luni, 31 octombrie 2016

Dezvelirea monumentului de la Colectiv a fost transformata in circ mediatic monarhist

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/colectiv-principesa-margareta-sa-ne-aducem-aminte-de-victimele-incendiului-si-sa-le-pastram-vie-memoria-15881772, Margareta lu' Peste ne indeamna cu ipocrizie sa ne amintim vesnic de victimele incendiului de la Colectiv.

Multumim pentru indicatiile pretioase, tovarasa Margareta. Dar sa stii ca fara tine ne-ar fi mult mai bine.

Tragedia de la Colectiv a impresionat si a fost speculata mediatic pe latura emotionala pentru ca au murit multi oameni simultan. Dar pe drumurile primitive ale patriei mor anual mult mai multe persoane (de ordinul miilor, fata de 64 de persoane la Colectiv), iar "societatea civila" nu a parut niciodata impresionata si a considerat ca nu sunt suficiente motive de indignare si de iesit in strada ca sa ceara caderea guvernului sau ca sa numeasca politicienii asasini, desi cu siguranta ca politicienii sunt asasini si in cazul multor accidente rutiere, cu atat mai mult cu cat ticalosiile pe bani publici cu autostrazi fictive si cu autostrazi demolabile au devenit evidente pentru toata lumea (mai putin pentru justitie).

Rudele victimelor din Colectiv, conform modelului lui Iohannis, nu au prea multe lucruri memorabile si relevante de spus. Probabil ca se pastreaza pentru tribunal, unde miza este (pana acum) de circa 212.000.000 de euro (despagubiri cerute in instanta).

Doar Eugen Iancu a dat constant declaratii, care in ultima vreme nu mai au nicio substanta: "Rog astazi televiziunile si mai ales politicienii, indiferent de functia pe care o ocupa sau au ocupat-o, sa nu faca politica." (sursa: http://www.mediafax.ro/social/eugen-iancu-tatal-unuia-dintre-cei-care-au-murit-la-colectiv-rog-politicienii-sa-nu-faca-politica-15881893).

Cu toate acestea, in mod surprinzator, Margareta "Colturile gurii mereu lasate in jos" (cand s-o fi amuzat asta din suflet ultima data?), zisa si custodele Casei Regale, a fost cea agreata dintre politiceni de catre rudele victimelor si bagata la inaintare cu ocazia dezvelirii monumentului de la Colectiv. Asta nu inseamna tot politica?

Oare de ce au ajuns Margareta si sotul sau in prim plan la dezvelirea monumentului de la Colectiv? Le-a murit vreo ruda in incendiu? Oare de ce au acceptat rudele celor decedati in incendiu ca Margareta sa le ia prim planul? Chiar este inevitabil circul monarhist?

Casa Regala incearca, probabil, sa dea lovitura de stat pana in decembrie 2018, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la fosta Marea Unire. Din pacate in primul rand pentru romani, nici Marea Unire nu mai are substanta in acest moment, fiind ceva de domeniul trecutului din cauza micimii de caracter, de viziune politica si de dragoste de tara si popor a dictatorului Carol al II-lea.

Poate ca de aceea se agita unii sa realizeze unirea cu Republica Moldova, altii sa termine Catedrala Bantuirii Neamului exact in 2018: ca sa pregateasca terenul Casei Regale, in scopul revenirii ilegale la monarhie.

Iata o lista cu surse nationale de stiri care au transformat dezvelirea monumentului de la Colectiv in circ mediatic monarhist:

1. http://www.dcnews.ro/un-monument-dedicat-victimelor-de-la-colectiv-dezvelit-la-locul-tragediei_520728.html?

Pe sursa de mai sus se poate vedea o fotografie cu principesa lu' Peste inainte de dezvelirea monumentului.

2. http://www.agerpres.ro/social/2016/10/30/un-monument-dedicat-victimelor-de-la-colectiv-a-fost-dezvelit-la-locul-tragediei-13-02-58

Pe sursa de mai sus se poate vedea o poza cu principesa lu' Peste dupa dezvelirea monumentului, preluata si de alte surse.

3. http://www.mediafax.ro/social/monumentul-construit-in-memoria-victimelor-de-la-colectiv-a-fost-dezvelit-din-pacate-doar-atat-mai-putem-face-galerie-foto-video-15882050

4. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21385322-monument-dedicat-victimelor-colectiv-fost-dezvelit-locul-tragediei.htm?nomobile=

5. http://jurnalul.ro/stiri/observator/monument-dedicat-victimelor-de-la-colectiv-dezvelit-la-locul-tragediei-727420.html

6. http://www.click.ro/news/national/monument-forma-de-inger-pentru-victimele-tragediei-din-colectiv

7. http://observator.tv/eveniment/colectiv-un-an-monument-dedicat-victimelor-incendiului-dezvelit-in-fata-clubului-189134.html

8. https://www.antena3.ro/actualitate/social/un-monument-care-infatiseaza-un-inger-dezvelit-la-un-an-de-la-tragediea-de-la-colectiv-383396.html

9. http://www.romaniatv.net/un-an-de-la-colectiv-un-inger-a-fost-dezvelit-la-locul-tragediei_322792.html

10. http://www.romaniatv.net/un-an-de-la-colectiv-un-inger-a-fost-dezvelit-la-locul-tragediei_322792.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu