luni, 6 februarie 2017

Democratia prostiei stradale si aspiratiile ei

Conform surselor media manipulatoare, geniile si formidabilii sunt doar in strada. Cine sta acasa, probabil ca nu-i pasa si probabil ca e mare bou. Mai nou, legile trebuie facute in strada, iar alesii in mod democratic trebuie sa asculte de vocea strazii, oricat de cretina ar fi aceasta.

O gramada de tampenii au aparut in asa zisa proclamatie de la Timisoara, mentionata de sursa http://adevarul.ro/locale/timisoara/o-noua-proclamatie-timisoara-lansata-fata-40000-oameni-punctul-8-penali-demnitati-publice-1_589652b95ab6550cb8223f33/index.html:

"1. Ca de acum înainte niciun guvern, indiferent de coloratura politică, să nu mai repete vreodată vreo Ordonanţă 13;

2. Organizarea unui referendum anticorupţie;

3. Controlul de constituţionalitate al legilor şi ordonaţelor de urgenţă să se realizeze şi la iniţiativa directă şi neintermediată a cetăţenilor;

4. Acordarea unor prerogative suplimentare Curţii Constituţionale pentru suspendarea aplicării actelor normative susceptibile de încălcare a Constituţiei;

5. Depolitizarea funcţiilor publice şi ocuparea lor doar prin concurs;

6. Stabilirea incompatibilităţii între funcţiile executive şi legislative;

7. Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a demnitarilor;

8. Fără penali în demnităţie publice.".


In mod evident, manipularea din strada naste monstri.

Am remarcat ca de la o vreme protestatarii au devenit genii in chichite juridice si in proceduri ale institutiilor statului. In proclamatia de la Timisoara vedem numai aspiratii juridice.

Sub pretextul apararii democratiei, agentii de manipulare a opiniei publice incearca inlocuirea unor ticalosii vechi cu alte ticalosii noi.

Cel mai flagrant este punctul 7. din aceasta "proclamatie" (Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a demnitarilor). Deloc intamplator nu s-a mentionat si "Eliminarea imunitatii presedintelui pentru cauze penale de drept comun". Sau presedintele Iohannis merita pentru hotiile imobiliare de care este acuzat imunitate mai multa decat parlamentarii?

Asta e "dreptatea" pentru care lupta strada: "dreptatea" lui Iohannis.

Altfel, sigur ca nu i-a adus nimeni in strada pe "protestatarii" cu initiative juridice tembele.

Alta imbecilitate flagranta a "protestatarilor" lu' Peste este referendum impotriva coruptiei!?! Mi se pare o bataie de joc.

Fara nicio gluma, dar daca va exista un referendum care sa ma intrebe daca vreau lupta anticoruptie, voi vota "NU"; daca va exista un referendum care sa ma intrebe daca vreau democratie, voi vota "NU"; daca va exista un referendum care sa ma intrebe daca vreau bogatie sau saracie pentru cetateni, voi vota "Saracie".

Sunt foarte curios sa vad ce o sa se intample daca vointa poporului va fi coruptia. Se vor da legi care vor incuraja coruptia? Se vor da prime pentru cine va fura cele mai multe milioane "la hectar"?

Astea sunt intrebari care sa se puna cetatenilor? Daca nu vor coruptie? Intr-o lume normala astfel de intrebari nu trebuie sa se puna.

Daca societatea nu stie ca sunt normale cinstea, respectarea legii, democratia si prosperitatea, inseamna ca o astfel de societate este mult prea dusa cu pluta.

Astia au pretentia ca reprezinta vointa poporului? Dobitocii care vor imunitate pentru hotiile lui Iohannis si referendum anticorupţie?

Noroc cu mijloacele de dezinformare in masa care aduleaza neconditionat prostia crasa, cu conditia sa se manifeste in strada.

Jos democratia prostiei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu