sâmbătă, 4 februarie 2017

Demagogia opozitiei fata de protestele din strada, exprimata de Raluca Turcan

Ieri, 03.Februarie.2017, Laurențiu Botin a avut o discutie televizata cu Raluca Turcan pe teme politice si "stradale". Discutia a fost inregistrata pe sursa http://inregistrari.b1.ro/view-360_de_grade___edi%C8%9Bie_special%C4%83-87.html.

Sa vedem cu ce povesti vor madam Turcan si opozitia sa ne imbarlige.

Pentru un inceput lejer, la orele 22:10 de pe inregistrare aflam ca lui Turcan ii pasa de copilul ei, care va creste in Romania. Pacat ca nu ii pasa si de copiii altora.

22:16

Nu e treaba lui Turcan pe cine ia DNA. Cred ca oricine poate avea o opinie despre orice. Iar in cazul unor nedreptati evidente, oricine le poate denunta. Mai bine ne-ar spune Turcan ce parere despre faptul ca Dragnea nu a primit motivarea sentintei in termenul legal (si nici ulterior pana in zilele noastre!) in care este condamnat si pe baza careia este considerat acum penal. Pentru ca este evident ca 90% din circul din strada si, mai ales, din televiziuni, este indreptat impotriva lui Dragnea. Evident ca toti "stradistii" sunt nemultumiti ca ordonantele il salveaza pe Dragnea de puscarie, desi Dragnea A PRIMIT O CONDAMNARE CU INCALCAREA LEGII. Evident ca PNL-ul lui Turcan are numai de castigat din eliminarea lui Dragnea din politica.

22:23

Turcan zice ca degeaba iti construiesti economia doar pe consum, adica pe cheltuieli sau majorari de pensii, salarii si alte beneficii. De ce? I se pare lui Turcan ca sunt prea mari consumul, salariile si pensiile in Romania? Poate doar consumul, salariul si viitoarea pensie a lui Turcan sunt exagerat de mari. Poate doar consumul, salariile si pensiile politicienilor si ale unor bugetari sunt exagerat si nefiresc de mari, mai ales daca ne uitam la performante si la coruptie. In nicun caz, pentru cei 40% dintre acei romani care au nesansa sa fie saraci, consumul, salariile si pensiile nu sunt prea mari.

Poate a fost prea mare consumul la CNADNR in cazul autostrazii fictive "Bechtel"; poate a fost prea mare consumul banilor publici la primarii in cazul panselutelor si terenurilor de sport in panta; poate a fost prea mare consumul de bani publici in cazul "afacerii" Microsoft... Asa o fi, madam Turcan?

22:26

Turcan se umfla in pene cu motiunea de cenzura impotriva guvernului Grindeanu. La cati PNL+USR+PMP+UDMR sunt in parlament, se stie ca motiunea de cenzura = caca-maca.

22:41

Turcan zice ca presedintele Iohannis s-a comportat ca un veritabil aparator al legii. Adica al adunarilor neautorizate de strada! Asa o fi legea...

22:42

Turcan zice ca presedintele Iohannis a demonstrat ca sustine ceea ce sustine si strada: respectul fata de lege si egalitate de tratament!?! Cum s-a respectat legea in cazul condamnarii lui Dragnea si ce masuri au luat Iohannis si strada la 9 luni dupa ce Dragnea inca nu primise motivarea pe care ar fi trebuit sa o primeasca in maxim 30 de zile de la pronuntarea sentintei, conform legii?

Din cate stiu, presa ostila lui Dragnea il numeste penalul sau condamnatul din fruntea partidului.

Unde este respectul fata de lege aici? Pana acum Dragnea este victima unei condamnari nemotivate, ceea ce inseamna INCALCAREA LEGII, iar adversarii politici se folosesc de condamnarea lui Dragnea ca sa spele strada pe creier, cum ca penalul isi da legi cu dedicatie.

INCALCAREA LEGII IN CAZUL CONDAMNARII LUI DRAGNEA CUI A FOST DEDICATA?

Din moment ce legea s-a incalcat tocmai in cazul condamnarii lui Dragnea, unde este respectul fata de lege si egalitatea de tratament cu care se lauda in mod demagogic Iohannis, romanii lui Iohannis din strada si PNL?

Si Turcan mai are tupeul sa vorbeasca de Constitutia Romaniei si de egalitate in fata legii... Perfect pentru un politician marunt!

22:46

Turcan zice ca SRI-ul are mecanisme extrem de bine puse la punct de corectare a eventualelor derapaje.

Desigur. Concret, de exemplu, daca Ghita ar fi dezvaluit cu 2-5 ani mai devreme chestii despre Coldea, acesta s-ar fi pensionat cu 2-5 ani mai devreme. Daca imi aduc bine aminte, se spunea ca Florian Coldea se hotarase sa rupa tacerea. Se pare ca intre timp a rupt-o cu declaratiile si clarificarile. Pacat ca nu am memoria la fel de scurta ca a strazii si a mijloacelor de dezinformare in masa.

22:48

Lui Turcan ii plac protestele spontane, cu oameni onesti si liberi. De unde stie Turcan ca 100.000 de oameni de la un protest sunt onesti? Le cunoaste identitatea si trecutul? Evident ca nu. Dar daca sunt "onesti" cu interesele PNL, atunci nu mai este vreo problema. Din punctul meu de vedere, in mod cert nu pot fi onesti cei din strada care striga impotriva lui Dragnea desi acesta a fost condamnat fara sa se respecte legea in cazul sau.

Intr-un sens mai larg, la orice adunare, cu atat mai mult la o adunare "spontana", intotdeauna se pot intampla urmatoarele situatii:
- "Jumatate" dintre protestatari pot fi agitatori ai unor grupuri de interese;
- "Jumatate" dintre protestatari pot fi agenti infiltrati ai fortelor de ordine;
- "Jumatate" dintre protestatari pot fi agenturi straine;
- "Jumatate" dintre protestatari pot fi mai nou teroristi! Daca in loc de sticle incendiare, petarde si fumigene, veneau cativa "oameni de bine" ca sa se detoneze in multime?
- "Jumatate" dintre protestatari pot fi intr-adevar protestatari.

Iata ce de "jumatati" poate avea un protest "spontan"!

22:50

Doreste Turcan alegeri anticipate? Da, dar nu pe presiunea strazii, ci pentru ca in parlament vor fi alesi cei care respecta strada si care asculta ingrijorarile strazii.

Sigur, din lipsa de timp, moderatorul nu putea sa intrebe care e diferenta dintre presiunea strazii si respectul fata de strada si de ingrijorarile strazii.

Dar persoanele cu discernamant si-ar putea sa-si dea seama si singure ca pana la iesirea in strada a fost o campanie electorala in care se putea purta si s-a purtat un dialog cu alegatorii, iar in urma respectului fata de alegatori si fata de ingrijorarile alegatorilor niste unii, majoritari din PSD + ALDE, au obtinut mai multe voturi decat altii, minoritari, cum este cazul PNL + USR.

Vrem sa avem alegeri din 5 in 5 minute ca sa aflam ingrijorarile strazii si sa respectam strada? Evident ca este o aberatie, dar nu si pentru madam Turcan, pentru Iohannis si pentru PNL + USR.


BONUS. Sigur ca madam Turcan a avansat in acest dialog televizat ideile ca guvernul Grindeanu ar trebui sa-si vada de programul anuntat si ca PSD nu a pomenit nimic in campania electorala de gratiere si de modificarea Codului Penal.

Asta e alta magarie politico-mediatica adresata celor care ies in strada doar pentru ca sunt dusi cu pluta, fara sa se uite deloc in urma.

Oare cate programe de guvernare s-au respectat integral si cu maxima strictete de catre guvernele Romaniei postdecembriste? Desigur, absolut niciunul.

Chiar atat de uituca sa fie strada? Sa nu mai stie "strada" de... kilometri de autostrazi promisi de toti derbedeii in campaniile electorale anterioare? Sau de promisiunile cu crearea de locuri de munca? Sau de orice altceva?

Au promis guvernul Boc si PDL-ul in vreo campanie electorala austeritatea de dupa 2009? Sau impozitul forfetar al lui Pogea?

Daca vin niste inundatii sau marele cutremur cu care tot suntem amenintati, guvernul nu trebuie sa ia masuri pentru ca nu are in programul de guvernare capitolele "Inundatii" si "Cutremur"? Ne-am astepta sa-l auzim pe Grindeanu zicand: "Nu stiu, nu sunt prevazuti bani in buget si nu avem asa ceva in programul de guvernare."?

Conditiile din inchisori si problemele cu CEDO pe tema inchisorilor au fost subiect de discutie in repetate randuri, indiferent daca au fost sau nu discutate in campania electorala.

Sunt convins ca strada habar nu are care a fost programul de guvernare al lui Ciolos (program declarat atunci cand a fost investit guvernul sau), nici cat la suta a respectat Ciolos din programul sau de guvernare, nici cate alte initiative legislative a avut Ciolos pe langa programul de guvernare.

Daca Iohannis + PNL + USR + mijloacele de dezinformare obediente nu ar vrea sa doboare PSD + ALDE de la putere, ordonantele pe tema gratierii si modificarii Codului Penal nici nu ar fi fost bagate in seama.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu