miercuri, 1 februarie 2017

Circul transpartinic privind promovarea ordonantelor pe tema gratierii si protestul impotriva acestora

Este uluitoare vehementa unor "protestatari" care au ramas in strada azi, 01.Februarie.2017,  pana la 03:00 noaptea la guvern pentru ca au aflat ca guvernul a promovat ordonantele lu' Peste, de gratiere colectiva si de modificare a Codului Penal.

La fel de uluitoare este "procedura" de maxima urgenta a guvernului, care a aprobat noaptea tarziu ordonantele lu' Peste, dand apa la moara "protestatarilor" si sfidandu-i pe fata.

Dincolo de tot acest circ transpartinic, oare ce am avut si ce am pierdut?

Nimeni nu a protestat pe vremea retrocedarilor frauduloase, nimeni nu a protestat impotriva inchiderii masive a industriei comuniste si a cresterii masive a somajului, nimeni nu a protestat impotriva privatizarilor frauduloase, nimeni nu a protestat impotriva furtului masiv de bani publici in toate domeniile, dar acum sunt unii suparati ca hotii, dupa ce si-au creat conditii sa fure, vor sa-si creeze conditii sa nu stea o clipa in puscarie?

Mi se pare foarte straniu.

Chiar daca ordonantele lu' Peste ar fi putred de odioase si de sinistre, pana in acest moment sunt legale. Daca sunt atacate la Curtea Constitutionala si daca se stabileste acolo ca nu sunt constitutionale, atunci cad de la sine si trebuie refacute, indiferent daca "penalii" scot sau nu lumea in strada impotriva Curtii Constitutionale.

De unde si pana unde suspecta disperare a unora pentru "respectul" fata de lege, desi adunarile din ultima vreme au fost neautorizate si desi se da spaga peste tot (de la politistii din trafic, la medic si in vama).

Vor unii in strada sa cada guvernul. Si pe vremea lui Ceasca doreau unii sa cada Ceasca. Si dupa Ceasca ne-am ales cu astia pe care nu stim cum sa-i dam mai repede jos dupa ce au fost votati de majoritatea celor prezenti la vot.

Sa zicem ca ar cadea guvernul legitim instalat. Cine ar trebui sa-i ia locul? Handicapatii de liberali, condusi acum de odioasa Turcan, injurata si rasinjurata pe vremea cand era pedelista? USR-ul lui Nicusor Dan, care incepe sa intre in "normalitate" dupa ce a inceput sa aiba probleme penale legate de finantarea campaniei electorale? "Cioros"?

In mod evident, prin prisma realitatilor romanesti postdecembriste (coruptie, saracie si subdezvoltare), PSD = PNL = orice formatiune politica actuala = o mizerie. Si atunci de ce ar trebui schimbata o mizerie cu alta? Daca PSD este mizeria cea mai votata de popor, cu asta "defilam" pana invata populatia sa propuna si sa voteze lideri despre care sa nu se spuna ca sunt o mizerie (in speranta utopica sau desarta ca populatia va invata vreodata acest lucru).

Sau trebuie sa apara marea mizerie monarhista in urma unei lovituri de stat si sa nu mai scapam de ea niciodata?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu