Ca o curiozitate si coincidenta, ca tot suntem azi pe 23.Ianuarie.2014, doua intamplari s-au petrecut in doua scoli diferite si au implicat un numar de copii care este multiplu de 23.
1. Intr-o scoala din Targoviste 23 de copii au fost intepati cu ace, aparent fara motiv, doar pentru ca doi foarte tineri infractori au considerat ca le este permisa o astfel de distractie, ceea, ce, legal vorbind asa si este. Legea este mai mult decat permisiva si ingaduitoare cu minorii care comit acte de violenta. Se vorbeste de masuri diciplinare, dar, din cate stiu eu, in afara de caraghioasa scadere a notei la purtare nu se va mai intampla absolut nimic.
Mie nu mi se pare ca exista vreun copil, chiar de o varsta foarte frageda, care sa nu realizeze ca violenta este ceva foarte rau. Nu cred ca este vreun copil care sa nu stie ca dand pumni, palme, picioare face ceva rau. Iar in cazul de fata este vorba de tineri de 13-15 ani, care au folosit ace in scopul evident de a crea suferinta in masa. Sursa nu ne ofera informatii suplimentare, de exemplu ce fizic aveau agresorii in raport cu cei agresati. Totusi, faptul ca doua persoane intepeapa cu nonsalanta alte 23 de persoane duce la ideea ca acesti doi agresori erau bine dotati fizic in raport cu agresatii!
Iarasi, nonsalanta cu care au recurs la violenta ma face sa cred ca agresorii sunt genul care bat in dreapta si in stanga zi de zi si ca nimeni nu ia nicio masura impotriva lor, pentru ca, desigur, nici legea nu ofera masuri eficace de combatere a violentei, nici in scoli, nici in alta parte. Nici despre parintii agresorilor nu se stie nimic.
Cred ca se impune modificarea legilor si crearea de inchisori speciale pentru minorii violenti. Mi se pare normal ca aceia care au apucaturi violente sa se obisnuiasca de tineri cu gratiile. Cu atat mai mult cu cat aici nu este vorba de o palma data la suparare (nu ca s-ar justifica asa ceva), ci de violenta ca mod de viata, ca "divertisment".
Cat despre respectivele intepaturi, nu stiu cat de inofensive au fost din punct de vedere medical. Acele puteau fi infectate deliberat, de exemplu cu hepatita sau SIDA. Poate ca speculez prea mult, dar sa ne punem pentru o clipa in locul victimelor. Altfel s-ar vedea problema atunci cand cineva constata pe pielea lui ca s-a imbolnavit de hepatita sau SIDA in urma unor intepaturi criminale.
Amanunte despre aceasta stire se pot gasi pe sursa http://www.mediafax.ro/social/targoviste-23-de-elevi-la-spital-dupa-ce-au-fost-intepati-cu-bolduri-de-doi-colegi-la-scoala-11946060.
2. Intr-o scoala din Odoreu 46 de copii au ajuns la spital dupa ce au consumat lapte din programul „Laptele şi Cornul”. Nu sunt sigur ca acesta este numarul exact, pentru ca, potrivit sursei http://www.tv1samtel.ro/articol/14/20181/46-DE-COPII,-INTOXICA%C5%A2I-CU-LAPTE-,
"Initial 25 de copii s-au prezentat la unitatea medicala din localitate care acuzau dureri abdominale si varsaturi, dupa ce au consumat lapte provenit din programul Cornul si laptele. Mai apoi inca 19 copii au solicitat ingrijiri medicale de urgenta.".
O aritmetica simpla arata ca 25 + 19 = 44. Se poate verifica cu calculatorul :))
Cum toate sursele indica numarul 46, e clar ca unul dintre numerele 25, 19, 44 sau 46 nu este corect.
In privinta laptelui, ca de obicei, exista dezmintiri din start ca ar fi stricat, desi sursele titreaza "Copii intoxicati cu lapte".
Astfel, sursa deja citata spune ca "10 Copii au necesitat internare, iar conform declaratiilor autoritatilor judetene, laptele UHT, pe care firma care a castigat licitatia il exporta, era fabricat la data de 17 ianuarie, prin urmare nu exista ipoteza unui lapte neconform.".
Dar informatii contrare vin de pe sursa http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Intoxicati+cu+lapte+46+de+elevi+din+Satu+Mare+au+ajuns+la+spital:
"„Cam la zece minute, 15 minute, au început simptomele după ce au consumat laptele. S-au prezentat toţi la noi. Mi-am dat seama că este o problemă”, spune Lucia Văleanu, medic la dispensarul din Odoreu.
„Primele măsuri luate au fost de oprire a consumului laptelui, colectarea tuturor pachetelor de lapte distribuite. Dintr-un număr de 375 de copii, am făcut o evaluare, 63 de copii au consumat, din păcate, din acel produs”, spune primarul comunei, Dumitru Dorel Pop."
[...]
"Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare au prelevat probe şi l-au trimis la analize. Până când vin rezultatele, programul „Laptele şi Cornul” este sistat în tot judeţul.
„Am presupus că de acolo, încă nu se ştie, nu s-a confirmat faptul că produsele lactate sunt cauza acestor simptome. Bănuim, acuma aşteptăm analiza Direcţiei Sanitare Publice”, spune Marius Ardelean, consilierul primarului din Odoreu.
Laptele este produs de o firmă din Timişoara. Anul trecut, mii de cutii de lapte de la acelaşi producator au fost retrase din școli pentru că era stricat."!
Deci producatorul de lapte stricat ar putea fi chiar recidivist. In acest caz ar fi interesant de stiut numele si prenumele producatorului si ce pile (tot cu nume si prenume) ofera producatorului atatea sanse de a otravi copiii din scoli.
Nu ar fi mai normal sa se reduca taxele, pentru ca fiecare parinte sa poate oferi copilului marca preferata de lapte? Nu ar fi mai normal ca toti cei implicati in programul "Lapte otravit" sa-si piarda locul de munca? Ce sens are colectarea de taxe si oferirea apoi de pomeni otravite din bani publici? In cazul acestui program, „Laptele şi Cornul”, pretul laptelui creste datorita birocratiei create si intretinute de acest program. Niste inutili au loc de munca si castiga bani doar pentru a mima activitate: organizarea de licitatii, receptia si distribuirea unor produse, care, dupa cum se vede, periodic sunt alterate.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu