marți, 7 februarie 2017

Iohannis nu a venit in Parlament ca sa detensioneze situatia din strada!

Discursul lui Iohannis in Parlament s-a dovedit a fi circ politic presarat cu mesaje in direct, ca in decembrie 1989.

In loc sa detensioneze situatia din strada si sa ceara protestatarilor sa mearga acasa, Iohannis a spus ca (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/presedintele-klaus-iohannis-se-va-adresa-parlamentului-de-la-12-00-ce-i-au-cerut-liderii-coalitiei-guvernamentale.html#discurs):

"Sute de mii de romani protesteaza in strada. Natiunea este in alerta, este vie, e atenta si e foarte nemultumita.".

Pe bune? Cat de importanta a devenit vocea "natiunii" lui Iohannis, care se afla in strada impotriva guvernului!

Ciudat, dar vocea "natiunii" care nu este a lui Iohannis si care striga impotriva lui Iohannis la Cotroceni nu a fost bagata in seama de Iohannis. La fel, vocea parlamentarilor care-i strigau lui Iohannis "Penalule!", "Manipulatorule!" a fost ignorata de presedinte.

Am remarcat ca functioneaza in timp real transcrierea gresita sau cenzura vorbelor lui Iohannis.

Astfel, Iohannis a felicitat parintii care au venit cu copiii la protest, desi implicarea copiilor in astfel de situatii este ilegala. Momentul seamana foarte bine cu momentul in care Ion Iliescu multumea minerilor (desi nu-i chemase el, ci venisera spontan prin Bucuresti).

Iata cum au descris trei surse vorbele lui Iohannis.

1. Sursa deja citata http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/presedintele-klaus-iohannis-se-va-adresa-parlamentului-de-la-12-00-ce-i-au-cerut-liderii-coalitiei-guvernamentale.html#discurs a marcat momentul astfel:

1.1. Mai intai s-a scris generic ca "Presedintele Romaniei si-a incheiat discursul felicitand parintii care si-au dus copiii in Piata Victoriei pentru o lectie autentica de democratie"!

1.2. Dupa care, in transcrierea discursului sursa a scris "pastrez" in loc de "felicit": "Si pentru multa democratie este nevoie de multa educatie, si ii pastrez pe parintii care si-au dus copiii in strada pentru o lectie autentica de democratie".

2. Sursa http://www.mediafax.ro/politic/live-video-klaus-iohannis-se-adreseaza-parlamentului-psd-boicoteaza-discursul-presedintelui-si-se-retrage-din-plen-iohannis-ati-obosit-deja-ghinion-16152235 a scris ca:

"Mai mult, Iohannis a ţinut să sublinieze că îi felicită pe cei care au participat la proteste."!

Adica a cenzurat faptul ca era vorba de parintii veniti cu copiii la protest.

3. Sursa http://www.ziare.com/klaus-johannis/presedinte/klaus-iohannis-se-adreseaza-parlamentului-pe-tema-ordonantei-13-live-1452870 a scris corect:

"Si ii felicit pe parintii care si-au dus copiii in Piata Victoriei pentru o lectie autentica de democratie."!

Dincolo de toate acestea, nici tabara Iohannis, nici tabara PSD nu a cerut oamenilor sa plece neconditionat din strada si sa revina, eventual, sub forma unor proteste autorizate.

In mod evident are loc un dialog al surzilor, in care fiecare parte ignora cealalta parte si se pozitioneaza pe o pozitie fals ireconciliabila. Iar mijloacele de manipulare in masa intretin in continuare conflictul, existand tabere media pro Iohannis si tabere media pro PSD + ALDE.

Politicienii si autoritatile de forta refuza sa declare ilegala prezenta "spontana" a oamenilor "neadusi de nimeni" in strada.

Cu toate acestea, nu este normala blocarea circulatiei in forma continuata in numele dreptului la proteste.

Exista dreptul de a protesta, dar exista si dreptul la libera circulatie al celor care tranziteaza Piata Victoriei. Pe ce baza legala au unii dreptul sa incalce ilegal drepturile altora pe termen nedeterminat?

De aceea se fac mitinguri autorizate, ca sa stie lumea ca nu se poate circula intr-o anumita perioada prin anumite locuri si sa se poata organiza. Si pentru ca responsabilii de organizarea mitingului sa raspunda de evitarea evenimentelor violente.

Pe ce baza legala considera autoritatile de forta ca protestatarii pot bloca ilegal zona din fata Guvernului pe termen nedeterminat?

Pe ce baza legala este recunoscut dreptul de a se protesta ilegal noaptea, cand provocarile si diversiunile sunt cel mai usor de infaptuit si cel mai greu de contracarat, cand au eficacitate maxima, cand confuzia poate fi maxima si cand se tulbura in mod cert si linistea publica al rezidentilor din zona?

In alte state, cu atat mai mult in momente tensionate, sunt interzise intrunirile populare noaptea! De ce in Romania este acceptat acest lucru?

Pe ce baza legala este recunoscut dreptul la miting neautorizat noaptea, cand in mod cert nu poate avea loc dialog social cu autoritatile competente?

Ce rezolva urlatul de revendicari in noapte?

Chiar daca luni "protestele" au mai scazut in intensitate, este evident ca toate fortele politice doresc mentinerea masei de manevra in strada.

Din cauza faptului ca numeroase persoane au fost convinse sa iasa si sa ramana in strada zi de zi, situatia este in continuare foarte tensionata si pericolul incaierarilor sangeroase este iminent.

Nu trebuie decat ca politicienii nostri odiosi si sinistri sa mimeze pozitii ireconciliabile si sa dea semnalul ticalosiei sangeroase "spontane"!

Evitati sa deveniti victimele manipularii politicienilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu