vineri, 10 februarie 2017

"Vointa" poporului este manipulata mediatic

Sursele media de larga audienta decid dupa bunul plac al grupurilor de interese ce informatii de pe internet sunt demne de luat in seama sau nu. Iar publicul simpatizant al surselor media preiau automat informatiile sau dezinformarea.

Sursele media manipuleaza si dezinformeaza utilizand selectiv site-uri de pe internet.

Practic, sursele media de larga audienta inventeaza "revendicari" sau orice asa zisa informatie pe site-uri internet anonime, dupa care le prezinta ca fiind "emanatia poporului". In final, poporul este indemnat sa sustina "revendicarile" respective.

Conform sursei http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/legea-gratierii/revendicarile-protestatarilor-in-8-puncte-667242 aflam ca,

"Un manifest cu revendicările protestatarilor, sau a unei importante părţi a acestora, a fost publicat pe pagina de Facebook Corupţia ucide. „Proclamaţia România 2017+” este datată 8 februarie şi a fost postată pe 9 februarie.".

In asa zisul manifest este scris:

"1. Niciun guvern, indiferent de coloratura politică, să nu mai repete vreodată „Ordonanța 13”.

2. Transparență în administrație prin e-guvernare.

3. Avocatul poporului să fie ales direct de cetățeni.

4. Cetățenii să poată sesiza direct Curtea Constituțională.

5. Depolitizarea funcțiilor publice și ocuparea lor doar prin concurs.

6. Membrii Guvernului să nu fie și parlamentari.

7. Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a guvernanților.

8. Fără penali în demnitățile și funcțiile publice."
.

Sa retinem, totusi, ca in proclamatie nu se vorbeste nimic de monarhie!

Numai ca pe adresa la care ne trimite sursa, adica pe https://www.facebook.com/notes/corup%C8%9Bia-ucide/proclama%C8%9Bia-rom%C3%A2nia-2017/584231948432381, nu apare textul "Coruptia ucide". In plus, proclamatia nu e semnata si asumata de nimeni, practic cele 8 articole au venit din neant. Apoi se considera ca asta e vointa poporului protestatar si poporul protestatar este influentat sa gandeasca si sa protesteze in spiritul acestor "revendicari".

Este evident ca textul se adreseaza specialistilor in drept. Oare exact aceste lucruri si numai aceste lucruri sunt gandite de cei prezenti la proteste?

Simplii cetateni pot sa-si imagineze doar ca articolele sunt gandite cu buna credinta. Ca doar nu suntem specialisti, de exemplu, in sesizarea Curtii Constitutionale daca nu ne spune cineva sa facem acest lucru, pentru cine stie ce motiv.

Oare de ce este mai reprezentativa aceasta asa zisa proclamatie decat nenumarate alte propuneri concrete facute de persoane cu nume si prenume, intr-un limbaj accesibil tuturor? Doar pentru ca este preluata de mijloace de dezinformare in masa?

Preluarea preferentiala a unor asa zise "proclamatii" sau documente de orice fel de surse media de larga audienta inseamna manipulare si discriminarea altor surse de stiri.

Sursele media de larga audienta decid dupa bunul plac ce informatii de pe internet sunt demne de luat in seama sau nu, in functie de grupurile de interese pe care le reprezinta. Iar publicul simpatizant al surselor media preia automat informatiile sau dezinformarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu