sâmbătă, 22 octombrie 2016

Angajati ai statului si un ONG fac zid in fata unui elev violent, ignorand total drepturile celorlalti elevi!

O organizatie fantoma cu nume pompos (Centrul European bla-bla; de parca aceasta organizatie ar avea cel putin 1.000 de angajati din toata Europa), care are primul partener mentionat Fundatia pentru o societate deschisa a lui Soros, a facut plangere penala impotriva catorva parinti ai copiilor implicati in protestul de la scoala din Pitesti impotriva elevului violent presupus cu ADHD.

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/plangere-penala-depusa-de-un-ong-impotriva-parintilor-ai-caror-copii-au-protestat-fata-de-elevul-cu-adhd-15839501, cica parintii au instigat copii sa protesteze!!!

Adica acum daca exista oameni care vor sa protesteze pentru ceva, capii protestului se numesc instigatori!

Adica protestul unor copii normali impotriva unui copil violent inseamna santaj, incitare la ura si discriminare!!!

Cel putin asa sustine prin demersul ei aparatoarea "din oficiu" a elevului violent, Mădălina Turza, care nu se sfieste sa-l transforme pe violentul lu' Peste in ingeras:

"Ionuţ, un copil din clasa a VII-a din Piteşti, diagnosticat cu deficienţă de tip somatic (simptome fizice inexplicabile din punct de vedere medical, boli ale corpului de origine psihologică), a venit la şcoală să înveţe despre ură."!!!

"A fost singur în clasă. Colegii săi erau pe hol, protestau împotriva lui, împotriva faptului că el are o dizabilitate, învaţă în aceeaşi clasă ca ei şi îndrăzneşte să spere la normalitate şi integrare."!

"Copilul privea mesajele ['Vreau sa imi implinesc visele', 'Vreau să învăţ', 'Vreau sa mi se respecte drepturile', 'Vreau respect'.] şi nu înţelegea ce legătură au cu el."!

Pai nici nu aveau legatura cu el, ci cu ei insisi. Ceilalti doreau sa invete si Ionut ii teroriza.

Sigur ca o persoana cu dizabilitati are drepturi. Dar, in acelasi timp, sa vedem ce drepturi au toti cetatenii Romaniei, conform Constitutiei Romaniei, Articolul 22, de la sectiunea "Drepturile si libertatile fundamentale":

"ARTICOLUL 22
(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate."
!

Sa vedem cum respecta dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică, Ionut, violentul cu ADHD, cel care, chipurile, spera la normalitate si integrare, cel care nu intelegea ce au colegii cu el, cel care ar fi invatat de la colegi si de la scoala despre ura.

Conform sursei http://www.romanialibera.ro/societate/educatie/noi-dezvaluiri-socante-din-cazul-copilului-diagnosticat-cu-adhd--comitetul-de-parinti-sustine-ca-baiatul-ar-trimite-sms-uri-si-biletele-de-amenintare-colegilor--%E2%80%9Ete-ucid----%E2%80%9Ete-tai--431035, dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei NU sunt garantate daca sunt puse in pericol de un minor sub 14 ani, politia afirmand, pe buna dreptate, ca nu are parghii legale in acest sens!

Parintii copiiilor colegi cu violentul s-au adresat Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, reclamand situatia de la scoala, dar

"autoritățile le-ar fi răspuns că nu pot lua măsuri, întrucât băiatul este minor"!!!

Corect conform legii actuale, adica din punct de vedere al regimului răspunderii penale a minorului, conform Articolului 113 din Noul Cod Penal (sursa: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-113) este scris:

"Art. 113
Limitele răspunderii penale

(1) Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.

(2) Minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.

(3) Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii."
!

Altfel spus, pana la 14 ani copiii sunt liberi sa faca absolut orice, inclusiv sa omoare!!!
Altfel spus, pana la 14 ani copiii sunt liberi sa faca absolut orice, inclusiv sa omoare!!!
Altfel spus, pana la 14 ani copiii sunt liberi sa faca absolut orice, inclusiv sa omoare!!!

Este constitutionala o astfel de prevedere legala? Dupa parerea mea, o astfel de prevedere incalca Art. 22, alineatul (1) din Constitutia Romaniei, mentionat si invocat mai sus!

Nimeni nu ar trebui sa aiba dreptul sa omoare sau sa ameninte cu moartea sau sa fie violent, fiind apărat prin lege de faptul ca nu a implinit inca 14 ani, din moment ce exista Articolul 22, alineatul (1) din Constitutia Romaniei, care afirma ca, repet:

"ARTICOLUL 22
(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate."
!

Sunt foarte curios ce comportament va avea ADHD-istul dupa implinirea varstei de 14 ani si dupa implinirea varstei de 16 ani! S-ar putea ca minorul expert in violenta si amenintari cu moartea sa se autotempereze (chiar si fara tratament si consiliere!) dupa implinirea varstei la care raspunde penal cu drepturi depline. Nu de alta, dar si amenintarea cu comiterea unei infractiuni inseamna tot o infractiune.

Trecand peste aceasta situatie juridica aberanta pe care Parlamentul, Guvernul si Presedintele Romaniei au impus-o simplilor cetateni si in special minorilor terorizati de minori, sursa http://www.romanialibera.ro/societate/educatie/noi-dezvaluiri-socante-din-cazul-copilului-diagnosticat-cu-adhd--comitetul-de-parinti-sustine-ca-baiatul-ar-trimite-sms-uri-si-biletele-de-amenintare-colegilor--%E2%80%9Ete-ucid----%E2%80%9Ete-tai--431035 dezvaluie modul in care Ionul, violentul cu ADHD, intelegea "normalitatea" si "integrarea". De pilda, violentul trimitea SMS-uri cu urmatorul continut:

"„Te ucid!”, „Te tai!”"!

Alta pilda cu violentul:

"i-a învinețit mâna unei colege"!

Alta pilda cu violentul:

"Au început să fie deranjate orele din ce în ce mai rău. Nu mai era vorba doar de agitație, de ridicat din bancă și de vorbit peste profesor. A început să-și amenințe colegii cu bătaia în timpul orelor, cu voce tare. Părinții nu au mai venit la ședințe decât atunci când au fost invitați prin curier (să avem dovadă că i-am înștiințat)."!

Alta pilda cu violentul, dupa ce a parcurs un program de "consiliere" de trei luni:

"După consiliere, la începutul acestui an școlar, a început să amenințe cu moarte de genul: “te tai”, “te spintec” “te ucid” “vreau să văd sange”. Asta aud copii noștri în fiecare zi, în ore și în pauză, asta primesc scris pe bilețele, iar unii dintre ei și pe SMS. În ore vorbește tare, spune aceleași lucruri și de față cu cadrele didactice fără nici o problemă."!!!

Toata stima si respectul pentru oamenii cu dizabilitati si probleme!

Dar oamenii normali mai au si ei drepturi?

Pana nu moare unul dintre colegii violentului drepturile acestora nu vor fi luate in serios?

Cum e garantat dreptul unui copil la viata si la integritate fizica si psihica, atunci cand copilul este amenintat zilnic cu moartea?

Lumineaza-ne, Mădălina Turza, presedintele organizatiei lu' Peste!

Lumineaza-ne, ALIN VLAD, directorul Şcolii nr. 16 din Piteşti, tu ala care se ocupa cu pusul de absente si cu scazutul notei la purtare copiilor protestatari pe care ii lipsesti de integritate fizica si psihica!!!

Lumineaza-ne, Narcis Sima, psiholog, care afirmi ca Ionut violentul nu prezinta pericol social!!!

Lumineaza-ne, Dumitru Tudosoiu, inspector general la ISJ Argeş, care se dă deranjat că părintii in cauză i-ar invata pe copiii lor sa nu fie ingăduitori cu colegul violent!!! Ce inseamna ingaduinta cu colegul lor, băi, ăsta? Cand spune Ionut "Te tai!", colegii trebuie sa-si puna beregata la vedere cu ingaduinta si sa se lase casapiti in numele ADHD-ului?

Referitor la angajatii statului mentionati mai sus (toti mai putin Mădălina Turza, care este reprezentanta unui ONG), cine le-a dat tuturor acestor angajati de nimic functii, putere si salarii? Cer demisia sau desfacerea imediata a contractului de munca a tuturor acestora pentru modul tendentios in care gestioneaza problema copiilor terorizati de un coleg violent!

Dupa parerea mea, un copil cu ADHD nu are nici dreptul sa omoare, nici dreptul sa ameninte cu moartea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu