joi, 20 octombrie 2016

Romania lucrului "bine" facut: violenta tolerata in scoli, copiii normali sanctionati!

O intamplare "nostima" la o scoala din Pitesti: un elev extrem de recalcitrant este de nepedepsit in numele faptului ca ar suferi de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD). Nu imi este clar: este o boala sau o problema personala? Cum se face diferenta intre asa zisa boala si comportamentul antisocial?

Practic, convietuirea cu acest individ a devenit imposibila in masura in care era violent si isi ameninta colegii cu moartea!!! Ce mai era de facut: sa vedem daca tembelul isi punea in practica amanintarile?

In consecinta elevii au ajuns sa faca un protest si au refuzat sa mai intre la ore alaturi de acest individ periculos (sursa: http://www.mediafax.ro/social/elevii-unei-scoli-din-pitesti-sanctionati-dupa-ce-au-protestat-fata-de-prezenta-unui-coleg-cu-adhd-video-15833502). A fost nevoie de trei zile de proteste (!) pentru ca elevii si parintii acestora sa fie luati in serios, desi revendicarile elevilor erau firesti:

"Vreau sa invat!
Vreau sa fiu protejat!
Vreau sa imi implinesc visele!
Vreau o scoala sigura!
Vreau respect!
Vreau sa fiu ascultat!"
.

Dupa care, culmea: cica li se va scadea nota la purtare pentru ca au chiulit trei zile din moment ce protestul nu a avut o baza legala!!!

Dar oare ce baza legala are comportamentul de dement psihopat al celui care i-a adus pe ceilalti copii in aceasta situatie?

Interesanta poveste, daca violentul lu' Peste ar suferi de ADHD (hiperactivitate cu deficit de atentie), atunci de ce mai trebuie trimis la o reevaluare medicala si de ce nu s-a dus pana acum, desi parintii acestuia isi luasera un angajament in acest sens?

In plus, oare ADHD da dreptul "bolnavului" sa fie zi de zi nelimitat de violent cu oricine si sa ameninte cu moartea?

Nu ar fi mai bine ca "baiatul" purtator de ADHD sa ajunga la o scoala de corectie?

Ramane, totusi, penibilul fapt ca trebuie scazuta nota la purtare tuturor celor care incercau sa-si vada de treaba!

Nu ca ar avea vreo importanta nota la purtare. Sunt sigur ca toti marii borfasi ai tarii au avut numai 10 la purtare. Si ce relevanta a avut aceasta nota ulterior? A folosit la ceva? Ce mare rahat mai inseamna in zilele noastre o nota scazuta la purtare!

Oare ce note la purtare a avut pana acum ADHD-istul? 10 din oficiu pentru ca avea scutire medicala de buna purtare?

Ii pasa cuiva din invatamantul romanesc de copiii care trebuie sa suporte violenta colegilor dilii si chiar amenintarile cu moartea? Sau cine "cârâie" (adica se plange) are nota la purtare scazuta, pentru ca "normal" este sa se musamalizeze totul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu