joi, 13 octombrie 2016

Romania lucrului "bine" facut. Afacerea "Cumintenia Pamantului".

Politicienii s-au laudat ca au inteles mesajul poporului dupa ce Iohannis a ajuns presedintele Romaniei. Politicienii au spus ca au inteles ca poporul doreste o schimbare dupa tragedia de la Colectiv.

Sunt sigur ca escrocii de la putere au inteles aceste lucruri, dupa cum sunt sigur ca escrocii de la putere stiu foarte bine care e diferenta dintre normalitate si aberatie. Atat doar, ca politicienii nu vor schimba nimic decat din vorbe. Se vor critica si acuza la nesfarsit in mod formal si ipocrit unii pe altii, iar ticalosia va merge inainte, pana cand poporul va intelege ca trebuie sa se uneasca in fata terorismului economic de stat si sa isi impuna alti lideri la putere, care sa nu fi avut de-a face cu PSD, PNL si satelitii sau meteoritii lor.

Ultima golanie a statului mafiot totalitar este spalarea de bani publici pentru achizitionarea de catre stat a operelor de arta la preturi supraevaluate!

”Cumintenia Pamantului” este prima opera supraevaluata, parte a acestei ticalosii pe bani publici.

Conform sursei http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/romanii-incurajati-sa-sustina-actul-cultural-dupa-campania-brancusi-e-al-meu-guvernul-infiinteaza-fondul-brancusi.html,

"Ministerul Culturii anunta constituirea Fondului Brancusi, care va avea ca scop achizitionarea operelor de arta si a celor care apartin tezaurului patrimoniului national, iar ”Cumintenia Pamantului” va fi expusa la Muzeul National al Satului."!

Dupa cum s-a vazut, vointa poporului a fost sa nu se dea bani pentru achizitionarea acestei opere a lui Brancusi. Din cele 6 milioane de euro cerute de stat poporul a donat doar un milion si ceva de euro (sursa, de exemplu: http://www.mediafax.ro/cultura-media/guvernul-va-achita-restul-sumei-de-10-milioane-de-euro-pentru-achizitionarea-operei-cumintenia-pamantului-care-va-fi-gazduita-intr-un-muzeu-din-bucuresti-15798119).

Deci, daca poporul nu a dat de buna voie bani pentru Brancusi, guvernul tehnocrat, in "intelepciunea" lui odioasa, sinistra SI INTUNECATA, va lua cu japca de la toti cetatenii 10 milioane de euro din banii publici pentru a achizitiona ”Cumintenia Pamantului”.

Cat de mult ii pasa in realitate statului roman de Brancusi se poate aprecia din faptul ca nu exista in Romania un muzeu al sculptorului nascut in Romania si decedat in Franta (!), tara a carei cetatenie a obtinut-o in timp ce cetatenia romana i-a fost retrasa!!!

De ce e statul roman dintr-o data atat de disperat sa cumpere opere de arta? Smenarii "tehnocrati" au exact aceleasi apucaturi ca si "verii" lor netehnocrati. Imagineaza scheme financiare pentru spulberat banii publici pe achizitii supraevaluate!

Sa vedem cateva stiri despre faptul ca statuia lui Brancusi a fost supraevaluata.

1. Azi, 13.Octombrie.2016, pe sursa http://www.stiripesurse.ro/fost-ministru-al-culturii-baga-tehnocra-ii-in-zona-penala-cumin-enia-pamantului-supraevaluata_1157442.html,

"Fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, susține că prețul operei lui Brâncuși este mult supraevaluat, pentru că inițial fusese evaluată la 5 milioane de euro, însă actualul Guvern o cumpără cu 11 milioane de euro."!

2. Pe 09.Octombrie.2016, pe sursa http://www.mediafax.ro/politic/presedintele-psd-liviu-dragnea-despre-cumintenia-pamantului-dacian-ciolos-sa-faca-publice-limitele-mandatului-negociatorilor-15785409,

"Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut duminică lui Dacian Cioloş să facă public mandatul pe care l-au avut cei care au negociat Cuminţenia Pământului şi să spună dacă s-a respectat procedura legală, afirmând că 11 milioane este o sumă mare şi cineva îşi va face curaj să cerceteze."!

Aparte de toate acestea, ma uitam ca s-au facut cheltuieli pentru sustinerea campaniei de donare de bani. Oare la cat se ridica aceste cheltuieli, din moment ce pe sursa http://adevarul.ro/cultura/arte/izbanda-unui-esec-anuntatcampania-cumintenia-pamantului-1_57f12e6a5ab6550cb832fdbb/index.html apare o lista cu nume de mari firme care au facut campanie pentru dunarea de bani:

"Printre companiile care şi-au anunţat implicarea în susţinerea campaniei se numără Bitdefender, PwC Romania, Carrefour, Dedeman, BRD, Uber, Enel, McDonald’s, Auchan Romania, Bancpost, Banca Transilvania, OMNIASIG, eMAG, UniCredit Bank România, Coresi, New Folder, Unlock, Media Trust, Telekom, Băcănia Veche, Dexter Print, Humanitas şi Cărtureşti.".

Decat sa se cheltuie pe campanie si reclame, nu era mai simplu sa se doneze direct banii? Ca sa nu mai zic de faptul ca marile lanturi de magazine si bancile puteau sa doneze singure suma daca aveau chef.

Daca le place intr-adevar de Brancusi, de ce nu si-au vandut politicienii acestor vremi ceva proprietati ca sa doneze bani?

De ce nu si-a vandut Iohannis o casa, pana sa o piarda in justitie?

De ce nu si-a vandut Stanciu Zisu (unul dintre primii 10 dintre cei mai bogati parlamentari romani) unul dintre cele 70 de terenuri sau unul dintre cele 12 imobile pe care le detine?

De ce nu si-a vandut Marian Vanghelie un ceas de lux?

De ce nu a donat Darius Valcov un lingou de aur?

De ce nu au donat Sorin Oprescu, Solomon Winkler, Dorin Cocos, Gheorghe Stefan, Dinu Pescariu, Claudiu Florica si multi, multi altii (inca vreo 7600 de "dosare") o spaguta din cele nedovedite de justitie?

De ce nu au donat medicii o spaguta?

Care este miza pentru care se cer bani sau se iau bani cu japca tocmai de la muritorii de foame si de frig?

CIOLOS, "TEHNOCRATULE", CARE E COMISIONUL TAU IN AFACEREA SUPRAEVALUATA "CUMINTENIA PAMANTULUI"?

Daca il iubesti pe Brancusi, de ce nu ii cumperi sculpturile din banii tai?

Ce e tampenia si ticalosia asta adresata simplilor cetateni cu "Cine nu da bani nu e patriot."? Ca o paranteza, din aplicarea acestui principiu rezulta imediat ca spagarii nu sunt nici pe departe patrioti (sau prosti), din moment ce n-au donat.

Trebuie sa moara si mai mult de frig si de foame populatia ca sa faca smenarii politici cu care suntem contemporani "afaceri" cu opere de arta?

CIOLOS, "TEHNOCRATULE", NU VREI MAI BINE SA TE OCUPI
D I N  P A T R I O T I S M
DE LOCURI DE MUNCA, STIMULAREA ANTREPRENORIATULUI, SALARIZARE DECENTA SI DE NIVEL DE TRAI RIDICAT AL POPULATIEI?

Poate ca o sa apara in astfel de conditii un roman care o sa cumpere singur si pentru sine "Cumintenia Pamantului" fara sa se umfle in pene cu patriotismul de opereta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu