miercuri, 8 februarie 2017

Protestele de la Guvern si Cotroceni s-au redus in mare masura la agitatori si continua in mod aberant, dar explicabil

Mai intai CCR a respins doua sesizari (a CSM si a lui Klaus Iohannis) referitoare la OUG 13 (sursa: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/ordonanta-13-ccr-a-respins-sesizarile-666012), afirmand ca "Nu există niciun conflict între instituții, iar Guvernul a acțional legal, în sfera lui de competență".

Apoi motiunea de cenzura intitulata  pompos „Guvernul Grindeanu – Guvernul Sfidării Naţionale. NU LEGALIZAŢI FURTUL ÎN ROMÂNIA!” a avut penibilul sfarsit asteptat, fiind respinsa clar cu 161 fata de 233 necesare (sursa: http://www.informatiadealba.ro/actualitate/motiunea-impotriva-guvernului-grindeanu-a-cazut-parlamentarii-psd-alde-si-udmr-s-au-abtinut-de-la-vot/).

Adica s-a legalizat furtul in Romania sau era deja legal? :))

Pe scurt, guvernul a procedat legal si guvernul este in continuare sustinut de majoritatea parlamentara. Lumea ar trebui sa-si vada de treaba daca respecta democratia si legalitatea.

Asta nu inseamna ca ticalosia politico-mediatica cu protestele a incetat.

Taberele de agitatori ai politicienilor si credulii masochisti rezistenti la frig, ninsoare si intuneric infrunta in continuare vremea rea, legalitatea si normalitatea, cu concursul larg al autoritatilor care refuza sa ia masurile legale firesti impotriva celor care incalca legea in forma continuata ocupand strada in mod neautorizat.

Cele doua tabere mimeaza intransigenta fata de nimic, mimeaza pozitii ireconciliabile, cauta chichite care sa le nemultumeasca vesnic, cauta motive de stat in strada (sa reziste). Principala revendicare a celor din Piata Victoriei pare sa fie "#rezist", de parca protestul ilegal este vreun test de anduranta destinat Cartii Recordurilor.

Cred ca toata tara a inteles ca in Piata Victoriei s-a dorit caderea guvernului, iar la Cotroceni s-a cerut demisia lui Iohannis.

Si acum, cam cat timp trebuie sa ne mai uitam la ăstia si cat timp au dreptul ilegal de a ramane in strada?

De ce nu spun protestatarii ce vor sa faca daca nici guvernul, nici Iohannis nu demisioneaza? Luminati-ne, bre!

Am vazut ca s-a dus Iohannis la cei cativa protestatari de la Cotroceni pentru dialog, iar ăia, foarte "deschisi" la dialog, au dat cu "Huo" si au suflat in vuvuzele langa microfoanele camerelor de luat vederi ca sa se creeze impresia falsa de mare balamuc si isterie.

In acest fel are loc eternul dialog al surzilor, destinat iubitorilor de scandal si de circ politico-mediatic.

Sigur ca acest circ este intretinut artificial si sigur ca alta finalitate decat lovitura de stat si reinstaurarea monarhiei nu exista.

Dar pentru ca aceasta finalitate sa se produca este necesar sa existe cat mai multi naivi care sa fie de o parte sau de alta a unei tabere si a agitatorilor săi, pentru ca apoi naivii sa devina victime, iar lovitura de stat sa fie justificata de "emanatia spontana".

Daca oamenii de buna credinta inteleg ca totul este artificial si ca tabara lui Iohannis si tabara PSD nu au ce probleme sa isi rezolve cu ajutorul oamenilor din strada, atunci totul va fi bine. Sa nu uitam ca niciuna dintre tabere nu este mai putin suspecta de coruptie, daca tot ne place lupta impotriva coruptiei. In plus, nici monarhia nu a fost mai putin corupta, ba chiar dimpotriva. Casele lui Iohannis sunt chiar nimic pe langa "realizarile" monarhiei.

Stiu ca monarhia este in mare criza de timp si ar vrea o actiune rapida; nimeni nu stie daca fostul rege Mihai I nu cumva a murit deja.

Evitati sa deveniti victimele unor jigodii politice! Chiar nu merita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu