sâmbătă, 18 februarie 2017

Dovezi ca revenirea la monarhie nu are in vedere nimic bun pentru romani si pentru Romania

Dupa ce am scris articolul "Monarhia este mai aproape de victorie ca niciodata!", am reinceput sa primesc injuraturi anonime, la pachet cu asigurari ca monarhia va reveni in Romania.

Sigur ca ar fi usor sa sterg aceste "comentarii" pe care alte domenii internet refuza sa le gazduiasca, dar in numele informarii corecte si al relevantei prefer sa le las acolo unde sunt.

Imi rezerv dreptul sa nu fiu excesiv de ingaduitor cu astfel de porcarii flagrante, dar, in acelasi timp, este de bun simt sa ne amintim ca raspunderea (macar morala) pentru astfel de "comentarii" apartine nulitatilor care le posteaza.

De remarcat ca nu am gresit atunci cand am afirmat ca in spatele protestelor se afla grupuri de interese care doresc revenirea la monarhie in Romania!

Dincolo de comentarii triviale postate de unii care se declara monarhisti, oare care exista vreo binefacere pentru care ar trebui sa isi doreasca romanii revenirea la monarhie?

Din cate stiu eu, nu.

Gandind logic, monarhia ar insemna un clan de privilegiati, situati deasupra tuturor si finantati din bani publici.

Monarhia nu inseamna o noua viziune asupra sistemului politico-economico-social, cu atat mai mult o viziune moderna asupra acestui sistem.

Dupa cum se vede in zilele noastre, pe nicaieri nici nu mai are loc vreo discutie despre civilizatie si progres sau despre ridicarea generala a nivelului de trai al tuturor cetatenilor.

Politica in zilele noastre inseamna accesul la putere materializat in controlul banilor publici, astfel incat cel care controleaza sa poata oferi cat mai multi bani publici grupului de interese pe care il reprezinta, fara sa-i pese de programe politice si de cetateni.

Venirea monarhiei la putere nu ar schimba nimic din acest punct de vedere: grupul de interese monarhist si-ar asigura controlul unei parti din banii publici. Altfel spus, cetatenii ar plati taxe si impozite pentru a intretine luxul si parazitismul social al unei case regale care in trecut, pe vremea lui Carol al II-lea, a instaurat dictatura regala (!), a slabit statul roman si a realizat Romania Mica, pierzand cel de-al doilea razboi mondial.

Dincolo de aceste realitati evidente, ce argumente actuale ar fi in favoarea revenirii la monarhie?

Faptul ca derbedeii anonimi injura si ameninta opozantii revenirii la monarhie?

Faptul ca se resusciteaza mediatic miscarea legionara, adepta a violentei si a satanismului?

Faptul ca monarhistii se insinueaza pe la proteste si incearca sa deturneze orice protest catre lovitura de stat?

Faptul ca se incearca amplificarea nemultimirii cetatenilor in scopul realizarii unei lovituri de stat?

Modul in care monarhia incearca sa revina la putere este extrem de pueril si de ticalos.

Oricine poate denunta cu usurinta si cu nenumarate exemple ticalosia vremurilor pe care le traim. Multi au si facut-o deja. Si atunci, tocmai monarhia are mai multa legitimitate pentru a ajunge la putere, doar pentru ca se alatura unui cor de denuntatori ai realitatii ticaloase pe care o traim?

Nici vorba de asa ceva. Monarhia s-a compromis ireversibil odata cu instaurarea dictaturii regale si a distrugerii Romaniei Mari, in urma politicii corupte si falimentare a lui Carol al II-lea.

Nu avem nevoie de schimbarea regimului democratic republican pentru rezolvarea problemelor interne ale tarii. Un monarh pe viata in locul unor alesi prin vot democratic inseamna o apropiere de dictatura.

Societatea romaneasca, asa cum a demonstrat pana acum, nu este capabila sa se organizeze si sa-si propulseze la putere lideri onesti, iubitori de tara si de cetateni. Dar, cu atat mai mult, asta nu inseamna ca rezolvarea problemelor romanilor si Romaniei poate veni de la urmasii unui monarh ticalos si corupt, care au demonstrat ca au venit in Romania doar pentru capatuiala si putere.

Un exemplu concret: pe sursa https://www.ccr.ro/files/products/D600_05.pdf, exista decizia Curtii Constitutionale prin care s-a respins un proiect de lege care viza restituirea catre fostul rege Mihai I a unor bunuri mobile si imobile pe care acesta nu le-a avut in proprietate! Legea respectiva ar fi stabilit, printre altele:

- dreptul fostului suveran al României de a folosi gratuit castelul Peleş, castelul Pelişor şi castelul Foişor;

- dreptul de folosinţă viageră gratuită asupra palatului Elisabeta în favoarea principesei Margareta şi a principelui Radu!


Asa cum am remarcat la toate protestele din 2012 si pana acum, monarhia a conspirat pentru realizarea unei lovituri de stat, incercand sa scoata masiv in strada cetateni si sa preia ilicit nemultumirile cetatenilor.

Iar tentativele evidente de a intimida (prin forta sau in mod trivial) opozantii monarhiei (printre care ma numar) sunt o buna dovada ca monarhia nu urmareste nimic bun pentru romani.

Monarhia nu trebuie sa revina in Romania doar pentru ca altfel nu scap eu de injuraturi, de minciuni anonime si de comentarii triviale.

Tocmai din astfel de motive monarhia nu trebuie sa mai revina vreodata in Romania, pentru ca este dorita de toti derbedeii fara capatai.

Pentru o informare corecta, nu sunt comunist, nu fac parte din vreo organizatie politica, nu voi face parte niciodata din vreo organizatie politica si nu reprezint interesele vreunei organizatii politice.

Cine are minte nu are nevoie sa ma creada pe cuvant. E suficient sa verifice sursele pe care le citez. Daca nu e in stare sau daca are prea putina minte, nu este treaba mea.

Articolele pe care le scriu se bazeaza pe experienta personala si pe informatii publice, iar sursele sunt mentionate clar si complet, dupa cum se poate verifica.

Nu procedez la fel ca mijloacele de (dez)informare in masa, care spun ca isi iau informatiile de pe "Facebook" sau "YouTube" sau "mediafax.ro" sau si asa mai departe.

Citez intotdeauna punctual un articol de pe o sursa generala, pentru ca oricine sa se poata documenta si singur, direct de la sursa.

Daca acest mod de a redacta articolele nu este suficient de corect, atunci nu stiu ce ar mai trebui facut. Oricum, cred ca sunt mai avansat in privinta informarii corecte fata de sursele de audienta nationala.

Primesc orice fel de recomandari pentru imbunatatirea calitatii si continutului articolelor de pe blog.

Orice critica facuta in sens constructiv este binevenita.

Dupa cum se vede, sunt dispus sa las si comentariile pline de injuraturi si trivialitati, care denota rea intentie, primitivism si magarie evidenta.

Oricine este liber sa gandeasca cu propria minte si sa creada orice despre mine.

Din punctul meu de vedere, niste injuraturi anonime care-mi sunt adresate inseamna mai degraba ca am de-a face cu comentatori ticalosi decat ca as fi eu un ticalos.

In general nu raspund la astfel de provocari si nu doresc sa ma las angrenat intr-o disputa a injuraturilor care nu ar duce la nimic bun.

Chiar daca derbedeul anonim imi recomanda sa fiu pe faza ca monarhia revine (aviz "protestatarilor"!), fapt pe care nu l-am negat, ci chiar l-am prevazut, din moment ce am scris ca "Monarhia este mai aproape de victorie ca niciodata!", tot imi exprim punctul de vedere fata de revenirea la monarhie:

JOS MONARHIA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu