duminică, 12 februarie 2017

Cine sta in strada ca sa ne invete democratia si respectul fata de lege?

Azi, 12.Februarie.2017, sunt asteptati 1.000.000 de protestatari in Piata Victoriei, conform reclamei intense care se face pe televiziunile de "socializare" cu acoperire nationala.

Se vedem cativa dintre "protestatarii" care ne dau lectii de "democratie" si de "respect fata de lege".

1. "Calugarul" "contrabandist".

Un fals calugar care purta o cruce prin Piata Victoriei a fost repede bagat in seama si transformat in deformator de opinie de diferitele surse dornice sa transforme rahatul in senzational.

De exemplu, sursa http://adevarul.ro/locale/constanta/calugarul-facut-senzatie-protestele-bucuresti-sa-facem-deosebirea-pacate-patima-alta-intrebare-1_5894734d5ab6550cb814f9b6/index.html vorbeste despre "Călugărul care a făcut senzaţie la protestele din Bucureşti".

Iar sursa http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/video-exclusiv-fabuloasa-poveste-calugarului-contrabandist-cel-mai-neasteptat-protestatar-din-piata-victoriei-avut-saci-de-bani-ii-numaram-cate-trei-zile-1736868 ne vorbeste despre asa zisa "Fabuloasa poveste a ”călugărului contrabandist”".

Concret, calugarul nu e calugar (”Nu-s nici preot, nici călugăr. Nu am depus încă jurământul. Dar, da, trăiesc la mănăstire.”), in schimb declara ca a fost un mare infractor "Făceam bișniță, era ilegal, dar… cinstit. Venea garda peste mine mereu, găsea aur, mercur. Am vândut vagoane de țigări. Aveam saci de bani.".

Oare i s-au prescris faptele, de vorbeste de ele cu atata nonsalanta?

Ce o fi facut cu sacii de bani? De ce nu a devenit "investitor"?

Indiferent de raspunsuri, nu am inteles ce cauta la proteste si de ce crede ca trebuie sa stea lumea in strada.

Mi s-ar parea sinistru sa stau la "protest" alaturi de aceasta persoana.

2. Floricica dansatoarea.

O individa cu fata si comportament de psihopata a fost bagata in seama de televiziuni la protestul de la Cotroceni.

Datorita comportamentului turbat si imbecil, aceasta "protestatara" a fost generos preluata de sursele internet, care au dus-o in meritatul derizoriu.

De exemplu, sursa http://www.florydinvaslui.ro/jurnal/floricica-dansatoarea-ministra-culturii-a-dansului-si-a-justitiei-in-noul-guvern-psd-16152527 o transforma pe "dansatoare" in "ministra culturii, a dansului şi a Justiţiei".

Iar sursa https://www.youtube.com/watch?v=JUzW-yir7GY reda in bataie de joc, intr-o maniera "muzicala", zbieretele Floricicai.

Mi s-ar parea penibil sa stau la "protest" alaturi de aceasta persoana.

3. "Protestatarii" responsabili cu "spontaneitatea" si cu mesajul "corect".

Protestul din Piata Victoriei nu este chiar atat de spontan. Nu oricine are dreptul sa protesteze! Desi s-a ajuns ilegal in Piata Victoriei tocmai pe acest principiu.

Nu orice mesaj este binevenit in Piata Victoriei.

In lipsa unor forte de ordine clar asumate exista forte oculte de ordine, sa zicem ale lui Iohannis, care au grija ca protestul sa fie exclusiv anti PSD, in scopul caderii guvernului.

Pentru ca, nu-i asa, doar romanii lui Iohannis trebuie sa fie in Piata Victoriei.

Iar Iohannis comanda din Parlament "protestul", dand mesajul televizat ca demisia ministrului Justitiei este prea putin.

In traducere libera, agitatorii din Piata Victoriei trebuie sa mobilizeze constant oamenii si sa tina lumea in strada in scopul caderii guvernului, nu si in scopul alegerilor anticipate.

Intre timp, in Piata Victoriei a ajuns spontan un grup de persoane cu un mesaj care cerea egalitate de tratament din partea ANAF pentru firmele straine si romanesti. Urmarea?

Conform sursei https://www.dcnews.ro/protest-pia-a-victoriei-reac-ie-la-apari-ia-unui-mesaj-catre-anaf-video_532280.html,

„Un banner care solicită ca ANAF să trateze firmele străine la fel ca cele românești este dat jos cu violență de protestatarii din Piața Victoriei în data de 8.02.2017, deoarece au fost deranjați de mesaj."!!!

Ce rezulta de aici? Tot sursa citata o spune:

"Se poate observa cum, sub aparența unui protest liber și spontan împotriva corupției, există o rețea de indivizi care deține controlul total asupra mesajelor și sloganelor."!!!

De retinut ca un grup de cetateni a fost anihilat de alt grup de cetateni. Acest lucru nu ar fi fost posibil daca grupul anihilator nu era mai numeros si mai puternic!

Dincolo de pășnicia... violentă din Piata Victoriei, remarcata pe filmarea de pe sursa http://www.b1.ro/video/un-grup-de-protestatari-a-fost-alungat-din-piata-victoriei-in-urma-unui-mesaj-catre-anaf-65912.html, m-a impresionat intrebarea "De ce filmezi, ma?".

Adica nu cumva sa fim informati prea corect si prea liber. E suficienta dezinformarea de pe Digi24.

In concluzie, mi s-ar parea o prostie sa stau la "protest" alaturi de aceste persoane.

Dar oricine are dreptul al opinie si la protest.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu