duminică, 16 octombrie 2016

Romania lucrului "bine" facut. Ursul pacalit de "proceduri", cetateanul pacalit de sistem

Mi-e extrem de scarba sa ma uit pe internet si sa vad cate probleme sunt vesnic nerezolvate de cei de la putere in Romania dupa 1989, in timp ce desfasoara in forma continuata o ampla politica antiromaneasca.

Ca o introducere care ar putea deveni cu usurinta interminabila, sa vedem intr-un mod sintetic care sunt cateva dintre titlurile ultimelor zile prin care se atesta odioasa si sinistra realitate romaneasca, sa vedem care sunt problemele pe care liderii centrali si locali ai Romaniei de azi refuza cu indarjire sa le rezolve:

1. Problemele din sanatate vin pe banda rulanta:

1.1. "Anchetă la Spitalul de Urgenţă Sibiu după ce o infirmieră a murit în timpul serviciului" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/ancheta-la-spitalul-de-urgenta-sibiu-dupa-ce-o-infirmiera-a-murit-in-timpul-serviciului-15814141)!

1.2. "Peste 71.800 cazuri de infecţii respiratorii, într-o săptămână. Cu 37,4% mai mult faţă de 2015" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/peste-71-800-cazuri-de-infectii-respiratorii-intr-o-saptamana-cu-37-4-mai-mult-fata-de-2015-15811378)!!!

1.3. "Numărul copiilor diagnosticaţi în Constanţa cu meningită virală a ajuns la 24, alţi 7 sunt suspecţi" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/numarul-copiilor-diagnosticati-in-constanta-cu-meningita-virala-a-ajuns-la-24-alti-7-sunt-suspecti-15808739)!

1.4. "Epidemia de rujeolă: S-au înregistrat alte 33 de cazuri în ultima săptămână" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/epidemia-de-rujeola-s-au-inregistrat-alte-33-de-cazuri-in-ultima-saptamana-15807759)!

1.5. "Pacienţii cu Afecţiuni Cronice din România: Solicităm Ministerului Sănătăţii să facă publică lista medicamentelor considerate esenţiale" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/pacientii-cu-afectiuni-cronice-din-romania-solicitam-ministerului-sanatatii-sa-faca-publica-lista-medicamentelor-considerate-esentiale-15806040)!

1.6. "Cardul naţional de sănătate a fost repus în funcţiune, după ce 3 zile a fost indisponibil" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/cardul-national-de-sanatate-a-fost-repus-in-functiune-dupa-ce-3-zile-a-fost-indisponibil-15803740)!

1.7. "Cinci copii internaţi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, anchetă la o grădiniţă din Piteşti" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/cinci-copii-internati-cu-suspiciune-de-toxiinfectie-alimentara-ancheta-la-o-gradinita-din-pitesti-15802032)!

2. Inundatii pe banda rulanta:

2.1. "Cod galben de inundaţii în şase judeţe din zona Moldovei" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/cod-galben-de-inundatii-in-sase-judete-din-zona-moldovei-15814019);

2.2. "Bilanţul inundaţiilor de la Galaţi: 22 de localităţi afectate, 1.200 de persoane evacuate" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/bilantul-inundatiilor-de-la-galati-22-de-localitati-afectate-1-200-de-persoane-evacuate-15804298).

3. Incendii pe banda rulanta:

3.1. "Două persoane au murit într-un incendiu în Caracal " (sursa: http://www.mediafax.ro/social/doua-persoane-au-murit-intr-un-incendiu-in-caracal-15813658);

3.2. "Două vagoane de tren au luat foc în Gara Craiova" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/doua-vagoane-de-tren-au-luat-foc-in-gara-craiova-15812938);

3.3. "Incendiu în sectorul 1 al Capitalei; acoperişul unei case a luat foc" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/incendiu-in-sectorul-1-al-capitalei-acoperisul-unei-case-a-luat-foc-foto-video-15809982);

3.4. "Bloc în flăcări în Timişoara, zeci de oameni evacuaţi şi o persoană intoxicată cu fum" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/bloc-in-flacari-in-timisoara-zeci-de-oameni-evacuati-si-o-persoana-intoxicata-cu-fum-galerie-foto-15802515).

4. Violenta, imoralitate si ticalosie pe banda rulanta:

4.1. "Un bărbat a fost înjunghiat, vineri seara, la un târg de toamnă organizat cu ocaziei sărbătorii Sfintei Cuvioase Paraschiva, în comună Slobozia Moară din Dâmboviţa" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/un-barbat-a-fost-injunghiat-intr-o-comuna-din-dambovita-in-urma-unui-conflict-15810059)!!!

4.2. "Cele mai multe victime exploatate sexual în Europa provin din România şi Nigeria" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/cele-mai-multe-victime-exploatate-sexual-in-europa-provin-din-romania-si-nigeria-15804643)!!!

4.3. "Un pastor de 70 de ani este audiat pentru că ar fi hărţuit minore" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/un-pastor-de-70-de-ani-este-audiat-pentru-ca-ar-fi-hartuit-minore-15800478)!

5. Problema firmelor de stat ai caror lideri urmaresc falimentarea acestora:

5.1. "Probleme la trei zboruri Tarom. Investigatorii CIAS analizează împrejurările în care s-a ratat decolarea pentru cursa Bucureşti-Iaşi" (sursa: http://www.mediafax.ro/economic/probleme-la-trei-zboruri-tarom-investigatorii-cias-analizeaza-imprejurarile-in-care-s-a-ratat-decolarea-pentru-cursa-bucuresti-iasi-15809538);

6. Probleme sociale pe banda rulanta:

6.1. Calcarea in picioare a celor lipsiti de posibilitati:

"Prin acoperişul Şcolii pentru copii cu nevoi speciale din Costeşti curge apă, în urma unor lucrări" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/prin-acoperisul-scolii-pentru-copii-cu-nevoi-speciale-din-costesti-curge-apa-in-urma-unor-lucrari-galerie-foto-15809409);

6.2. Nenumarati cetateni romani au probleme cu incalzirea, ca de obicei.

"Deşi stau pe un munte de cărbune, nu au căldură în case. Locuitorii din Valea Jiului îngheaţă în şcoli şi la locurile de muncă: "Ne încălzim cu ideea că e la fel în fiecare an"" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/desi-stau-pe-un-munte-de-carbune-nu-au-caldura-in-case-locuitorii-din-valea-jiului-ingheata-in-scoli-si-la-locurile-de-munca-ne-incalzim-cu-ideea-ca-e-la-fel-in-fiecare-an-15806839)!

6.3. Probleme cu depozitarea gunoaielor si cu asigurarea unui mediu sanatos:

"România produce anual 267 milioane tone deşeuri, din care 670.000 tone sunt periculoase" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/romania-produce-anual-267-milioane-tone-deseuri-din-care-670-000-tone-sunt-periculoase-15800298)!

Aceasta lista este selectata doar de pe site-ul www.mediafax.ro, dar am putea sa o tinem tot asa la nesfarsit daca ne-am extinde in timp, spatiu si tipuri de probleme.

Nici macar nu au fost mentionate accidentele pe banda rulanta de pe drumurile romanesti, salarizarea mizerabila, nivelul de trai scazut al populatiei, dosare cu fapte extrem de grave nerezolvate de justitie (dosarul mortilor din decembrie 1989 si dosarul Mineriadei din 1990, furtul masiv al banilor publici), coruptia generalizata!!!

Evident ca orice lider central sau local, daca ar fi de buna credinta/ patriot/ empatic/ dornic sa faca bine celor din jur, ar trebui sa fie traumatizat pe viata citind toate aceste grozavii care ilustreaza genocidul economico-social romanesc.

Numai ca, deloc surprinzator, liderii centrali si locali romani au cu totul alte "trebi".

Ultima gaselnita de nimic pe care autoritatile au transformat-o in "problema" "nationala" este circul generat de impuscarea ursului... lu' Peste la Sibiu!

Sintetic, incidentul se poate descrie astfel: un urs de 5-6 ani si cantarind circa 170 de kilograme s-a plimbat vreo 3 ore prin orasul foarte populat Sibiu (nu se stie prin ce minune a reusit aceasta performanta!), a fost haituit de autoritati si in final a fost impuscat.

Faptul ca niciun Ionut nu a murit si ca niciun om nu a fost nici macar ranit de salbaticiune a dat apa la moara celor care par sa iubeasca anumite animale chiar pana la... zoofilie. Cateva sute de sibieni, ceva bucuresteni, niste asociatii mai mult sau mai putin fontoma de "iubitori" de animale si implicit uratori de oameni au sarit in sus, mediatizati suspect de intens, la fel ca pe vremea cand aparau drepturile javrelor de a agresa si omori cetateni. Iata ca dupa orasele ocupate de javre, nu este prea departe vremea cand orasele vor fi ocupate de salbaticiuni, iar populatia probabil ca va fi obligata prin lege sa le accepte si eventual sa le pupe in bot, chiar si cu pretul vietii!

Iar institutiile statului, in frunte cu presedintele si cu prim-ministrul, atat au asteptat: au ignorat toate problemele mentionate mai sus, care, in viziunea lor, nu sunt deloc prioritare, alocandu-si timpul si resursele pentru dosarul "Prosteala cu ursul". 

Cea mai sinistra stire, in contextul in care politica din Romania se face in total dispret fata de cetateni si de cerintele firesti ale unei vieti normale, este aceasta:

"Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a trimis echipe în control la Sibiu pentru a verifica dacă în cazul uciderii ursului "s-au respectat măsurile legale ce privesc Bunăstarea şi Protecţia Animalelor", anunţă instituţia." (sursa: http://www.mediafax.ro/social/cazul-ursului-ucis-in-sibiu-sts-anunta-ca-28-de-apeluri-la-112-i-au-semnalat-prezenta-in-oras-ansvsa-a-demarat-o-ancheta-15806740).

Mi se pare "mirific" ca exista in Romania institutii care se preocupa de... bunastarea animalelor, in conditiile  in care de bunastarea si protectia oamenilor, prin prisma faptelor, nu se ocupa nimeni!

Hai sa vedem (daca este posibil) cam cate persoane cu functii nu se ocupa de oameni, ci de o jigodie de urs care a bantuit trei ore printr-un mare oras al Romaniei.

1. Presedintele Klaus Iohannis!
2. Premierul Dacian Ciolos!
3. Vicepremierul (probabil Dancu), care numeste "ursulet" salbaticiunea de 170 de kile, tot asa cum altii numesc "pui" acest urs de 5-6 ani!
4. Un numar necunoscut de functionari din Ministerul de Interne care trebuie sa-i prezinte un raport complet lui Dacian Ciolos, la cererea acestuia!
5. Un numar necunoscut de functionari din Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor care trebuie sa-i prezinte un raport complet lui Dacian Ciolos, la cererea acestuia!
6. Un numar necunoscut de functionari din ANSVSA care trebuie sa-i prezinte un raport complet lui Dacian Ciolos, la cererea acestuia!
7. Prefectul judetului Sibiu, Cristian Roman!
8. Angajatii ANSVSA care au efectuat analize pe ursul mort si au incinerat ursul!
9. Angajatii Parchetului care ancehteaza impuscarea ursului!
10. Circa 50 de persoane (probabil politisti, jandarmi, pompieri si altii) care au fugarit ursul prin Sibiu!
11. Directorul Direcției Silvice Sibiu, Ioan Terea!
12. Politistul Marian Godină!
13. Șeful polițiștilor din Sibiu!
14. Purtatorul de cuvant al guvernului, Liviu Iolu!
15. Doi medici de la Zoo!
16. Un numar necunoscut de functionari de la serviciul de urgenta!

DOMNULE CIOLOS, DACA TOT VA PLAC RAPOARTELE COMPLETE, VA CER SA INFORMATI POPULATIA CU PRIVIRE LA COSTURILE COMPLETE PE CARE LE PRESUPUNE DEMERSUL DUMNEAVOASTRA SI AL STATULUI ROMAN PE TEMA URSULUI IMPUSCAT LA SIBIU, DUPA CUM URMEAZA:
- NUMAR DE PERSOANE IMPLICATE INTR-UN FEL SAU ALTUL IN REZOLVAREA ORICAREI PROBLEME LEGATE DE ACEST URS, DE LA URMARIRE, PANA DUPA IMPUSCARE;
- NUMARUL DE TOTAL ORE CONSUMAT DE RESURSELE UMANE ALOCATE PROBLEMEI URSULUI;
- VALOAREA TOTALA A RESURSELOR MATERIALE ALOCATE PROBLEMEI URSULUI;
- COSTURILE TOTALE CU RESURSELE UMANE IMPLICATE IN REZOLVAREA PROBLEMEI URSULUI (INCLUSIV SALARIUL LUI IOHANIS PENTRU ORELE DEDICATE URSULUI, INCLUSIV SALARIUL LUI DACIAN CIOLOS PENTRU ORELE DEDICATE URSULUI);
- COSTURILE TOTALE (RESURSE UMANE + RESURSE MATERIALE) PLATITE DE STAT PENTRU REZOLVAREA "PROBLEMEI" URSULUI.

Dupa parerea mea, statul cheltuie pentru afacerea "Prosteala cu ursul" minim 100.000 de euro, dar poate depasi, in functie de amploarea circului, 1.000.000 de euro!

CE ARE RAHATUL ASTA DE URS ATAT DE SPECIAL INCAT SA MERITE ATATIA BANI SI ATENTIE, IN TIMP CE PENTRU BUNASTAREA SI PROTECTIA SIMPLILOR CETATENI NU FACE NIMIC?

--------------------

Pe langa subiectul principal, s-au mai dat cu parerea sau au initiat proteste si actiuni in instanta:
1. Leonard Bereczky, specialist in carnivore mari;
2. Cosmina Cerva, Miscarea Dreptate pentru Animale;
3. Asociatia [fantoma] "Romania fara ei" din Bucuresti;
4. Fostul senator Marius Marinescu, presedintele fondator al Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM);
5. Directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu, Pompiliu Varga.

Ca un bonus, conform sursei http://www.agerpres.ro/mediu/2016/10/13/stirea-despre-ursul-impuscat-la-sibiu-face-inconjurul-lumii-15-20-12, urmatoarele surse internationale de stiri au preluat stirea despre ursul impuscat in Sibiu: Associated Press, AFP, Fox News, New Zealand Herald si Le Dauphine, Washington Post, ABC News, Star Herald, Mail Online, News Observer, Star Tribune, Star Telegram, Yahoo.

Cine vrea sa despice firul in patru, sa surprinda mai multe detalii mai mult sau mai putin relevante si sa remarce obisnuita supa de informatii securist-contradictorii din astfel de situatii (urs - ursulet - pui de urs; cu rabie - fara rabie) poate parcurge, de exemplu, sursele:

1. http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/exclusiv-noi-imagini-cu-ursul-impuscat-la-sibiu-589092

2. https://www.realitatea.net/adevarul-despre-ursul-impuscat-ce-au-facut-de-fapt-cei-care-ar-fi-trebuie-sa-il-tranchilizeze_1992729.html

3. http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/protest-in-sibiu-in-numele-ursuletului-ucis-ce-scrie-presa-internationala-omorarea-animalului.html

4. http://www.agerpres.ro/mediu/2016/10/13/stirea-despre-ursul-impuscat-la-sibiu-face-inconjurul-lumii-15-20-12

5. http://www.oradesibiu.ro/2016/10/13/dezvaluiri-de-unde-provine-ursul-impuscat-la-sibiu-si-cum-a-ajuns-in-oras-lamuriri-importante-despre-acest-caz/

6. http://www.evz.ro/politistul-godina-despre-ursul-impuscat-la-sibiu.html

7. http://www.jurnalistii.ro/tag/ursul-impuscat-la-sibu/

8. http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2016-10-14/Protest+in+strada+la+Sibiu+din+cauza+ursului+impuscat+

9. http://www.stirimondene.eu/ursul-impuscat-la-sibiu-cati-oameni-au-sunat-la-112-speriati-de-prezenta-ursului/

10. http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/seful-politiei-explica-cine-si-de-ce-a-dat-ordin-sa-fie-impuscat-ursul-120365.html

11. http://www.oradesibiu.ro/2016/10/15/premierul-dacian-ciolos-vrea-rapoarte-detaliate-despre-interventia-in-cazul-ursului-impuscat-la-sibiu/

12. http://adevarul.ro/locale/sibiu/ursul-impuscat-sibiu-fost-incinerat-cateva-ore-ucidere-autoritatile-sustin-5-6-ani-175-kilograme-1_5800f5ac5ab6550cb88f46be/index.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu