miercuri, 19 octombrie 2016

Romania lucrului "bine" facut: starea hidoasa a natiei

1. Fost sef in Politie condamnat definitiv pentru fapte de coruptie

Potrivit sursei http://www.mediafax.ro/social/fostul-adjunct-al-politiei-capitalei-roberto-ababei-condamnat-definitiv-la-trei-ani-cu-executare-15823545,

Roberto Ştefan Ababei, fost director general adjunct al Poliţiei Capitalei, a luat la Curtea de Apel Bucureşti trei ani de închisoare cu executare pentru rafic de influenţă. Decizia este definitivă; anterior Tribunalul Bucureşti îl condamnase la trei ani doar cu suspendare!

Seful lu' Peste al Poliţiei Capitalei luase o spaga de 13.000 de euro ca sa-i protejeze pe niste evazionisti fiscali de cercetarile Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Bine ca l-a condamnat cu executare si pe asta. Interesant cum a putut gandi o instanta inferioara ca pentru astfel de fapte de coruptie la varful Politiei se poate da chiar si o condamnare cu suspendare! De parca asta e prima si singura spaga pe care a luat-o infractorul! E singura dovedita in justitie, ca doar n-o sa se apuce justitia vreodata sa-i verifice averea si nivelul de trai zilnic nefiresc de ridicat al infractorului.

E clar ce mediu concurential fara... concurenta exista in Romania in astfel de conditii. N-ai bani de spagi, mai bine nu te bagi in afaceri!

2. Saraca tara bogata: imobiliare de lux pe bani publici!

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/10-milioane-de-euro-pentru-restaurarea-a-doua-cetati-din-secolul-al-xiii-lea-15826678,

"Consiliul Judeţean Arad a trecut în administrarea sa, marţi, două cetăţi cu valoare istorică, aflate în ruină, cu scopul de a le restaura cu bani europeni, costurile ridicându-se la 10 milioane de euro".

Iata o comparatie cu nivelul unor investitii utile macar in aparenta:

"O bază aeromedicală destinată operării elicopterului SMURD, în valoare de aproape un milion de euro, a fost inaugurată, luni, la Constanţa, secretarul de stat Raed Arafat declarând că activitatea va fi mai sigură, mai uşoară, iar baza va facilita intervenţiile pe timp de noapte." (sursa: http://www.mediafax.ro/social/baza-aeromedicala-de-aproape-un-milion-de-euro-inaugurata-la-constanta-raed-arafat-este-posibil-sa-executam-misiuni-de-noapte-15820010).

Deci resursele financiare se aloca astfel: 10 milioane pentru distractie imobiliara fara nicio eficienta (nu se vor amortiza niciodata acesti bani prin eventuala introducere in circuitul turistic al ruinelor lu' Peste!); doar 1 milion pentru sanatate si interventii de urgenta! Extrem de ilogic, nu-i asa?

3. Taxe uriase, evaziune pe masura

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/actionarul-companiei-de-vinuri-murfatlar-a-fost-arestat-alaturi-de-alte-sase-persoane-15826439,

"Acţionarul companiei de vinuri Murfatlar, George Ivănescu, a fost arestat alături de alte şase persoane, fiind acuzat de evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la aproape 600 de milioane de lei.".

Impreuna cu doi administratori si un director au mai fost retinuti urmatorii functionari publici:

"- fostul director al Direcţiei de politici şi legislaţie în domeniile vamal şi nefiscal din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, George Cristian Lascu,
- fosta şefă a Direcţiei de Autorizări din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV), Irina Tănase,
- fostul director general al Direcţiei generale juridice din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Ioana Toma."
!

Impresionant acest parteneriat infractional public-privat!

Pentru infractorii privati sau de la stat e "foarte bine" cu taxe uriase si cu amenzi la fel de uriase: ori se distrug afacerile oneste cu amenzi uriase, ori se imbogatesc escrocii din privat in alianta cu cei de la stat prin evaziune fiscala uriasa si spagi uriase!

Oare cat o sa recupereze statul din prejudiciul de 600.000.000 de lei? Mai nimic, desigur!

4. Bani publici aruncati

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/sute-de-mii-de-lei-cheltuiti-intr-o-comuna-prahoveana-pentru-fantani-cu-apa-care-nu-este-potabila-galerie-foto-15824501,

"Primăria din comuna Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, a plătit 338.129 de lei pentru reabilitarea a 20 de fântâni aflate pe domeniul public, însă apa poate fi folosită doar pentru irigaţii, pentru că nu este potabilă".

Si raspunde cineva pentru asta? Nu, desigur!

5. Preaviz de anunt ulterior

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/procurorul-general-al-romaniei-augustin-lazar-despre-dosarul-revolutiei-in-zilele-urmatoare-se-va-vedea-ca-sunt-progrese-15823238,

"Procurorul general al României, Augustin Lazăr susţine că "s-au realizat progrese" în ancheta privind dosarul redeschis al Revoluţiei şi că "în zilele următoare se va vedea" public acest lucru.".

Nu era mai simplu sa ni se comunice direct progresele? Aveti deja nume de vinovati?

6. Trai indecent, genocid economico-social

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/reportaj-frig-in-casele-scolile-si-spitalele-din-drobeta-turnu-severin-autoritatile-se-contrazic-pe-tema-furnizarii-caldurii-15822546,

"Frig în casele, şcolile şi spitalele din Drobeta Turnu Severin."!!!

Pe vremea "dictatorului" era poezioara aia:

"Afara-i frig,
In casa-i frig,
Inchid fereastra, o deschid,
Iti multumim din inima partid!"
.

Pe vremea actuala a "democratilor" se pare ca simplii cetateni (sau reprezentantii sai de la SECU responsabili de influentarea opiniei publice) si-au domolit neuronul poetic protestatar.

Chiar si asa, care-i diferenta dintre comunism si capitalism pentru simplul cetatean? Gargara ideologica fara acoperire in realitate?

Era naspa sa ingheti in casa in comunism si e super misto sa ingheti in casa in capitalism? Hai sictir, javrelor de la putere!

Propun sa se desfiinteze imediat inutilele si/ sau cretinele si/ sau coruptele structuri de putere ale statului din Drobeta Turnu Severin, iar populatia sa plateasca mai putine taxe, din moment ce nu ar mai trebui platit acel ticalos balast uman al puterii locale! In mod sigur, rapid si direct, cu banii neplatiti aiurea pe taxe populatia acestui oras va avea mai multi bani pentru caldura! Iata o solutie durabila la problemele imediate ale cetatenilor!

Sopre deosebire de puscariasi, simplii cetateni nu se pot duce la CEDO pentru rele tratamente aplicate in libertate si pentru conditiile inumane din libertate!

7. Capitalism fictiv, vointa fictiva a poporului

Cica poporul a vrut caderea comunismului si economie de piata dupa 1989. Atat doar, ca realitatea arata ca in zilele noastre cetatenii nu prea se agita sa devina antreprenori! Cica:

"Generaţia Revoluţiei nu vine în business. Doar unu din zece acţionari români are mai puţin de 29 de ani"!

Sursa: http://www.mediafax.ro/economic/generatia-revolutiei-nu-vine-in-business-doar-unu-din-zece-actionari-romani-are-mai-putin-de-29-de-ani-15822378.

Poate doar cornutul negricios din folclorul popular primitiv mai intelege vointa poporului...

8. Dreptate postdecembrista: anchetarea si judecarea asasinarii lui Gheorghe Ursu din 1985 a fost tergiversata de "justitia" postdecembrista:

"Dosarul 2764/1/2016. Dosarul Ursu. Dosarul unei crime. Vina: Ursu ţinea un jurnal de idei. Colegii de serviciu l-au dat pe mâna Securităţii. Instituţiile de tranziţie au încercat să spele crima. Fiul său s-a aflat în căutarea dreptăţii, timp de peste 30 de ani."!

Sursa: http://www.mediafax.ro/stirile-zilei/in-numele-tatalui-interviu-cu-andrei-ursu-au-manjit-cu-noroi-ca-sa-acopere-crima-si-vinovatii-15822318.

Mi s-a parut interesant modul de operare al mafiei criminale de stat postdecembriste, de la fapte pana la executarea pedepselor, descris pe sursa http://adevarul.ro/news/eveniment/disidentul-gheorghe-ursu-ucis-doua-oara-1_51ffc898c7b855ff56a9db39/index.html:

"Anchetat atât de torţionarii Miliţiei, cât şi de cei ai Securităţii, Gheorghe Ursu a fost ucis de un deţinut de drept comun, Marian Clită. Cercetările ulterioare au arătat că acesta a primit ordin de la şefi ai Securităţii pentru a-l extermina pe disident.

În 1996, Marian Clită a fost găsit vinovat pentru omor şi condamnat la 20 de ani de închisoare. El a recunoscut că nu a făcut decât să îndeplinească ordinele ofiţerilor de securitate. Clită nu a făcut decât doi ani de închisoare, beneficiind de un decret de amnistie din 1988, dar şi de reducerea pedepsei pentru bună purtare
[Ce dragut!]. În 2010, Marian Clită a fost arestat şi condamnat în Danemarca [plin de resurse "baiatul" daca a ajuns acolo!], la 14 ani de închisoare, pentru uciderea şi jefuirea unei stewardese [Asta zic si eu "buna" purtare! S-a "reeducat" si s-a reformat profesional asasinul in puscarie!]. În iunie 2013, deţinutul a fost expulzat şi transferat într-un penitenciar de maximă siguranţă din România pentru executarea pedepsei."!!!

Nu uitati sa-l scoateti si de aici pentru "buna" purtare! Poate mai are omul de casapit pe cineva!

"După nenumărate tergiversări, în octombrie 2003, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a condamnat definitiv pe torţionarii Miliţiei, coloneii Tudor Stănică şi Mihail Creangă, la câte 10 ani de închisoare, pentru participare şi instigare la uciderea lui Gheorghe Ursu. Cu toate acestea, cei doi nu au stat prea mult la închisoare.

Stănică a fost eliberat “temporar” în octombrie 2004, după nici un an de închisoare, pe motiv de boală. În 2008, a fost eliberat şi Creangă, culmea, în baza unui decret de graţiere al lui Nicolae Ceauşescu, rămas valabil din 1988, prin care pedeapsa i-a fost redusă la jumătate. De prevederile acestui decret s-a bucurat şi Marian Clită."
!

Din cate inteleg, casapii statului nu au probleme cu justitia nici macar atunci cand sunt condamnati! Liber deci la omoruri si exterminare!

9. Românismele Alinei Gorghiu: miting pentru sustinerea unui guvern pe care nimeni nu incearca sa-l dea jos (sursa: http://www.mediafax.ro/politic/gorghiu-recunoaste-ca-pnl-a-cerut-o-manifestatie-de-sustinere-a-guvernului-tehnocrat-in-bucuresti-primaria-capitalei-a-aprobat-mitingul-15820081).

Eu zic sa faca si un miting pentru a da jos guvernul Ponta, anterior "tehnocratilor". :))

Cred ca madam Gorghiu vrea sa fie sigura ca PNL nu are absolut nicio sansa la alegerile parlamentare... Linistiti-va, doamna, PNL-ul e deja praf. Sau poate vreti sa nu intre nici macar in Parlament? Nicio problema pentru simplii cetateni, si asa nu aveti strategie de tara sau program politic sustenabil.

10. Statul incearca sa creeze o noua generatie de decretei.

Senatul a adoptat legea prin care se dau indemnizaţii viagere pentru femeile cu mai mult de doi copii (sursa: http://www.mediafax.ro/politic/proiectul-privind-mamele-eroine-adoptat-tacit-de-senat-15819684).

S-a tinut cont de urmarile pe termen lung ale genocidului economico-social romanesc postdecembrist: populatia estimata a Romaniei in 2050 va fi de doar 16.000.000 de persoane, deci perspectivele pentru romani sunt sumbre chiar si pe termen lung! E clar ca vreo 30 de ani de acum incolo populatia va fi chemata sa-si voteze călăii centrali si locali. In aceste conditii nici nu mai avem nevoie de alte "programe" de guvernare facute pe genunchi inainte de alegeri. Programul economico-social de exterminare in masa e deja facut din decembrie 1989.

Ninel Peia spunea: "Să ne gândim la creşterea natalităţii şi cred că este de importanţă naţională pentru a nu dispărea ca popor"!

Pai, dupa parerea mea, nu disparem ca popor nici cand suntem 16.000.000 de romani. Inca am fi destui, chiar daca am fi mai putini... Cred ca am putea sa mai asteptam pana ramanem doar la primul milion, ca in afaceri!

Interesant cum, cu atatea "cresteri" economice si cu atata munca (in zadar) in epoca eficientei tehnologice si informationale, romanii nu par sa aiba bani pentru intretinerea copiilor!!! Poate exista un genocid economico-social mai frumos decat atat?

Oare chiar crede statul ca o femeie poate creste 3 copii cu 630 de lei pe luna si 5 copii cu 1000 de lei pe luna?!? Adica poate trai decent si se poate dezvolta un copil in Romania zilelor noastre cu numai 200 de lei pe luna? Sau acest tembelism populistic se adreseaza in special boarfelor de nimic, gata sa faca, de exemplu, 3 copii cu 5 barbati sau 5 copii cu 8 barbati (bani sa iasa!)?

Ce o sa se aleaga de copiii nascuti pentru bani? Vor fi viitorii oligofreni si infractori cu drept de vot, vesnic asistati social printre gunoaie sau in puscarii?

Mamicilor de ocazie, vedeti sa nu mai vina vreo "criza" si sa nu va taie vreun "Boc" indemnizatiile! Ramaneti si cu plozii si fara bani! Nu ca v-ar pasa prea mult de plozi...

11. BONUS: inca un bebelus omorat de sistemul medical romanesc!

Aproape de neinteles dorinta populista a statului de a da bani inainte de alegeri pentru mame cu mai multi copii, in conditiile in care acelasi stat nu este in stare sa aiba grija de sanatatea copiilor deja nascuti.

Inca un bebelus a murit in urma relelor tratamente aplicate in sistemul de sanatate romanesc. Stirea este extrem de recenta (si nu am gasit-o in on-line decat intr-o forma incompleta fata de ceea ce se difuzeaza acum in media) pe sursa http://www.romaniatv.net/un-bebelus-a-murit-in-elicopterul-smurd-parintii-ii-acuza-pe-medici-de-incompetenta_320802.html.

Din ce am vazut la televizor, traseul bebelusului a fost: medic de familie, spital din Radauti, spital din Suceava, elicopter SMURD pentru transfer la un spital din Iasi. Decesul bebelusului s-a produs in elicopterul SMURD.

Din cat am vazut si inteles de la televizor, pana la deces bebelusul nu a avut un dignostic clar, fapt care atesta fara dubii formalismul actului medical si bataia de joc in cazul simplilor cetateni romani.

Conform faptelor prezentate in acest caz, un bolnav simplu cetatean al Romaniei ori scapa cu zile indiferent de ce-i fac medicii, ori este dus la analize post-mortem (necropsie, autopsie)!!!

Ia te uita! Tocmai a mai facut Parascheva o "minune" in sistemul de sanatate romanesc!!! A mai "ocrotit" Parascheva un pui de moldovean!

Desfiintati, bre, asa zisul sistem de sanatate! Chiar trebuie sa platim acest sistem criminal din taxele noastre? Mai bine murim in durerea noastra atunci cand ne vine randul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu