. Hi, hi!

Sursa fotografiei: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21383285-presedintele-klaus-iohannis-fotografiat-stand-masa-tacerii-desi-monumentul-este-insotit-mesajul-rugam-evitati-contactul-operele.htm.

Desi fapta lui Iohannis de a se aseza pe un scaun al ansamblului Masa Tacerii nu constituie, evident, un pericol social, de pe sursa http://www.libertatea.ro/stiri/iohannis-la-masa-tacerii-1641024 aflam ca Iohannis nu este nici macar contravenient:

"[...] la câţiva metri de operă era afişat mesajul: ”Stimaţi vizitatori, să păstrăm intactă moştenirea Brâncuşi pentru generaţiile următoare. Vă rugăm să evitaţi contactul cu operele!”.

Cu toate acestea, poliţiştii locali susţin că doar persoanele care se urcă pe opere, cu picioarele, pot fi amendate.

”În Parcul Central sunt amplasate plăcuţe care interzic urcatul cu picioarele pe operele de artă. Nu a avut loc nicio contravenţie în cazul de faţă”, a declarat, pentru Mediafax, Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu-Jiu."
.

Data viitoare cand ajung la Targu-Jiu, aproape ca as fi foarte tentat sa merg in maini pe Masa Tacerii, sa n-am probleme cu autoritatile locale. Hi, hi!

Dar pentru o corecta informare, conform fotografiei de pe sursa http://www.gorj-domino.ro/nu-au-respect-pentru-masa-tacerii-cu-picioarele-pe-opera-lui-brancusi/, este interzis contactul cu operele (deci nu doar cu picioarele, ci si cu mainile, cu fundul, cu gura, cu orice).


Pe 13.Octombrie.2013, pe sursa respectiva se scria:

"O parte a tinerilor noștri concetățeni habar nu au ce înseamnă operele marelui Constantin Brâncuși și nici faptul că nu au voie să își pună picioarele și dosurile pe ele. Nici măcar nu se obosesc să citească plăcuțele din imediata apropiere a operei brâncușiene."! Ha, ha, ha, ha, ha!

"Polițiștii au mai aplicat sancțiuni turiștilor sau chiar gorjenilor care au încălcat regulile."! Ha, ha, ha, ha, ha!

Deci uneori interdictia se aplica si gorjenilor! Altfel, nimeni nu e mai presus de lege! Hi, hi!

Io (sau eu) stiu de ce nu a fost amendat Iohannis pentru contactul cu scaunele de la Masa Tacerii: in caz ca nu platea amenda la timp, amenda contraventionala se transforma in amenda penala, iar Iohannis devenea penal definitiv si irevocabil.

Sondaj de opinie: care gest este mai penibil?
a) Gestul lui Iohannis de a se aseza la Masa Tacerii in ciuda interdictiilor.
b) Gestul autoritatilor locale de a acoperi gestul lui Iohannis.
c) Ambele gesturi sunt la fel de penibile si specifice statului mafiot totalitar, in care "baietii destepti" sunt mai presus de lege... prin lege si prin modul de aplicare diferentiata a legii, in functie de statutul social!

Cred ca de acum incolo Masa Tacerii s-ar putea numi (pe merit) Masa lui Iohannis. Iar Ciolos ar putea sa faca o noua pseudo campanie de subscriptie publica pentru a rascumpara ansamblul operelor lui Brancusi de la Targu-Jiu, dupa care sa plateasca o suma astronomica de la buget autoritatilor locale gorjene. Ca doar Brancusi e al lui Ciolos si al lui Iohannis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu