miercuri, 26 octombrie 2016

Romania lucrului "bine" facut: romanii jefuiti legal de averi prin taxe, sefi improprietariti legal cu bani publici

De exemplu, romanii sunt jefuiti legal de averi prin taxe pentru ca seful Radio Romania, la fel de legal, sa se plimbe cu avionul la clasa business si sa se cazeze la hoteluri scumpe peste tot in lume.

Conform sursei http://www.tolo.ro/2016/10/03/110-000-de-euro-a-cheltuit-radio-romania-cu-cele-32-de-deplasari-in-strainatate-ale-directorului-miculescu-in-ultimii-doi-ani-el-zboara-numai-la-business-class-seful-bbc-zboara-la-low-cost/,

"110.000 de euro a cheltuit Radio România cu cele 32 de deplasări în străinătate ale directorului Miculescu în ultimii doi ani! El zboară numai la business class. Șeful BBC zboară la low cost!"!

"Exemplul conferinței de la Basel: directorul RRA merge la business cu 1.200 de euro biletul, iar directorul BBC Helen Boaden zboară la economic cu 207 euro biletul!"!

"Miculescu face check-in la Basel, la un hotel de 302 euro pe noapte."!

"Șefa Radio BBC alege hotelul mai accesibil La Villa K, o cabană montană șic de schi, la 114 euro pe noapte.".

Sa remarcam ca salariul minim net lunar in Romania este in acest moment de 925 lei, adica de 206 euro!

Adica o noapte de cazare pentru Miculescu la un hotel in Elvetia costa cu 50% mai mult decat salariul minim lunar al uni roman.

Transformand cheltuielile cu deplasarile lui Ovidiu Miculescu din ultimii doi ani in salarii minime lunare, obtinem:

110.000 euro : 206 euro/ luna = 534 salarii lunare, adica banii publici spulberati de Ovidiu Miculescu cu binecuvantarea legii ticaloase si a Consiliului de Administratie inseamna salariul minim lunar platit unui cetatean timp de 44 de ani si 6 luni, practic de la angajare si pana la pensionare!

Sigur ca orice om onest al acestei tari se intreaba (mai degraba retoric) daca astfel de cheltuieli sunt sustenabile si normale pentru statul roman, cu atat mai mult cu cat exista comparatia cu cheltuielile sefei Radio BBC.

Raspunsul corect si evident: nu!

De ce se incapataneaza statul roman, acum guvernat cu "stralucita intelepciune" de Dacian Ciolos, "tehnocratul" PNL, USR si Iohannis, sa faca aceste cheltuieli nesimtite si aberante?

Poate pentru ca, asa cum ne informeaza "procurorul" Tolontan pe blogul sau,

"Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securătății l-a declarat pe directorul RRA colaborator al Securității."?

Toate aceste dezechilibre financiare sinistre si ridicole nu-l impiedica pe Ovidiu Miculescu sa se considere un om obisnuit (poate al puterii din Romania...) si ca elinimarea taxei radio-tv "aduce grave prejudicii independenței și echidistanței serviciului public de radiodifuziune și împiedică Radio România să-și îndeplinească misiunea publică asumată cu 88 de ani în urmă." (sursa: http://www.agerpres.ro/cultura/2016/10/25/miculescu-srr-contest-ferm-acuzatiile-lui-dragnea-afirmatiile-sunt-neadevaruri-flagrante-17-37-37).

Ce misiune are, bre, Radio România? Spulberarea banilor publici pe deplasarile de lux ale sefului ei, un om "obisnuit"... cu lăfăiala?

Ca un fapt divers, dar concret, habar n-am de cand nu mai ascult Radio Romania, cred ca de cel putin 20 de ani. De fapt, in ultimii 5 nu am ascultat niciun post de radio. Nu sunt blocat in trafic in masina personala ca sa am nevoie de ceva care sa-mi lălăie in cap ca sa-mi alunge plictiseala.

Nu am nicio problema cu desfiintarea radioului si televiziunii publice, institutii care paraziteaza banii publici. Nu avem nevoie de ele.

Multumim parlamentarilor care au votat eliminarea celor 102 porcarii de taxe.

Nu este nevoie de alte taxe pentru echilibrarea bugetului, asa cum sustine in mod ticalos Dacian Ciolos, actualul prim-ministru. Este nevoie de gestionarea eficienta a banilor publici si de eliminarea coruptiei, băi, "tehnocratule" cumparator de "Cumintenii ale Pamantului" la preturi supraevaluate!

Nu vrei tu mai bine sa-ti injumatatesti salariul si sa desfiintezi toate pensiile speciale de care vor sa beneficieze imbecilii platiti din bani publici, parazitii banilor publici si hotii banilor publici, astfel incat sa se echilibreze bugetul?

Nu vrei tu mai bine sa anulezi toate contractele publice la preturi supraevaluate ale mafiei politico-economice?

Nu vrei tu mai bine sa introduci preturi maximale corecte ale contractelor pe bani publici, astfel incat sa nu mai existe licitatii cu unic participant si cu oferte fanteziste cu preturi supraevaluate?

Băi, Ciolos, daca ai valoare, asa cum te lauzi si cum te lauda "societatea civila" a lui Iohannis, gestioneaza eficient si echittabil banii publici, nu-i arunca pe "Cumintenii ale Pamentului", pe deplasarile lui Ovidiu Miculescu si pe toate prostiile. Trezeste-te sau du-te! Poporul roman nu o sa-ti simta lipsa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu