sâmbătă, 4 februarie 2017

Un pas decisiv catre marea incaierare nationala?

S-a pus problema unui miting de sustinere a PSD.

Sursele arata ca doua voci din PSD propun un miting de sustinere a PSD: Liviu Pleșoianu, deputat (sursa: http://www.stiripesurse.ro/romania-se-rupe-psd-anun-a-mega-miting_1177872.html) si Lia Olguta Vasilescu, ministru (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/politic/deputat-psd-vom-organiza-un-miting-autorizat-saptamana-urmatoare.html).

Catre ce poate duce asa ceva?

Se pare ca, inevitabil, in acest caz se va ajunge la o mare incaierare nationala, probabil profund "democratica". "Dialogul" violent va fi expresia civilizatiei romanesti din secolul 21. Societatea romaneasca multilateral imbecilizata va avea ocazia sa arate ca nu s-a indepartat prea mult de comuna primitiva.

Deja s-a vorbit de razboi civil (sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21565786-calin-popescu-tariceanu-exista-riscul-ajungem-intr-razboi-civil.htm).

Iohannis este convins deja ca un miting PSD va duce la violente. Pe sursa https://www.dcnews.ro/miting-psd-iohannis-reac-ioneaza-ferm_531360.html?, Iohannis a declarat ca:

"Ar fi o mare greșeală și ar duce la violențe care cu greu ar putea mai fi calmate.".

Daca o zice Iohannis, e clar ca planurile sunt deja elaborate si ca orice dialog pasnic intre cele doua tabere este exclus.

Stiam ca violenta este tolerata si incurajata in Romania (asa-i romanul cand se veseleste).

Stiam ca Liviu Dragnea a declarat ca nu doreste sub nici o forma scoaterea romanilor sustinatori ai PSD in strada.

Ramane de vazut daca Liviu Dragnea se va tine de cuvant si nu va exista niciun miting PSD.

Daca nu va permite scoaterea sustinatorilor PSD in strada, atunci Dragnea este o persoana de buna credinta si un lider remarcabil.

Daca va avea loc un miting PSD, atunci USL-ul lui Iohannis si Dragnea (adica alianta dintre PNL si PSD) inca functioneaza.

Totul este in acest caz un blat politic care are ca etape: sfidarea cetatenilor, inrairea cetatenilor, escaladarea urii, recurgerea la violenta si ingroparea Romaniei pentru a doua oara dupa evenimentele din anul 1989.

E drept ca asa ceva nu poate avea loc fara prostia masiva a cetatenilor romani.

Indraznesc sa recomand cetatenilor sa stea acasa daca le pasa. Atat pentru siguranta lor, cat si pentru binele Romaniei. Dar oricine este liber sa actioneze potrivit propriei constiinte si bun simt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu