vineri, 10 februarie 2017

Legalitate, perceptie publica si manipulare

Daca demersul guvernului pe tema OUG 13 s-a dovedit legal, atunci de ce a tinut guvernul cu orice pret sa lase impresia ca procedeaza hoteste si ca nu stie sa comunice?

Din cate am vazut, majoritatea protestatarilor din Piata Victoriei care se lauda ca vor respect fata de lege habar nu au ce inseamna legalitate sau putin le pasa de legalitate.

Tabara Iohannis si romanii lui Iohannis au pierdut toate bataliile juridice pe tema OUG 13.

Astfel:

1. Iohannis a pierdut in fata CCR.

Conform sursei http://revista22.ro/70260267/ccr-a-respins-sesizarea-preedintelui-i-a-csm-pe-tema-oug-13-nu-exist-conflict-ntre-puteri.html,

"CCR a respins sesizarea președintelui și a CSM pe tema OUG 13: nu există conflict între puteri".

2. CSM a pierdut in fata CCR.

Conform sursei http://jurnalul.ro/stiri/politica/ccr-a-respins-sesizarile-facute-de-iohannis-si-csm-735460.html,

"Judecătorii CCR au respins ieri sesizările formulate de către preşedintele Klaus Iohannis şi Consiliul Superior al Magistraturii pe tema ordonanţei de urgenţă 13/2017 prin care Executivul Grindeanu a intenţionat să modifice Codurile penale.".

3. Victor Ciorbea a pierdut in fata CCR.

Conform sursei https://www.antena3.ro/actualitate/curtea-constitutionala-a-respins-ca-inadmisibla-sesizarea-avocatului-poporului-pe-oug-13-399096.html,

"Curtea Constituţională a respins ca inadmisibilă sesizarea Avocatului Poporului pe OUG 13".

4. Pentru a alimenta tensiunile din strada si pentru a-l credibiliza pe Iohannis, procurorul general Augustin Lazar a mimat un proces pe tema OUG 13, dupa care a renuntat.

Conform sursei http://www.romaniatv.net/procurorul-general-augustin-lazar-renunta-la-procesul-impotriva-guvernului-pe-oug-13_339776.html:

"Procurorul general Augustin Lazăr a renunțat, miercuri, la procesul deschis împotriva Guvernului în legătură cu OUG 13 de modificare a Codurilor penale.".

In urma acestor evidente, exista o intrebare legitima: daca demersul guvernului pe tema OUG 13 a fost legal, atunci de ce a tinut guvernul cu orice pret sa lase impresia ca procedeaza hoteste si ca nu stie sa comunice?

Exista un blat intre PSD si Iohannis cu scopul scoaterii masive a cetatenilor in strada?

Dupa parerea mea, da. Tot acest circ politico-mediatic care invrajbeste populatia urmareste realizarea unei lovituri de stat si reinstaurarea monarhiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu