joi, 23 februarie 2017

Umor involuntar la bilantul anual al luptei impotriva coruptiei la DNA

Bilantul DNA referitor la lupta impotriva coruptiei din anul 2016, foarte serios altfel, s-a desfasurat sub spectrul amuzamentului involuntar.

Distractia involuntara a venit de la presedintele Klaus Iohannis, care a tunat si fulgerat cu aparenta seninatate impotriva coruptiei dupa ce tocmai si-a mai pierdut o data definitiv in instanta casa tip fabrica de bani din centrul Sibiului.

E greu de zis cum si-a obtinut Iohannis cinstit casa pierduta ulterior in instanta, in conditiile in care se vorbeste despre uz de fals si despre accesarea si folosirea unor informatii privilegiate referitoare la faptul ca nu existau mostenitori care sa revendice acea casa.

Asa cum stau lucrurile, presedintele ar putea da vina pe masinatiile defunctei soacre, dar nici acest lucru nu mai este necesar pentru ca se pare ca faptele penale s-au prescris. Doar casa s-a pierdut, in timp ce onoarea prezidentiala pare, macar pentru justitie, intacta.

Iohannis poate deci sa vorbeasca lozincareala si sa ceara linistit continuarea luptei impotriva coruptiei, mai ales impotriva coruptiei din PSD, in timp ce candidatii la guvernul lui se pot bucura inca de prezumtia de nevinovatie.

Mult mai interesant si la obiect a fost discursul Laurei Codruta Kovesi, care a marcat niste realitati concrete si cam crancene despre coruptie si despre lupta impotriva ei. Daca gasesc pe internet transcriptul discursului lui Kovesi voi cita si voi comenta intr-un articol separat cateva idei care mi s-au parut relevante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu