vineri, 28 octombrie 2016

Romania lucrului "bine" facut: educatia violentei, a nesimtirii si a ipocriziei in scoli!

Apar noi evidente ca la scoala se face orice numai carte nu.

Apar noi evidente ca violenta este tolerata si incurajata in scoli si ca se intervine intotdeauna numai cand este prea tarziu.

1. Elev din Ramnicu-Valcea injunghiat in gat de un alt elev.

Un elev de 17 ani a fost injunghiat in zona gatului de un alt elev de 17 ani!!!

Masanga Florin (agresorul) este cunoscut ca un elev recalcitrant si provocator de scandaluri (sursa: http://www.voceavalcii.ro/39300-socant-elev-din-ramnicu-valcea-injunghiat-cu-cutitul-este-deja-in-sala-de-operatii.html).

Dar scoala si autoritatile in general nu au avut reactii pe masura violentului. Au crezut ca violentul va fi descurajat dupa o discutie cu politistul de proximitate, de parca astfel de indivizi ar avea vreo jena de cineva. Ma intreb daca violentul avea cutitul al el si atunci cand a trancanit cu politistul de proximitate si daca s-a deranjat cineva sa-i caute in troace ca sa vada daca are vreo arma.

Motivul agresiunii este diferit in functie de surse.

Astfel, sursa http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/elev-injunghiat-intr-un-liceu-din-ramnicu-valcea-1638263 afirma ca agresiunea a intervenit dupa o cearta din cauza unei fete.

Sursa http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/un-elev-din-ramnicu-valcea-a-fost-injunghiat-de-un-coleg-tanarul-a-fost-dus-de-urgenta-la-spital-si-operat.html afirma ca agresorul a vrut sa se razbune dupa ce a fost batut de alti elevi cu o zi in urma si a crezut ca a fost batut la comanda victimei!

Singurele lucruri certe sunt urmatoarele:
a) Victima a fost ranita grav (cutitul a strapuns traheea);
b) Tuturor indivizilor violenti din scoli li se permite neingradit sa-si dezvolte "personalitatea" violenta pana in momentul in care se produce un incident extrem de grav!

Oare incepand cu ce clasa se invata folosirea cutitului?

De la ce varsta se trece de la teorie la practica?

2. Eleva din Dej batuta de o alta eleva.

Conform sursei si filmuletului pe care l-am vizionat, o eleva de clasa a noua a luat-o la bataie pe o alta adolescenta de aceeasi varsta [adica tot de varsta clasei a noua?!] (sursa: http://www.dejeanul.ro/content/eleva-batuta-de-colega-fata-unui-liceu-din-dej-nimeni-nu-intervenit-agresoarea-ajuns-la-politie-video/)!

Am vazut cum agresoarea o tinea de par pe victima si ii tragea picioare. Motivele agresiunii nu sunt mentionate de surse.

Fiind in clasa a noua, agresoarea are 14-15 ani (in masura in care nu a ramas repetenta), deci raspunde penal daca se dovedeste ca a savarsit fapta cu discernamant. Daca are deja 16 ani, raspunde penal fara alte restrictii.

Discernamantul poate rezulta dintr-un alt filmulet, in care se vede ca aceeasi agresoare merge zeci de metri tinand de par o alta victima (tot o fata), pe care dorea sa o bata. Din nou, motivele agresiunii nu sunt mentionate.

Din cate se vede din aceste intamplari, unele fete sunt un fel de sclave pe "plantatia" altor fete violente, tratamentele inumane si degradante si violenta fiind "normale" si la ordinea zilei in Romania!

In general exista elevi vesnic victime, pe care sistemul de invatamant nu-i baga in seaman!

In general exista elevi vesnic calai, care sunt bagati in seama numai dupa ce produc incidente grave!

Sursele nu precizeaza daca agresoarea este fata unor "smecheri" locali cu functie sau cu firma.

3. O eleva de al un liceu din Craiova a sarit pe geam de la etajul 1 de frica altei eleve.

Conform sursei http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/o-fata-de-17-ani-a-cazut-in-gol-de-la-primul-etaj-al-liceului-la-care-invata-cearta-avuta-cu-o-colega-pentru-un-baiat.html, de frica, o eleva de 17 ani a sarit pe geam de la etajul 1 dupa o cearta violenta cu o alta eleva de 16 ani. Motivul certei: un baiat.

Agresoarea a amenintat-o pe victima ca vine cu mama si cu politia la scoala si intr-adevar, mama acesteia tocmai venise la scoala insotita de un politist, de unde si frica victimei! Oare ce urmareau sa-i faca victimei mama agresoarei si politistul? Acesta este obiectul unei alte anchete.

Din nou rezulta ca unii elevi sunt terorizati de altii si ca disputele violente sunt normale in scolile romanesti!

4. O educatoare din Vrancioaia isi bate si isi jigneste elevii.

Conform sursei http://www.ziare.com/focsani/stiri-actualitate/educatoarea-care-si-a-batut-si-jignit-elevii-internata-in-spital-6418585, a fost filmata o educatoare din satul Poiana, comuna Vrancioaia, in timp ce isi bate si isi jigneste elevii.

Momentan ancheta in acest caz este suspendata pentru ca educatoarea s-a internat in spital.

Dar e clar ca violenta este la ordinea zilei.

5. Profesoara din Moreni umilita de elevi

Pe sursa http://www.romaniatv.net/scandal-la-o-scoala-din-dambovita--batai-si-injuraturi-intre-elevi-si-o-profesoara-video_321193.html se poate vedea un filmulet in care ora de clasa este transformata in circ.

Elevii tipa la profesoara, profesoara tipa la elevi si in final ii trage niste palme unuia.

Sigur ca legea spune ca toti elevii trebuie tratati fara violenta.

Dar legea nu prevede proceduri impotriva elevilor care isi bat joc de profesori. Legea nici nu prevede proceduri pentru elevii recalcitranti care vin la ore doar din obligatie (pentru ca invatamantul este obligatoriu).

Nicio sursa si nici Ministerul Invatamantului nu precizeaza explicit ce trebuie sa faca o profesoara in momentul in care elevii devin atat de nesimtiti!

Pe sursa scrie ca profesoara nu ii poate disciplina pe elevi. De parca are cineva impresia ca elevii doreau sa se lase disiplinati de cineva sau ca puteau fi disciplinati de cineva!

Oare cum i-ar fi disciplinat pe acesti elevi Iohannis (actualul presedinte al Romaniei, profesor de fizica) sau Dacian Ciolos sau sinistrul Invatamantului sau oricine altcineva?

Asteptam cu interes procedura de urmat in astfel de situatii.

Pana atunci, mi se pare evident ca invatamantul nu are sens sa fie obligatoriu, daca nu te pregateste nici pentru vreo meserie anume si daca nu ai niciun chef de el.

Are vreo relevanta educationala faptul ca elevii merg obligatoriu un numar de ani la scoala doar ca sa-si bata joc de profesori sau sa se bata intre ei pentru "onoare" sau pentru fete si baieti (eventual sa se si omoare), fara sa invete de fapt nimic?

6. BONUS. Profesoara de religie din Timisoara beata!

In cazul de mai jos nu este vorba de violenta, ci de educatie.

Conform sursei http://www.ziuadevest.ro/actualitate/65363-profesoara-de-religie-moarta-de-beata-la-un-bal-al-bobocilor-de-la-un-liceu-de-fite-din-timoara, o profesoara de religie (!!!) s-a imbatat la un bal al bobocilor.

Interesant model de educatie si comportament pentru elevi!

Pai daca nici cadrele didactice nu cred in valori morale si in comportament decent in societate, atunci de ce mai sunt terorizati copiii si tinerii cu tot felul de interdictii ipocrite, pe care adultii de-abia asteapta sa nu le respecte?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu