luni, 24 octombrie 2016

Romania lucrului "bine" facut: diversiunea bine facuta la marsul falsei uniri

Sambata, 22.Octombrie.2016, a avut loc o diversiune numita mars pentru unirea Romaniei cu Basarabia.

Iata situatii relevante observate la "mars".

1. Dovezi ca "unirea" e doar un pretext pentru circ politico-mediatic, manipulare si o eventuala implicare in evenimente violente a naivilor care se alatura unor demersuri politice demagogige.

1.1. Prima dovada a venit de pe publicatia mai degraba mondena "Click!", unde pe adresa http://www.click.ro/news/bucuresti/mii-de-oameni-defileaza-capitala-cadrul-masului-pentru-basarabia Moise Guran a facut urmatoarele afirmatii chiar din mijlocul manifestatiei:

"Din cauza incidentelor de la marș (vârful coloanei a refuzat să intre în Piața Victoriei și a cotit pe Calea Victoriei), George Simion, liderul Acțiunea 2012 a fost reținut și va fi amendat. Întrucât în acest moment mișcarea nu este coordonată și riscă să fie deturnată, eu am decis să plec, ceea ce recomand tuturor celor care au venit la un marș pașnic.

Din ce știu, Primăria a refuzat autorizarea trecerii coloanei pe la Parlament. E posibil ca fiecare să fi avut planul lui, dar eu nu fac parte din niciun plan"
!

Intr-adevar, asta ar trebui sa fie atitudinea normala a celor care au bune intentii atunci cand decid sa manifeste in strada. In mod sigur, o eventuala incaierare cu fortele de ordine nu ar rezolva in niciun fel unirea sau orice alta tema de protest.

Multumim, Moise Guran, pentru aceasta pretioasa marturie.

1.2. A doua dovada vine de pe sursa http://www.activenews.ro/stiri-social/Colonelul-Ion-Petrescu-despre-diversiunea-de-la-marsul-unionist-Mare-diferenta-intre-cele-traite-de-mine-si-cele-povestite-de-altii-la-televiziuni-cunoscute.-Cum-a-fost-la-marsul-pentru-reintregirea-nationala-137571, unde col (r.) Ion Petrescu descrie evenimentele la care a particpat astfel:

"Brusc, fără nicio explicație, prin megafon, cel ce conducea manifestația a decis ca mulțimea, care se mărise de la Hanul lui Manuc, la Piața Victoriei, să revină, pe Calea Victoriei, în Piața Universității. O decizie lipsită de sens, din moment ce anunțase inițial că manifestanții vor rămâne în Piața Victoriei până va veni acolo Dacian Cioloș.

Jandarmii au fost prinși pe picior greșit și au alergat, cu sufletele la gură, pentru a bloca Calea Victoriei.

Ca din senin a apărut ceea ce părea a fi o femeie în vârstă, roșie în obraji, strigând contra basarabenilor și afirmând că Basarabia trebuie să rămână la…ruși.

Apoi un june cu un mare Tricolor încerca să scape de el, pentru ca să îl dea altcuiva, gest destul de semnificativ pentru deruta ce se dorea a fi instalată.

M-am apropiat de zidul format de jandarmi, pentru a vorbi cu George Simion, care nu răspundea la telefonul mobil, deja închis.

Acolo era un grup de robuști, unul dintre ei spunându-i celuilalt:"Hai să intrăm în ei!” Adică în jandarmi.

În SUA, unde am fost, pentru nerespectarea traseului aprobat, toți manifestanții care s-au abătut de la traseu ar fi fost săltați pe sus de poliția americană, fără nicio negociere la fața locului.

În mod ciudat, o voce afirma că ar fi bine să iasă o încăierare, să vină salvarea…

Am revenit în Piața Victoriei, acolo unde era locul aprobat pentru miting."
!

Multumim si pentru aceasta pretioasa marturie si pentru reactia avuta in momentul inceperii diversiunii, col (r.) Ion Petrescu. Am senzatia ca institutia numita CNA nu s-a autosesizat pentru dezinformarea oferita de toate televiziunile care au prezentat institutia jandarmeriei ca fiind agresoare a unor "pasnici".

2. Prezenta protestatarului/ agitatorului/ mitingistului profesionist Constantin Cazacu (posesor al paginii de Facebook https://www.facebook.com/cazacelu55):Imaginile au fost preluate, evident, de pe B1 TV, mai exact de pe sursa: http://inregistrari.b1.ro/view-22_Oct-2016-%C8%98tiri_ora_18-105.html.

Am mai remarcat prezenta lui Constantin Cazacu la o gramada de adunari publice de tip circ politico-mediatic. Fiind in prim planul fotografilor si cameramanilor televiziunilor cu audienta in Romania, am preluat de-a lungul timpului de la acestea imaginile cu Constantin Cazacu de la diversele "proteste" si le-am pus pe sursele:

http://lmar2010.blogspot.ro/2012/01/agitatorul-usl.html
http://lmar2010.blogspot.ro/2012/01/agitatorul-usl-din-nou-in-prim-plan-la.html
http://lmar2012b.blogspot.ro/2014/12/dovada-ca-oamenii-partidelor-amorseaza.html

Un fapt remarcabil: desi numele Constantin Cazacu apare de trei ori pe ultima sursa mentionata (http://lmar2012b.blogspot.ro/2014/12/dovada-ca-oamenii-partidelor-amorseaza.html), la cautarea pe google dupa cuvintele cheie "Constantin Cazacu lmar2012b.blogspot.ro" (conform adresei internet https://www.google.ro/#q=Constantin+Cazacu+lmar2012b.blogspot.ro&filter=0)  nu mi-a fost returnat propriul blog, dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos:Semn ca modul in care returneaza google cautarea dupa cuvinte cheie este de multe ori o mare manipulare, prin omisiune sau prin impunerea in prim plan a unor rezultate irelevante.

Constantin Cazacu a facut propaganda in favoarea canditatului PSD la Primaria Sectorului 5, Daniel Florea, la alegerile locale din acest an (2016). Propaganda a fost facuta la cortul instalat in fata bisericii Sfanta Treime Ghencea de la intersectia strazii Sebastian cu Calea 13 Septembrie, iar Daniel Florea a fost ales primar al Sectorului 5. Oare ce cauta Cazacu la manifestatia basista, in spatele omului lui Basescu, George Simion?

3. Declaratii impotriva legalitatii si institutiilor statului de drept.

3.1. Traian Basescu, generos gazduit de majoritatea televiziunilor de stiri, a declarat pe sursa http://www.b1.ro/stiri/eveniment/o-greseala-politica-imensa-traian-basescu-critica-dur-incidentele-de-la-marsul-unionistilor-este-un-mesaj-extrem-de-bun-pentru-igor-dodon-si-antiuniosti-video-165818.html ca s-au incalcat reguli, dar ca interventia jandarmeriei a fost lipsita de tact.

Conform imaginilor, nici vorba de asa ceva. Jandarmeria a intervenit cu profesionalism impotriva liderilor agitatori, care incercau sa dea o turnura violenta marsului si care au incercat sa forteze cordonul de jandarmi.

Nu am vazut pe imagini decat dorinta legitima a jandarmilor de a imobiliza liderii agitatori, in timp ce restul participantilor se intrebau in confuzia generala ce se intampla si de ce se intampla. Se intampla pentru ca asa vrea in primul rand Traian Basescu, in incercarea disperata (si probabil lipsita de sanse reale) de a avea o pondere mai ridicata in politica romaneasca.

Pe contul personal de Facebook, Basescu nu s-a jenat sa-i numeasca pe actualul presedinte si pe actualul prim-ministru "slugoi" si "tradatori de tara" pentru simplu motiv ca liderii ticalosi ai asa zisei manifestatii pro unire au fost retitnuti de jandarmi atunci cand au incercat sa dea o turnura violenta si ilegala evenimentelor

La ora actuala Basescu are la activ doua mari gafe politice: nu a prevazut "criza" si considera, la fel de demagogic, ca "unirea" este un demers politic util si de interes general. Unirea Romaniei cu Republica Moldova este principalul "proiect" al platformei PMP. De fapt, "proiectul" "unirii" este sustinut de Basescu pentru ca in acest fel poate obtine voturi de la cetateni ai Republicii Moldova care ignora demagogia si nerealismul acestui proiect.

3.2. Robert Turcescu, acoperitul redescoperit de... televiziunea unde a activat (B1 TV), da chiar pe acest post declaratii in nestire pe orice teme, inclusiv pe tema dreptului "unionistilor" sa comita ilegalitati si pe tema "dreptului" jandarmeriei de a tolera ilegalitatile.

Ciudat, dar Robert Turcescu este candidat al PMP la alegerile parlamentare din decembrie. Ne putem imagina vreo clipa ca un astfel de individ duplicitar poate activa pentru normalitate si pentru apararea principiilor statului de drept?

4. Ocuparea abuziva a Pietei Universitatii si pasivitatea autoritatilor.

Conform sursei http://www.ziare.com/social/romani/incidente-la-marsul-pentru-basarabia-mai-multi-tineri-bagati-in-dube-de-jandarmi-in-apropiere-de-piata-victoriei-1440737:

"Mai multe corturi au fost montate de unionisti in Piata Universitatii, langa fantana. Circa 200 de persoane s-au strans la Universitate, informeaza televiziunile de stiri. Desi nu au autorizatie pentru protest, jandarmii prezenti au fost instruiti sa nu intervina si doar supravegheaza protestele."!

Intreb si eu: daca "protestatarii" au interese dusmanoase la adapostul "Unirii" si daca vor desfasura la un moment dat activitati subversive si teroriste dupa modelul Revolutiei Infractorilor din 1989, atunci nu ar fi mai bine sa fie macar legitimati de autoritati? Macar asa, ca sa stim pe viitor cine erau cei "800 de teroristi".

5. Declaratii de pe o inexistenta pozitie de forta ale lui George Simion.

Conform sursei http://www.ziare.com/social/romani/incidente-la-marsul-pentru-basarabia-mai-multi-tineri-bagati-in-dube-de-jandarmi-in-apropiere-de-piata-victoriei-1440737,

"Manifestantii care au ridicat baricada la Piata Universitatii din Bucuresti precizeaza ca vor ramane in strada pana cand premierul Romaniei si reprezentantii partidelor politice isi vor asuma clar ca vor sustine o Declaratie de unire cu Republica Moldova, adoptata de Parlamentul Romaniei si ca vor trata Unirea ca proiect de tara cu toti pasii concreti aferenti acestui proiect national".

In baza carei legitimitati actioneaza acest individ, George Simion? A fost ales de popor prin vot democratic? Cu ce drept isi permite sa incerce sa impuna guvernului si partidelor linia sa politica personala (sau a lui Traian Basescu)?

Din cate stiu, penalii din parlament au ajuns acolo prin vot democratic, avand deci legitimitate (din pacate asta e vointa poporului!), dar George Simion nu are nicio calitate si niciun mandat de la poporul roman, ca sa aiba dreptul sa vorbeasca in numele lui.

Faptul ca George Simion, omul de incredere al lui Traian Basescu, vrea unirea Romaniei cu Republica Moldova este punctul sau de vedere personal, nu al poporului roman. Alti romani nu vor nicio unire, alti romani habar n-au ce e unirea sau unde e pe harta Republica Moldova.

Alti romani doresc respectarea Articolului 47 din Constitutia Romaniei, referitoare la obligatia statului de a asigura un trai decent cetatenilor sai.

Pe ce baze legale pot sta pe termen nelimitat George Simion si ceilalti "manifestanti" in Piata Universitatii? Pe baza pasivitatii autoritatilor si a protectiei politice in dispret fata de lege?

6. Obisnuitele steaguri monarhiste, plasate strategetic chiar in fata camerei video, au fost filmate cu generozitate pe sursa http://www.b1.ro/video/incidente-la-mitingul-pentru-unirea-basarabiei-cu-romania-din-capitala-jandarmii-au-intervenit-in-forta-si-au-retinut-cel-putin-cinci-persoane-62473.html:

Semn ca se incearca revenirea la monarhie la orice "protest", "mars" sau alte manifestatii de strada.

7. Avocatul aparator al lui George Simion (dupa retinerea acestuia de jandarmi) a fost Aurelian Pavelescu, lider al fantomaticului PNTCD, partid aflat in alianta politica alaturi de PMP-ul lui Traian Basescu.


Imagine preluata de pe sursa: http://inregistrari.b1.ro/view-22_Oct-2016-%C8%98tiri_ora_18-105.html.

8. Cine este George Simion.

Sintetic, conform sursei http://www.mediafax.ro/social/george-simion-de-la-noii-golani-la-marsul-pentru-basarabia-cine-este-liderul-unionistilor-15849151, George Simion este un personaj conflictual, care se baga prea mult in seama ci care cauta sa fie vesnic in opozitie cu autoritatile. Tipul perfect de agitator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu