duminică, 30 octombrie 2016

Sistemul medical romanesc, la fel de mortal, de sinistru, de corupt si de nepasator la un an de la tragedia din Colectiv


Motto:
Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/colectiv-marturiile-medicilor-au-fost-pasi-foarte-mici-doamne-fereste-de-un-cataclism-video-15872208,

"La un an de când 145 de pacienţi arşi au ajuns la 11 spitale din Bucureşti, mulţi murind din cauza infecţiilor dobândite aici, unii dintre medicii care i-au tratat susţin că, deşi speranţa în schimbare a fost mare, paşii făcuţi sunt “foarte mici” şi că ar fi "groaznic" într-o situaţie asemănătoare.".

1. Rujeola a devenit o boala mortala in Romania anului 2016!

Alte 3 decese au survenit in ultima vreme din cauza rujeolei (surse: http://www.mediafax.ro/social/rujeola-face-victime-alte-doua-persoane-din-arad-o-tanara-de-27-de-ani-si-o-fetita-de-un-an-au-murit-ministerul-sanatatii-935-cazuri-confirmate-si-sase-decese-15874889; http://www.mediafax.ro//social/un-adolescent-in-varsta-de-15-ani-din-judetul-arad-a-murit-pe-fondul-complicatiilor-de-rujeola-15834843):
- Un tanar de 15 ani,
- O femeie de 27 de ani,
- O fetita de un an!

In mod bizar, toate aceste surprinzator de multe decese din cauza rujeolei par absolut firesti in sistemul de sanatate romanesc! Nu se face nicio ancheta pe tema acestor decese, deci se considera ca erau inevitabile!!!

In schimb, cum moare cineva de rujeola se face mare reclama vaccinarii impotriva rujeolei.

Nu am nimic impotriva vaccinarii impotriva rujeolei, dar reamintesc ca in copilarie am avut rujeola (pe la inceputul anilor 1970!) si nu s-a pus nicio clipa problema ca s-ar putea sa mor de asa ceva! Problema nu este de ce s-a vaccinat sau nu lumea, ci de ce se moare de rujeola in 2016!

Asta e progresul in medicina anilor 2010?

2. Romania este campioana europeana a avorturilor (sursa: http://www.mediafax.ro/social/romania-are-cea-mai-ridicata-rata-de-avort-din-europa-480-de-avorturi-la-1-000-de-nasteri-15875649), cu 480 de avorturi la 1000 nasteri. Asta spune multe despre educatia romaneasca din mai multe puncte de vedere.

Educatia sexuala si in domeniul contraceptiei sunt practic inexistente in Romania. Nu doar in ultimii ani, ci dintotdeauna, inlcusiv pe vremea vechiului regim.

In schimb, viata sexuala haotica si promiscuitatea se bucura de libertate totala.

Nu cred ca pe vremea comunismului era altfel, in ciuda politicii oficiale a acelor vremuri. Dovada? Faptul ca dupa legalizarea avortului (in 1957) s-au facut peste 1.000.000 de avorturi anual in anii 1964, 1965 si 1966 (sursa: http://www.romanialibera.ro/special/reportaje/cum-a-ajuns-romania-sa-aiba-22-milioane-de-avorturi-217321)!

Primitivismul populatiei poate fi inteles, intr-o tara (Romania) in care simplul cetatean "cucereste" orice informatie utila mai greu decat Everestul, avand in schimb acces facil la minciuna si informatii imbecilizante.

In schimb, nepasarea criminala a statului in privinta educatiei sexuale si contraceptive este total de neinteles. Nu ar fi normal ca statul, detinator al tuturor informatiilor, statisticilor si mijloacelor de punere in aplicare, sa-si protejeze si sa-si educe cetatenii?

Este mai convenabil pentru stat ca femeile sa-si puna sanatatea (si chiar viata) in pericol in timpul unui avort? Este mai convenabil pentru Ministerul Sanatatii sa-si iroseasca fondurile pe operatii de avort decat pe o educatie sexuala si contraceptiva eficienta? Nu vor operatorii de avort sa ramana fara spagi? Foarte posibil.

Mereu apare circul de la televizor cu "Aceste imagini va pot afecta emotional", desi imaginile sunt in general in ceata si nu se intelege nimic. Chiar atat de usor este afectabila emotional populatia?

Daca vrem, putem vedea l adiscretie filme violente, zeci sau sute de crime si sange zi de zi. Iar in domeniul sexual, pornografia este in general "la liber" pe internet, fiind usor accesibila minorilor. Sa ne imaginam in aceste conditii ca avem niste copii inocenti si emotivi, care habar nu au de nimic este ridicol.

Ca dovada, anual raman insarcinate 47.000 de minore (!), din care circe jumatate (vreo 23.000) avorteaza. Asta e inocenta specifica varstei in Romania reala. Minorele si minorii pot da lectii de sex, dar nu si de educatie sexuala si contraceptiva!

Alte surse despre problema avortului:
http://www.csid.ro/health/sanatate/in-romania-se-fac-aproape-400-de-avorturi-zilnic-iar-47-dintre-romance-nu-merg-cu-anii-la-controlul-ginecologic-9541444/;
https://www.antena3.ro/actualitate/romania-locul-trei-in-europa-la-numarul-de-avorturi-84937.html;
http://stiripentruviata.ro/romania-cea-mai-mare-rata-avortului-si-mortalitatii-materne-din-ue-pusa-pe-seama-finantarilor-americane/;
http://ro.blastingnews.com/exprima-te/2015/02/in-romania-s-au-facut-peste-23-000000-avorturi-in-ultimi-50-ani-00262643.html.

3. Trecand un an de la tragedia de la Colectiv, sa vedem cum a "progresat" tratarea arsilor in Romania.

Un real "progres" a fost furnizarea informatiei ca acum cativa ani s-au aruncat 750.000 de euro pe barocamera nefunctionala de la Spitalul Floreasca (sursa: http://www.mediafax.ro/social/barocamera-de-la-spitalul-floreasca-pentru-marii-arsi-nu-a-functionat-niciodata-de-la-achizitie-lascar-necesita-masuri-de-securitate-deosebite-15867689).

Generatii de sefi din domeniul medical au mintit multianual ca s-a investit si ca avem conditii pentru tratarea arsilor, cand de fapt barocamera lu' Peste era pentru tratamente de alta natura, de exemplu pentru tratamente impotriva imbatranirii. Chiar daca aceasta ticalosie a devenit evidenta, nimeni nu a luat vreo masura impotriva celor care si-au batut joc de pacienti, de populatie si de banii publici cu aceasta manipulare ordinara.

Altfel, nu am auzit nimic despre vreo schimbare notabila si radicala in privinta tratarii arsilor. In schimb, ca toata lumea, am vazut la vremea lor la televizor acele imagini cu cetateanul ars care avea larve in miscare pe fata!

E clar ca pe vremea actuala a "tehnocratilor" s-a schimbat politica fata de pacienti cu 360°.

4. Examene trucate pentru cei ce doresc sa devina medici specialisti!

Multi medicii rezidenti care doresc sa devina medici specialisti platesc intre 100 si 200 de euro ca sa-si schimbe o litera in nume, astfel incat nou "nume" sa fie trecut pe o lista de examen la o comisie unde rezidentul cunoaste pe cineva. Cu examenul luat medicul specialist poate pleca in strainatate! Interesant ca multi rezidenti, dupa 3-7 ani de stagiu, se tem ca ar putea pica examenul pentru obtinerea titlului de medic specialist si recurg la astfel de trucuri!

Conform sursei http://www.tolo.ro/2016/10/24/numele-a-sute-de-medici-schimbate-ca-sa-pice-la-comisia-aranjata-pentru-examenul-de-specializare/,

"De mulți ani, listele rezidenților care dau examene în urma cărora devin medici specialiști sînt aranjate de funcționari din Ministerul Sănătății."!

"Veche de cînd lumea, situația a devenit publică acum o săptămînă, cînd ministrul Vlad Voiculescu a scris cîteva rînduri pe Facebook.

Obiceiul este însă mult mai extins decît putea bănui cineva."
!

Metodele:

"1. Se inversează numele și prenumele.
2. Dispare prima literă din nume în cazul în care cea de-a doua literă te face să pici la comisia bună.
3. Se schimbă prima literă din nume.
4. Se inversează numele și prenumele și se modifică prima literă din prenume. Poartă numele de soluția disperată."
.

Bizarerii in forma continuata si nesimtire la vedere fara teama de vreo pedeapsa:

"În fiecare an, apar zeci de persoane pe care le cheamă Bastase în loc de Năstase, Avel în loc de Pavel sau Tordache în loc de Iordache."!!!

Care e diferenta dintre Tolontan si un procuror? Tolontan este mult mai performant decat procurorul!

De ce nu a avut pana acum vreun procuror ideea sa vada listele de examen de la examenele pentru obtinerea titlului de medic specialist?

De ce nu s-a dus nimeni pana acum la un procuror ca sa arate fraudele de la examenele pentru obtinerea titlului de medic specialist? Pentru ca nimeni nu are incredere in procurori si in sistem? Sau poate ca s-a dus cineva, dar procurorul a aruncat sesizarea la gunoi?

Nu ar fi mai bine ca toate sesizarile cetatenilor sa fie publice si transparente pe un site internet (on-line) si sa fie scrise de cetateni direct pe acel site?

Iar institutiile statului n-au decat sa citeasca si sa afle direct de acolo problemele cetatenilor si ale tarii. Dupa care, in dreptul fiecarei sesizari sa fie inscris istoricul stadiilor de rezolvare al acesteia (falsa, netemeinica, ignorata, in curs de rezolvare, adevarata, exista urmariti penal, suspecti trimisi in judecata, sentinta definitiva, lege schimbata in urma sesizarii, masura concreta luata in urma sezizarii).

Accesul presei la astfel de informatii publice ar fi imediat si neingradit, s-ar reduce birocratia si nu ar mai fi nevoie de acordul vreunui sef corupt pentru ca presa sa acceseze informatiile.

Blogul lui Tolontan a facut in mod pur patriotic toata munca procurorilor. N-ar fi rau ca Tolontan si echipa sa să beneficieze de niste prime sau sporuri de la stat pentru munca de "cercetare prealabila". Situatia descrisa pe blogul lui Tolontan poate fi incadrata cu usurinta la frauda sau coruptie, daca institutiile statului au chef de asa ceva, cu atat mai mult cu cat este confirmata de un ministru in functie. Procesele si condamnarile ar trebui sa se finalizeze cu celeritate!

Daca nu se intampla nimic, e clar ca statul mafiot totalitar isi acopera pentru a n-a oara ticalosii din sistem si nu mai are sens sa vorbim de vreo functionare a justitiei, de statul de drept sau despre vreo baza legala!

5. "Regii" din sanatate, afaceri personale finantate din bani publici, venituri uriase din bani publici si spagi private.

Catalin Tolontan ar trebui numit onorific Procuror General al Romaniei. Nu de alta, dar obtine mereu cu usurinta informatii exclusive, pe care "profesionistii" de procurori (anticoruptie sau nu, impotriva crimei organizate sau nu) nu sunt in stare sau nu vor sa le obtina.

Conform sursei http://www.tolo.ro/2016/10/24/__trashed-2/, un medic care a decis sa plece din tara a declarat:

5.1. ”Când am dat la facultate, am fost sfatuit sa nu merg la medicina daca nu am bani sau pile! Am spus atunci ca sunt prostii. Nu sunt prostii deloc!”!!!

5.2. ”Profesorii stăpînesc medicina din România. Ei ajung să câștige și 40.000 de euro pe lună, bani nedeclarați, fără impozite”!!!

"Pacienții simt asta imediat după ce intră într-un spital. ”Domnul profesor” este regele. Profesorii au cele mai luxoase rezerve și cele mai bune saloane din spitale. Cu ei se începe renovarea. Echipamentele medicale cele mai bune tot la ei ajung. ”Domnul profesor” are voie să facă CT-uri, RMN-uri sau alte analize scumpe pacienților, noi nu!"!

”Nici când ies la pensie, profesorii nu-și pierd privilegiile. Ei profesează în continuare, au același statut”!

"Nimic nu le dă dreptul profesorilor să păstreze sistemul așa cum e. Credeți că acești profesori vor să se schimbe ceva în sistemul și în privilegiile lor?!"!

"Toate angajările și promovările depind de profesori. Tot ce mișcă în spitale e controlat de profesori. Dacă ți-au surâs zeii și ajungi în secția lui, îți dă un pat, două, patru sau nici unul. El îți poate lua operația dacă i se pune pata. Spune că e prea grea pentru tine. Dacă-l superi, nu mai operezi deloc."!

”Eu, de exemplu, am terminat în același timp cu fata profesorului. Pentru ea s-a găsit imediat post, deși s-a încălcat legea, apoi s-a găsit post și pentru ginere. Eu trăiesc și acum din gărzi. În timp ce colega mea, care nu mă depășea ca rezident, câștigă acum experiență pentru că operează, eu stagnez”!

Deci s-a incalcat legea! Unde sunt institutiile statului care ar fi trebuit sa-i penalizeze pe profesor, pe fata profesorului si pe ginerele profesorului?

5.3. "Pentru un medic rezident anul I, salariul este acum, după majorare, în jur de 1.900 lei, iar la terminare ajunge la 2.300 lei, un medic specialist se apropie de 3.000 lei. Să vorbim acum despre veniturile profesorilor, care adună 10.000 de lei pe lună de la UMF, ca șefi de secție mai aduc 6.000 lei la care se adaugă sporuri. Toți lucrează și în privat, de unde mai adună 4.000 lei. Acestea sunt veniturile oficiale."!

5.4. "Practic, UMF-urile controlează tot ce mișcă în sistemul medical prin profesori, acești ”old boy network”, care constituie rețeaua de trafic de influență. Reprezintă centrul de forță, care nu pare ilegal, dar de care tu, ca student, rezident, medic, depinzi în totalitate. Profesorii dețin toate funcțiile de conducere și de decizie."!

5.5. "Colegiul Medicilor este o organizație neguvernamentală și nonprofit și care certifică și urmărește activitatea medicilor. Aici se regăsesc din nou membri ai UMF. Într-un caz de malpraxis, procurorul merge la IML, dar drumul cel important este cel de la CMR. Tot CMR îți dă și certificatul de bună practică medicală – good standing, de care ai nevoie dacă dorești să lucrezi în afara țării. Așa te pot bloca dacă doresc."!

5.6. Spaga in sistemul de sanatate romanesc.

5.6.1. "Acum despre șpagă, pe care o primesc toți. Vorbesc despre șpaga de la Cluj, care probabil că e mai mică decât la București. Doctorii care condiționează actul medical sunt undeva între 5-10%. Nu trebuie să vă fie frică de medici pentru că majoritatea dintre ei sunt oameni cu conștiința curată și își respectă pacienții. Chirurgii primesc cele mai mari atenții, dar diferă în funcție de specialitate. Cei mai fericiți sunt chirurgii cardiologi, fiind urmați de ginecologi și urologi. Recunosc că și eu iau spagă, îmi completez veniturile lunare cu 2.500 lei, dar altfel nu aș putea trăi decent."!

5.6.2. "Rezidenții nu iau prea mulți bani din șpagă, undeva între 1.500 și 2.000 lei pe lună, dar chiar fac treabă în spitale, se ocupă de pacienți. Ei nici nu cer, dar primesc cât li se oferă. Cei mai bogați sunt cei de la oncologie, care ajung și la 10.000 lei pe lună."!

As zice ca spagile asigura un trai decent tuturor medicilor, un trai evident superior simplilor cetateni.

5.6.3. "Să revenim la profesori și la cât primesc ei șpagă pe lângă cei 20.000 de lei din salariul de la UMF și spital. La spital au cel puțin 10 pacienți pe zi la ușă, la cabinet. Pe 4 îi internează. Fiecare vine cu 200 lei în plic. Înmulțim cu 25 de zile și ajungem la 50.000 lei pe lună. Dacă adăugăm și șpaga pentru operație, punem o medie de 3.000 lei, iar chirurgii buni fac și câte 70-80 de intervenții pe lună, unde ajungem? La 200.000 de lei pe lună. Peste 40.000 euro, fără impozit. Un profesor din Marea Britanie sau Germania ajunge, poate, la 10.000 euro, dar impozitați. Aceștia sunt profesorii care controlează tot sistemul!"!!!

6. Articolul mentionat si abundent citat mai sus (http://www.tolo.ro/2016/10/24/__trashed-2/) a fost urmat pana acum de 98 de comentarii, majoritatea lungi si relevante, care confirma afirmatiile medicului care a decis sa plece din tara.

De aici se vede cel mai bine ca sistemul mafiot si criminal din "sanatatea" romaneasca este protejat si intretinut de statul mafiot totalitar.

Problemele sunt cunoscute, dar ignorate. Declaratiile televizate de schimbari in sistem s-au facut de fiecare data pur propagandistic, la trecerea timpului. Nu se schimba nimic. La fel s-a procedat si dupa tragedia de la Colectiv. S-a declarat si a trecut timpul.

Călăii din varful sistemului de "sanatate" romanesc au toata puterea si nu au niciun motiv sa renunte la ea. Iar puterea legislativa si guvernul intretin acest sistem de "sanatate" mafiot, ticalos, neperformant si anticetatean!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu