sâmbătă, 29 septembrie 2012
Are vreo importanta care este raul cel mai mic?
Mai sunt vreo doua luni pana la alegeri. In ultimii ani majoritatea romanilor au avut parte de austeritate, de saracie si de lipsa de oportunitati si perspective. Nu stiu cate promisiuni electorale de la ultimele alegeri s-au implinit, dar realitatea nu pare sa corespunda cu promisiunile.
Urmatoarele alegeri se vor desfasura, ca de obicei, sub "egida" dilemei: care este raul cel mai mic? Pana acum, alegerile in care candidatii sunt prezumati sau recunoscuti drept rai nu au avut consecinte pozitive pentru alegatori. Presupusul raul mai mic, odata ajuns la putere, a demonstrat ca are resurse nebanuite de rautate, devenind in timp raul cel mai mare.
Optiunile actuale (USL sau PDL) sunt in egala masura nefaste. PDL-ul a guvernat tara saracind populatia sub pretextul reformelor. USL a ajuns la guvernare in chip de salvatori ai tarii, politicienii acestei grupari politice pretextand ca vor sa scurteze suferintele romanilor, dupa care au aruncat banii pe un referendum inutil. Mai nou, conform sursei http://www.mediafax.ro/politic/guvernul-atentionat-de-la-bruxelles-ca-este-lipsit-de-viziune-si-strategie-pentru-bugetul-2014-2020-10134527, UE considera ca guvernul nu are viziune si strategie pentru bugetul 2014-2020!!!
Dar viata isi urmeaza cursul, iar lipsa de reactie si organizare a electoratului arata ca puterea va ajunge tot la USL sau PDL, chiar daca se stie ca acest lucru nu inseamna nimic bun pentru cetateni.
In aceste zile doi politicieni (Victor Ponta - prim ministru in exercitiu (!) si Adriean Videanu - liderul PDL Bucuresti) si-au facut niste scurte caracterizari.
Citez de pe sursa http://cronicaromana.ro/2012/09/24/hotul-hotilor-versus-domnul-bula/:
“După cum vedeţi, trebuie să reparăm noi toate hoţiile şi toate relele făcute de către PDL: cea mai mare hoţie, ani de zile de căpuşare a Oltchimului de către firmele PDL, sute de milioane de Euro din bani publici băgaţi de hoţul hoţilor, domnul Videanu."
...
"Liderul PDL Bucureşti, Adriean Videanu l-a comparat luni pe premierul Ponta cu Bulă"
Se pare ca inegalabilul nostru I. L. Caragiale a anticipat demult aceasta nauceala electorala romaneasca perpetua atunci cand a pus in gura unui cetatean (turmentat!) celebra intrebare "Dar eu cu cine votez?".
Bula sau hotul hotilor? Greu de ales...
Etichete:
alegeri,
politica,
politicieni,
raul cel mai mic,
viata de roman
vineri, 28 septembrie 2012
Un anonim complet isterizat din cauza cuvantului "EXPLOATARE"
Anonimul a luat-o din nou pe aratura. Am scris ceva care l-a scos rau de tot din sarite si l-a facut sa bata campii mai rau ca niciodata.
Ce anume la enervat atat de mult? Comentariul urmator:
"Ce nu e credibil? O stire despre un protest si o declaratie de presa? Sau experientele traite personal?
Sau incerci sa manipulezi si sa ma decredibilizezi pentru ca am scris:
"Punctul de vedere clar exprimat de soferii protestatari vest-europeni este urmatorul: SOFERII PROST PLATITI DIN EUROPA DE EST, CARE PRIMESC CAM O TREIME DIN CAT CASTIGA UN CAMIONAGIU DIN BELGIA ORI DIN FRANTA, SUNT EXPLOATATI!!!"
Dormi in continuare nelinistit pentru ca nu reusesti sa indobitocesti pe nimeni :))"
Acest comentariu a fost scris la postarea http://lmar2010.blogspot.ro/2012/09/dumpingul-social-exploatarea-si-criza.html, ca raspuns la un alt comentariu aberant al agentului de manipulare a opiniei publice.
"Simpaticul" nostru anonim mimeaza confuzie si vrea sa lase impresia ca nu stiu sa deosebesc un agent de manipulare a opiniei publice de un agent secret. Stai linistit mai Bondache (acum te-am poreclit dupa Bond), tu nu esti un agent secret, esti doar unul care arunca pe bloguri minciuni, insulte si calomnii in mod deliberat, pentru a decredibiliza persoanele care au alta opinie decat propaganda oficiala.
Pai cum sa nu sara Bondache al nostru (zis si Gica Tembelu) ca ars cand aflam de la vest-europeni ca est-europenii sunt exploatati? S-a pomenit la televizor sau in presa scrisa din Romania cuvantul "exploatare" dupa 1989?
Am scris de mai multe ori ca munca in Romania este subsalarizata crancen si ca salariul minim pe economie este o bataie de joc. Doar nu ma asteptam sa-mi dea dreptate politicienii sau liderii de sindicat, cand il au pe Bondache gata sa puna tunurile pe mine si gata sa nege orice situatie evidenta.
Comentariile abundente ale lui Bondache ne permit sa-i analizam personalitatea si caracterul. Voi pune in evidenta cateva particularitati care il definesc pe Bondache.
1. Bondache dezinformeaza cu tupeu. Conform comentariilor facute, Bondache pare foarte bine informat in legatura cu persoana mea, atat din punct de vedere profesional, cat si din punct de vedere familial. Cunoaste chiar si date despre mine care, conform legii, ar trebui sa fie confidentiale. Destul de uimitor, dupa parerea mea. Bondache spune ca ma sponsorizeaza parintii. Sa inteleg ca mamica sau taticul imi scriu cecul, dupa care ma toarna la Bondache si il roaga sa scrie nasoale despre mine? :)) Formidabil! Bondache spune ca m-au dat afara francezii. Inteleg ca angajatorii nu iau o hotarare in ce ma priveste fara sa-i dea raportul lui Bondache. Uluitor! Fiscul penal e clar ca m-a turnat la Bondachele penal (singura situatie reala dintre toate gogosile insirate de Bondache), din moment ce Bondache stia ca este posibil sa pierd o bonificatie cu doua zile inainte sa expun eu insumi aceasta situatie (a se vedea articolul http://lmar2012b.blogspot.ro/2012/08/anonimul-penal-fiscul-penal-si-statul.html). Fabulos! Bondache spune, in mod eronat, ca am primit repartitie de casa de la stat, in 199x (imi place x-ul de la sfarsit, foarte multa precizie din partea lui Bondache). Fantastic! Se pare, din ce am vazut pana acum, ca Bondache este "umbra" mea de cel putin 20 de ani!!!
Numai ca, ȘOC! Pai bine, mai, Bondache, tu, care te dai pe blogul meu cocoș ultrainformat cu privire la persoana mea, chiar nu stii ce bani am castigat eu la munca in strainatate, de zici ca ma sponsorizeaza parintii si ma intretine sotia? Cam cat crezi tu, Bondache, ca se castiga in Italia? De fapt n-ar trebui sa presupui, ar trebui sa stii foarte precis, doar nu te intrece nimeni la comentarii aberante si pline de tupeu pe blogul meu (am impresia ca ieri ai scris pe blogul meu mai mult decat am scris eu insumi!).
Pe undeva poate ca te inteleg, fiscul italian nu este la fel de drăguț ca fiscul penal romanesc, sa-ti puna la dispozitie date confidentiale, de exemplu situatia veniturilor mele si situatia taxelor si impozitelor pe care le-am platit. De unde si confuzia si disperarea ta cand vezi ca nu ma duc la munca in Romania si ca am bani sa ma duc in vacanta in Grecia sau unde am chef.
Ca sa-ti mai treaca atacurile de isterie neputincioasa, incerc sa te lamuresc. Salariul minim lunar in Romania la ora actuala este de 700 de lei : 4.5 lei/ euro = 155.55 euro (sa zicem 156 euro rotund). Dupa modesta mea opinie, in Italia, in numai doi ani de munca, de exemplu, am castigat lunar de cel putin 10 ori pe atat. Deci daca un roman poate trai cu salariul lunar catigat in Romania (156 euro), eu, muncind o luna in Italia, pot trai cel putin zece luni cu salariul castigat in Italia. Sau, daca am muncit 2 ani in Italia, inseamna ca pot trai vreo 20 de ani in Romania cu veniturile realizate.
Sa-ti mai spun si ca in Italia al 13-lea si al 14-lea salariu sunt prevazute in contract conform legii, salarii care in Romania sunt de domeniul SF-ului, prin grija liderilor de sindicat romani si a politicienilor romani.
Asa ca nu te mai obosi sa dezinformezi cititorii blogului meu cu povestile tale cu sponsori.
Iar cand imi spui (de fapt imi ordoni, nu stiu pe ce temei) sa ma duc la munca, poate imi arati si unde sunt locurile de munca in Romania. Pentru ca sunt sute de mii de someri si doar 10.000-20.000 de locuri de munca disponibile (majoritatea fiind de fapt locuri de munca fantoma, prost platite si cu conditii mizerabile, pe care nimeni nu doreste sa le ocupe). Chiar daca s-ar ocupa acele locuri de munca, tot ar ramane sute de mii de someri, adica nu s-ar schimba aproape nimic. La fel ca in cazul celorlalte sute de mii de someri din Romania, nu poti sa-mi reprosezi ca nu am loc de munca. Draga Bondache, nu am loc de munca pentru ca nu exista locuri de munca.
2. Bondache este un las, atunci cand ma caracterizeaza cu repetitie ca fiind distrus. Dupa parerea mea, daca un om este intr-adevar distrus, numai cei cu caracter foarte urat ar continua sa-l atace. Dar tocmai energia irosita de Bondache cu scopul de a convinge ca sunt distrus arata ca mai e mult pana departe.
3. Bondache iubeste violenta. In cadrul articolului http://lmar2010.blogspot.ro/2012/09/violenta-la-scoala.html, Anonim 27 septembrie 2012, 20:54, dorind sa para expert in psihologie, a scris: "Cel care a injunghiat a vrut sa isi demonstreze superioritatea.". Cu exceptia insultelor care mi-au fost adresate in acel comentariu nu am inteles absolut nimic. Adica infractorul a vrut sa-si arate superioritatea, de ce sa ne mai legam de el? Cu alte cuvinte, conform anonimului, zis Bondache, zis si Gica Tembelu, cine vrea sa-si arate superioritatea sa puna mana pe cutit?! Absolut dezgustator acest punct de vedere!
Nu vreau sa existe dubii, de aceea imi exprim foarte clar punctul de vedere: numai intr-o societate inapoiata se probeaza superioritatea prin violenta. Faptul ca in Romania violența există din abundență și se foloseste de multe ori fara motivatie sau pe motiv de afirmare a "superioritatii" arata gradul de degenerare in care a ajuns societatea romaneasca.
Cam atat despre Bondache si personalitatea lui.
As fi vrut sa scriu azi despre alegerile din decembrie (intre cine avem de ales: Bula de la USL sau hotul hotilor din PDL) dar anonimul a facut prea mult "spectacol" care cerea o replica, asa ca las pe maine acest subiect.
Ce anume la enervat atat de mult? Comentariul urmator:
"Ce nu e credibil? O stire despre un protest si o declaratie de presa? Sau experientele traite personal?
Sau incerci sa manipulezi si sa ma decredibilizezi pentru ca am scris:
"Punctul de vedere clar exprimat de soferii protestatari vest-europeni este urmatorul: SOFERII PROST PLATITI DIN EUROPA DE EST, CARE PRIMESC CAM O TREIME DIN CAT CASTIGA UN CAMIONAGIU DIN BELGIA ORI DIN FRANTA, SUNT EXPLOATATI!!!"
Dormi in continuare nelinistit pentru ca nu reusesti sa indobitocesti pe nimeni :))"
Acest comentariu a fost scris la postarea http://lmar2010.blogspot.ro/2012/09/dumpingul-social-exploatarea-si-criza.html, ca raspuns la un alt comentariu aberant al agentului de manipulare a opiniei publice.
"Simpaticul" nostru anonim mimeaza confuzie si vrea sa lase impresia ca nu stiu sa deosebesc un agent de manipulare a opiniei publice de un agent secret. Stai linistit mai Bondache (acum te-am poreclit dupa Bond), tu nu esti un agent secret, esti doar unul care arunca pe bloguri minciuni, insulte si calomnii in mod deliberat, pentru a decredibiliza persoanele care au alta opinie decat propaganda oficiala.
Pai cum sa nu sara Bondache al nostru (zis si Gica Tembelu) ca ars cand aflam de la vest-europeni ca est-europenii sunt exploatati? S-a pomenit la televizor sau in presa scrisa din Romania cuvantul "exploatare" dupa 1989?
Am scris de mai multe ori ca munca in Romania este subsalarizata crancen si ca salariul minim pe economie este o bataie de joc. Doar nu ma asteptam sa-mi dea dreptate politicienii sau liderii de sindicat, cand il au pe Bondache gata sa puna tunurile pe mine si gata sa nege orice situatie evidenta.
Comentariile abundente ale lui Bondache ne permit sa-i analizam personalitatea si caracterul. Voi pune in evidenta cateva particularitati care il definesc pe Bondache.
1. Bondache dezinformeaza cu tupeu. Conform comentariilor facute, Bondache pare foarte bine informat in legatura cu persoana mea, atat din punct de vedere profesional, cat si din punct de vedere familial. Cunoaste chiar si date despre mine care, conform legii, ar trebui sa fie confidentiale. Destul de uimitor, dupa parerea mea. Bondache spune ca ma sponsorizeaza parintii. Sa inteleg ca mamica sau taticul imi scriu cecul, dupa care ma toarna la Bondache si il roaga sa scrie nasoale despre mine? :)) Formidabil! Bondache spune ca m-au dat afara francezii. Inteleg ca angajatorii nu iau o hotarare in ce ma priveste fara sa-i dea raportul lui Bondache. Uluitor! Fiscul penal e clar ca m-a turnat la Bondachele penal (singura situatie reala dintre toate gogosile insirate de Bondache), din moment ce Bondache stia ca este posibil sa pierd o bonificatie cu doua zile inainte sa expun eu insumi aceasta situatie (a se vedea articolul http://lmar2012b.blogspot.ro/2012/08/anonimul-penal-fiscul-penal-si-statul.html). Fabulos! Bondache spune, in mod eronat, ca am primit repartitie de casa de la stat, in 199x (imi place x-ul de la sfarsit, foarte multa precizie din partea lui Bondache). Fantastic! Se pare, din ce am vazut pana acum, ca Bondache este "umbra" mea de cel putin 20 de ani!!!
Numai ca, ȘOC! Pai bine, mai, Bondache, tu, care te dai pe blogul meu cocoș ultrainformat cu privire la persoana mea, chiar nu stii ce bani am castigat eu la munca in strainatate, de zici ca ma sponsorizeaza parintii si ma intretine sotia? Cam cat crezi tu, Bondache, ca se castiga in Italia? De fapt n-ar trebui sa presupui, ar trebui sa stii foarte precis, doar nu te intrece nimeni la comentarii aberante si pline de tupeu pe blogul meu (am impresia ca ieri ai scris pe blogul meu mai mult decat am scris eu insumi!).
Pe undeva poate ca te inteleg, fiscul italian nu este la fel de drăguț ca fiscul penal romanesc, sa-ti puna la dispozitie date confidentiale, de exemplu situatia veniturilor mele si situatia taxelor si impozitelor pe care le-am platit. De unde si confuzia si disperarea ta cand vezi ca nu ma duc la munca in Romania si ca am bani sa ma duc in vacanta in Grecia sau unde am chef.
Ca sa-ti mai treaca atacurile de isterie neputincioasa, incerc sa te lamuresc. Salariul minim lunar in Romania la ora actuala este de 700 de lei : 4.5 lei/ euro = 155.55 euro (sa zicem 156 euro rotund). Dupa modesta mea opinie, in Italia, in numai doi ani de munca, de exemplu, am castigat lunar de cel putin 10 ori pe atat. Deci daca un roman poate trai cu salariul lunar catigat in Romania (156 euro), eu, muncind o luna in Italia, pot trai cel putin zece luni cu salariul castigat in Italia. Sau, daca am muncit 2 ani in Italia, inseamna ca pot trai vreo 20 de ani in Romania cu veniturile realizate.
Sa-ti mai spun si ca in Italia al 13-lea si al 14-lea salariu sunt prevazute in contract conform legii, salarii care in Romania sunt de domeniul SF-ului, prin grija liderilor de sindicat romani si a politicienilor romani.
Asa ca nu te mai obosi sa dezinformezi cititorii blogului meu cu povestile tale cu sponsori.
Iar cand imi spui (de fapt imi ordoni, nu stiu pe ce temei) sa ma duc la munca, poate imi arati si unde sunt locurile de munca in Romania. Pentru ca sunt sute de mii de someri si doar 10.000-20.000 de locuri de munca disponibile (majoritatea fiind de fapt locuri de munca fantoma, prost platite si cu conditii mizerabile, pe care nimeni nu doreste sa le ocupe). Chiar daca s-ar ocupa acele locuri de munca, tot ar ramane sute de mii de someri, adica nu s-ar schimba aproape nimic. La fel ca in cazul celorlalte sute de mii de someri din Romania, nu poti sa-mi reprosezi ca nu am loc de munca. Draga Bondache, nu am loc de munca pentru ca nu exista locuri de munca.
2. Bondache este un las, atunci cand ma caracterizeaza cu repetitie ca fiind distrus. Dupa parerea mea, daca un om este intr-adevar distrus, numai cei cu caracter foarte urat ar continua sa-l atace. Dar tocmai energia irosita de Bondache cu scopul de a convinge ca sunt distrus arata ca mai e mult pana departe.
3. Bondache iubeste violenta. In cadrul articolului http://lmar2010.blogspot.ro/2012/09/violenta-la-scoala.html, Anonim 27 septembrie 2012, 20:54, dorind sa para expert in psihologie, a scris: "Cel care a injunghiat a vrut sa isi demonstreze superioritatea.". Cu exceptia insultelor care mi-au fost adresate in acel comentariu nu am inteles absolut nimic. Adica infractorul a vrut sa-si arate superioritatea, de ce sa ne mai legam de el? Cu alte cuvinte, conform anonimului, zis Bondache, zis si Gica Tembelu, cine vrea sa-si arate superioritatea sa puna mana pe cutit?! Absolut dezgustator acest punct de vedere!
Nu vreau sa existe dubii, de aceea imi exprim foarte clar punctul de vedere: numai intr-o societate inapoiata se probeaza superioritatea prin violenta. Faptul ca in Romania violența există din abundență și se foloseste de multe ori fara motivatie sau pe motiv de afirmare a "superioritatii" arata gradul de degenerare in care a ajuns societatea romaneasca.
Cam atat despre Bondache si personalitatea lui.
As fi vrut sa scriu azi despre alegerile din decembrie (intre cine avem de ales: Bula de la USL sau hotul hotilor din PDL) dar anonimul a facut prea mult "spectacol" care cerea o replica, asa ca las pe maine acest subiect.
joi, 27 septembrie 2012
Violenta la scoala
Un nou caz de violenta in scoala este comunicat pe sursa http://www.mediafax.ro/social/elev-de-13-ani-injunghiat-de-catre-un-coleg-de-clasa-10122930:
"Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Hunedoara, directoarea şcolii din Brănişca a depus, miercuri [26.Septembrie.2012], o plângere la Poliţie, sesizând că în urmă cu o zi un elev de 13 ani şi-a înjunghiat un coleg.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, Bogdan Niţu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că poliţiştii au început cercetările împotriva copilului care şi-a înjunghiat colegul, sub acuzaţiile de lovire şi port ilegal de cuţit.
Elevul înjunghiat are răni superficiale, care nu îi pun viaţa în pericol, iar miercuri acesta a venit la şcoală.
La rândul său, primarul comunei Brănişca, Teodor Lazăr, a confirmat incidentul, precizând că agresorul are probleme medicale, având un certificat de handicap. Copilul face parte dintr-o familie dezorganizată şi este cercetat în mai multe dosare penale pentru furt.
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul care şi-a înjunghiat colegul are probleme psihice, iar părinţii copiilor din localitate ar fi cerut de mai multe ori ca acesta să nu fie primit în şcoală."
Scoala, mai mult ca niciodata, mi se pare absolut inutila. Timp pierdut, bani aruncati si stres pentru majoritatea elevilor. In plus, elevii sunt in pericol permanent.
Pe langa caini vagabonzi, ursi si alte salbaticiuni, autoritatile au mare grija ca infractorii juvenili profesionisti sa fie "integrati" in societate, cu scopul de a produce drame.
Uimitor cum infractorii sunt considerati ca avand probleme psihice. Pentru ca problemele psihice nu impiedica infractorii sa aiba un comportament antisocial, sa fie experti in manuirea armelor, sa dispretuiasca vietile semenilor si sa fie cercetati in mai multe dosare pentru furt.
Cred ca se "confunda" mult prea usor problemele psihice cu problemele de caracter.
Iar cererea parintilor ca infractorul sa nu fie primit in scoala a fost ignorata constant.
"Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Hunedoara, directoarea şcolii din Brănişca a depus, miercuri [26.Septembrie.2012], o plângere la Poliţie, sesizând că în urmă cu o zi un elev de 13 ani şi-a înjunghiat un coleg.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, Bogdan Niţu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că poliţiştii au început cercetările împotriva copilului care şi-a înjunghiat colegul, sub acuzaţiile de lovire şi port ilegal de cuţit.
Elevul înjunghiat are răni superficiale, care nu îi pun viaţa în pericol, iar miercuri acesta a venit la şcoală.
La rândul său, primarul comunei Brănişca, Teodor Lazăr, a confirmat incidentul, precizând că agresorul are probleme medicale, având un certificat de handicap. Copilul face parte dintr-o familie dezorganizată şi este cercetat în mai multe dosare penale pentru furt.
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul care şi-a înjunghiat colegul are probleme psihice, iar părinţii copiilor din localitate ar fi cerut de mai multe ori ca acesta să nu fie primit în şcoală."
Scoala, mai mult ca niciodata, mi se pare absolut inutila. Timp pierdut, bani aruncati si stres pentru majoritatea elevilor. In plus, elevii sunt in pericol permanent.
Pe langa caini vagabonzi, ursi si alte salbaticiuni, autoritatile au mare grija ca infractorii juvenili profesionisti sa fie "integrati" in societate, cu scopul de a produce drame.
Uimitor cum infractorii sunt considerati ca avand probleme psihice. Pentru ca problemele psihice nu impiedica infractorii sa aiba un comportament antisocial, sa fie experti in manuirea armelor, sa dispretuiasca vietile semenilor si sa fie cercetati in mai multe dosare pentru furt.
Cred ca se "confunda" mult prea usor problemele psihice cu problemele de caracter.
Iar cererea parintilor ca infractorul sa nu fie primit in scoala a fost ignorata constant.
Etichete:
viata de roman,
violenta,
violenta in scoli
miercuri, 26 septembrie 2012
Dumpingul social, exploatarea si "criza"
Haos pe piata muncii europene: vest-europenii au inceput sa se planga (asa tarziu?) de faptul ca est-europenii muncesc pe bani putini. De fapt, dupa parerea mea, exprimata si cu alte ocazii, est-europenii muncesc prea mult pe bani mult prea putini. Cine este de vina pentru aceasta situatie? Salariatul est-european care nu are de ales? Sau salariatul vest-european care nu are ce face?
Din punct de vedere legal, oricine poate angaja pe orice. Acolo unde legea nu prevede un salariu minim, orice este posibil. De exemplu, abundent verificat in practica, se angajeaza est-europeni pe salarii de mizerie si in conditii inacceptabile pentru angajatii vest-europeni.
Am fost si eu abordat telefonic de un nene din Germania care m-a intrebat daca vreau sa lucrez acolo. Am spus ca da, imi vazuse CV-ul, mi-a pus intrebari, dupa care, obisnuita "frectie" sau intrebare: "Ce pretentii salariale aveti?". Am intrebat daca mi se ofera cazare, mi s-a spus ca nu. Atunci am cerut 3000 de euro net. Cine cunoaste salariile pentru germani pe piata muncii din Germania stie ca acest salariu este perfect abordabil pentru un angajator cat de cat corect. Cu toate acestea, omul de la telefon m-a intrebat de un salariu mai apropiat de realitate...
Aproape ca nu stiu ce a vrut sa spuna. Dar de fapt stiu: spera sa cer un salariu mai mic. Din punctul meu de vedere, ar fi normal sa fiu platit ca un german. Oricum am cerut mai putin decat un german, dar vad ca nu era suficient.
Ca est-european, denunt aceasta tentativa de discriminare salariala la care am fost supus. Est-europenii sunt bataia de joc a patronilor vest-europeni, care ne considera, evident, o rasa inferioara, care trebuie sa munceasca mai mult pe bani mai putini. Sa-si ia guvernele vest-europene angajatorii la verificat si sa vada ce salarii ofera romanilor (de exemplu) in raport cu ralariile oferite propriilor compatrioti. Asta daca, desigur, nu stiu deja care este situatia.
Dar sa vedem ce situatii exista in Europa Occidentala pe piata muncii. Aflam de pe sursa http://www.tvrinfo.ro/protest-al-camionagiilor-europeni-la-bruxelles_21797.html:
"Camionagii din mai multe ţări europene protestează luni [24.Septembrie.2012] la Bruxelles faţă de ceea ce numesc ei dumping social, informează Jurnalul TVR. Sindicatele belgiene şi franceze se plâng că şoferii est-europeni muncesc pe bani puţini şi au invadat piaţa occidentală."
...
"La protest participă şoferi din Belgia, Franţa, dar şi din alte câteva ţări vest-europene; organizatorii vorbesc despre companii de transport din Europa de Est, firme care au doar o căsuţă poştală, şi care au invadat piaţa occidentală cu şoferii lor prost plătiţi - primesc cam o treime din cât câştigă un camionagiu din Belgia ori din Franţa, ceea ce înseamnă că sunt exploataţi, afirmă sindicatele.
În opinia sindicaliştilor, una dintre soluţii ar fi introducerea unui salariu minim la nivel european."
Foarte "simpatic" si util acest protest. Imi place expresia "dumping social". Explica deja in mare masura disparitia locurilor de munca si somajul ridicat in statele Europei Occidentale. Explica si gaurile din bugetele statelor occidentale. Pai de unde locuri de munca pentru proprii cetateni, cand un est-european castiga de trei ori mai putin? De unde bani la buget cand salariile sunt de trei ori mai mici?
Se poate vedea acum ca toate declaratiile din Romania (printre altii, si Jeffrey Franks de la FMI) in care se afirma ca nu pot creste salariile pentru ca in Romania productivitatea muncii este mult mai mica decat in Europa de Vest sunt doar o bataie de joc si praf in ochii naivilor cu mentalitate de sclavi si care simt nevoia vesnica sa fie exploatati.
Sa ne explice politicienii romani, liderii de sindicat romani si "simpaticul" Jeffrey cum e cu productivitatea muncii la soferii romani (sau est-europeni) si la soferii occidentali. Merg soferii romani pe autostrada cu 80 de km/ ora, iar soferii occidentali cu 240 de km/ ora? Muncesc romanii 8 ore, iar occidentalii 24 de ore?
Ca sa nu ne pierdem in prea multe intrebari retorice, sa subliniem ca ESTE VORBA DOAR DE EXPLOATAREA EST-EUROPENILOR DE CATRE VEST-EUROPENI.
Punctul de vedere clar exprimat de soferii protestatari vest-europeni este urmatorul: SOFERII PROST PLATITI DIN EUROPA DE EST, CARE PRIMESC CAM O TREIME DIN CAT CASTIGA UN CAMIONAGIU DIN BELGIA ORI DIN FRANTA, SUNT EXPLOATATI!!!
Dar nu numai est-europenii contribuie la somajul Europei Occidentale. Se imbraca si se incalta Europa Occidentala din ce produce? Nici vorba, imbracamintea si incaltamintea Europei Occidentale se produce majoritar in Asia (de exemplu in China) si minoritar in Romania, pe salarii execrabile si in conditii mizerabile.
Ne miram ca producatorul auto francez PSA vrea sa concedieze mii de angajati? Majoritatea producatorilor occidentali din industria auto si-au transferat sau au creat capacitati de productie in Asia, in special in China, unde salariile sunt de 5-10 ori mai mici decat in Europa de Vest (daca nu mai rau). Dupa care patronatele si politicienii isi mint angajatii si cetatenii ca este criza si recesiune.
Alta situatie neplacuta a aparut pe piata muncii din Germania. Conform sursei (28.Ianuarie.2011) http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/germania-acuzata-de-dumping-social-dupa-angajarea-masiva-de-macelari-est-europeni-214882.html:
"Germania, unde nu există un salariu minim legal, este acuzată de dumping social în abatoarele sale, unde sunt angajaţi est-europeni remuneraţi cu sume infime, spre marea nemulţumire a vecinilor săi, relatează AFP, potrivit Mediafax.
La jumătatea lui ianuarie, sectorul francez de carne, excedat de ceea ce consideră a fi o distorsiune a concurenţei, a anunţat că a depus o plângere la Comisia Europeană.
"În abatoarele germane se recurge masiv la mâna de muncă străină provenind în special din Polonia, Ungaria, România, Bulgaria, Ucraina şi chiar Rusia, şi plătită cu sume extrem de mici", inferioare celor primite de germani, a declarat Pierre Halliez, directorul Sindicatului întreprinderilor franceze de carne (Sniv-SNCP).
Această viziune este împărtăşită şi de măcelarii danezi, care văd cum porcii din ţara lor sunt duşi la tranşat în nordul Germaniei. Preşedintele sindicatului danez pentru Produse alimentare, NNF, Ole Wehlast, s-a declarat "indignat de dumpingul social din Germania". El acuză abatoarele din această ţară că "practică preţuri de trei ori mai mici decât în Danemarca", determinând "restructurări de personal în abatoarele daneze"."
Din nou vedem cum est-europenii sunt platiti cu sume extrem de mici. Cred ca Germania mai are putin si-si deschide direct lagare de concentrare pentru est-europeni.
Din punct de vedere legal, oricine poate angaja pe orice. Acolo unde legea nu prevede un salariu minim, orice este posibil. De exemplu, abundent verificat in practica, se angajeaza est-europeni pe salarii de mizerie si in conditii inacceptabile pentru angajatii vest-europeni.
Am fost si eu abordat telefonic de un nene din Germania care m-a intrebat daca vreau sa lucrez acolo. Am spus ca da, imi vazuse CV-ul, mi-a pus intrebari, dupa care, obisnuita "frectie" sau intrebare: "Ce pretentii salariale aveti?". Am intrebat daca mi se ofera cazare, mi s-a spus ca nu. Atunci am cerut 3000 de euro net. Cine cunoaste salariile pentru germani pe piata muncii din Germania stie ca acest salariu este perfect abordabil pentru un angajator cat de cat corect. Cu toate acestea, omul de la telefon m-a intrebat de un salariu mai apropiat de realitate...
Aproape ca nu stiu ce a vrut sa spuna. Dar de fapt stiu: spera sa cer un salariu mai mic. Din punctul meu de vedere, ar fi normal sa fiu platit ca un german. Oricum am cerut mai putin decat un german, dar vad ca nu era suficient.
Ca est-european, denunt aceasta tentativa de discriminare salariala la care am fost supus. Est-europenii sunt bataia de joc a patronilor vest-europeni, care ne considera, evident, o rasa inferioara, care trebuie sa munceasca mai mult pe bani mai putini. Sa-si ia guvernele vest-europene angajatorii la verificat si sa vada ce salarii ofera romanilor (de exemplu) in raport cu ralariile oferite propriilor compatrioti. Asta daca, desigur, nu stiu deja care este situatia.
Dar sa vedem ce situatii exista in Europa Occidentala pe piata muncii. Aflam de pe sursa http://www.tvrinfo.ro/protest-al-camionagiilor-europeni-la-bruxelles_21797.html:
"Camionagii din mai multe ţări europene protestează luni [24.Septembrie.2012] la Bruxelles faţă de ceea ce numesc ei dumping social, informează Jurnalul TVR. Sindicatele belgiene şi franceze se plâng că şoferii est-europeni muncesc pe bani puţini şi au invadat piaţa occidentală."
...
"La protest participă şoferi din Belgia, Franţa, dar şi din alte câteva ţări vest-europene; organizatorii vorbesc despre companii de transport din Europa de Est, firme care au doar o căsuţă poştală, şi care au invadat piaţa occidentală cu şoferii lor prost plătiţi - primesc cam o treime din cât câştigă un camionagiu din Belgia ori din Franţa, ceea ce înseamnă că sunt exploataţi, afirmă sindicatele.
În opinia sindicaliştilor, una dintre soluţii ar fi introducerea unui salariu minim la nivel european."
Foarte "simpatic" si util acest protest. Imi place expresia "dumping social". Explica deja in mare masura disparitia locurilor de munca si somajul ridicat in statele Europei Occidentale. Explica si gaurile din bugetele statelor occidentale. Pai de unde locuri de munca pentru proprii cetateni, cand un est-european castiga de trei ori mai putin? De unde bani la buget cand salariile sunt de trei ori mai mici?
Se poate vedea acum ca toate declaratiile din Romania (printre altii, si Jeffrey Franks de la FMI) in care se afirma ca nu pot creste salariile pentru ca in Romania productivitatea muncii este mult mai mica decat in Europa de Vest sunt doar o bataie de joc si praf in ochii naivilor cu mentalitate de sclavi si care simt nevoia vesnica sa fie exploatati.
Sa ne explice politicienii romani, liderii de sindicat romani si "simpaticul" Jeffrey cum e cu productivitatea muncii la soferii romani (sau est-europeni) si la soferii occidentali. Merg soferii romani pe autostrada cu 80 de km/ ora, iar soferii occidentali cu 240 de km/ ora? Muncesc romanii 8 ore, iar occidentalii 24 de ore?
Ca sa nu ne pierdem in prea multe intrebari retorice, sa subliniem ca ESTE VORBA DOAR DE EXPLOATAREA EST-EUROPENILOR DE CATRE VEST-EUROPENI.
Punctul de vedere clar exprimat de soferii protestatari vest-europeni este urmatorul: SOFERII PROST PLATITI DIN EUROPA DE EST, CARE PRIMESC CAM O TREIME DIN CAT CASTIGA UN CAMIONAGIU DIN BELGIA ORI DIN FRANTA, SUNT EXPLOATATI!!!
Dar nu numai est-europenii contribuie la somajul Europei Occidentale. Se imbraca si se incalta Europa Occidentala din ce produce? Nici vorba, imbracamintea si incaltamintea Europei Occidentale se produce majoritar in Asia (de exemplu in China) si minoritar in Romania, pe salarii execrabile si in conditii mizerabile.
Ne miram ca producatorul auto francez PSA vrea sa concedieze mii de angajati? Majoritatea producatorilor occidentali din industria auto si-au transferat sau au creat capacitati de productie in Asia, in special in China, unde salariile sunt de 5-10 ori mai mici decat in Europa de Vest (daca nu mai rau). Dupa care patronatele si politicienii isi mint angajatii si cetatenii ca este criza si recesiune.
Alta situatie neplacuta a aparut pe piata muncii din Germania. Conform sursei (28.Ianuarie.2011) http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/germania-acuzata-de-dumping-social-dupa-angajarea-masiva-de-macelari-est-europeni-214882.html:
"Germania, unde nu există un salariu minim legal, este acuzată de dumping social în abatoarele sale, unde sunt angajaţi est-europeni remuneraţi cu sume infime, spre marea nemulţumire a vecinilor săi, relatează AFP, potrivit Mediafax.
La jumătatea lui ianuarie, sectorul francez de carne, excedat de ceea ce consideră a fi o distorsiune a concurenţei, a anunţat că a depus o plângere la Comisia Europeană.
"În abatoarele germane se recurge masiv la mâna de muncă străină provenind în special din Polonia, Ungaria, România, Bulgaria, Ucraina şi chiar Rusia, şi plătită cu sume extrem de mici", inferioare celor primite de germani, a declarat Pierre Halliez, directorul Sindicatului întreprinderilor franceze de carne (Sniv-SNCP).
Această viziune este împărtăşită şi de măcelarii danezi, care văd cum porcii din ţara lor sunt duşi la tranşat în nordul Germaniei. Preşedintele sindicatului danez pentru Produse alimentare, NNF, Ole Wehlast, s-a declarat "indignat de dumpingul social din Germania". El acuză abatoarele din această ţară că "practică preţuri de trei ori mai mici decât în Danemarca", determinând "restructurări de personal în abatoarele daneze"."
Din nou vedem cum est-europenii sunt platiti cu sume extrem de mici. Cred ca Germania mai are putin si-si deschide direct lagare de concentrare pentru est-europeni.
marți, 25 septembrie 2012
Campionii Europei la poluare!
A aparut o stire: suntem cei mai tari din Europa la... poluare!
Citez de pe sursa http://www.tvrinfo.ro/romania-si-bulgaria-in-topul-tarilor-europene-cu-cel-mai-poluat-aer_21827.html:
"Un raport publicat în 2011 arăta că România și Bulgaria sunt lideri globali în ceea ce priveşte rata de mortalitate cauzată de calitatea precară a aerului - 439 de decese la un milion de persoane, comparativ cu 437 în Bulgaria."
Bucurestiul este cel mai tare din Romania la poluare si prafaraie!
Citez de pe sursa http://www.mediafax.ro/social/bucurestiul-cel-mai-poluat-oras-din-tara-8291971:
"Din cauza prafului care depăşeşte concentraţia maximă admisă de 50 micrograme/mc/zi, în 15 zone din ţară, Comisia Europeană a declanşat deja procedura de infringement asupra României."
Bucurestiul este cel mai poluat oras din Europa. De ce nu ma mir?
Citez de pe sursa http://www.realitatea.net/bucuresti-cel-mai-poluat-mare-oras-din-europa_810673.html:
"Viaţa europenilor ar putea fi prelungită cu 22 de luni, dacă aerul din marile oraşe ar fi mai curat, potrivit aceluiaşi studiu.
Bucureşti a fost găsit cel mai poluat oraş dintre cele 25 verificate, cu 38 micrograme de particule de poluare fină pe metrul cub de aer. Asta în condiţiile în care limita admisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 10 micrograme. După Bucureşti se află Budapesta, cu 34 micrograme, iar apoi Barcelona, cu 27 şi Roma cu o poluare de 21,4 micrograme la metrul cub."
Exista si o harta europeana a poluarii despre care se spune ca se actualizeaza in timp real:
http://prtr.ec.europa.eu/MapExpanded.aspx?searchpage=DiffuseAir&headline=UmVsZWFzZXMgZnJvbSBEaWZmdXNlIFNvdXJjZXMgdG8gQWly&query=KCgoKFJlcG9ydGluZ1llYXIpID0gMjAwNykgQW5kICgoTE9WX1BvbGx1dGFudElEKSA9IDE1KSkgQW5kIChRdWFudGl0eUFpciBJUyBOT1QgTlVMTCkp§or=YWlyOjo6MTk%3d&header=Q2FyYm9uIG1vbm94aWRlIChDTykgZW1pc3Npb25zIGZyb20gcm9hZCB0cmFuc3BvcnQgKGluIHRvbm5lcyBwZXIgZ3JpZCBjZWxsKQ%3d%3d&visible=YWlyOjo6MTk%3d&extent=25.880287475585938,44.189495239257816,26.154945678710938,44.42982116699219
(Ce link interminabil!)
Sa gandim pozitiv si sa speram ca si viata politicienilor se scurteaza cu 22 de luni din cauza poluarii!
Citez de pe sursa http://www.tvrinfo.ro/romania-si-bulgaria-in-topul-tarilor-europene-cu-cel-mai-poluat-aer_21827.html:
"Un raport publicat în 2011 arăta că România și Bulgaria sunt lideri globali în ceea ce priveşte rata de mortalitate cauzată de calitatea precară a aerului - 439 de decese la un milion de persoane, comparativ cu 437 în Bulgaria."
Bucurestiul este cel mai tare din Romania la poluare si prafaraie!
Citez de pe sursa http://www.mediafax.ro/social/bucurestiul-cel-mai-poluat-oras-din-tara-8291971:
"Din cauza prafului care depăşeşte concentraţia maximă admisă de 50 micrograme/mc/zi, în 15 zone din ţară, Comisia Europeană a declanşat deja procedura de infringement asupra României."
Bucurestiul este cel mai poluat oras din Europa. De ce nu ma mir?
Citez de pe sursa http://www.realitatea.net/bucuresti-cel-mai-poluat-mare-oras-din-europa_810673.html:
"Viaţa europenilor ar putea fi prelungită cu 22 de luni, dacă aerul din marile oraşe ar fi mai curat, potrivit aceluiaşi studiu.
Bucureşti a fost găsit cel mai poluat oraş dintre cele 25 verificate, cu 38 micrograme de particule de poluare fină pe metrul cub de aer. Asta în condiţiile în care limita admisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 10 micrograme. După Bucureşti se află Budapesta, cu 34 micrograme, iar apoi Barcelona, cu 27 şi Roma cu o poluare de 21,4 micrograme la metrul cub."
Exista si o harta europeana a poluarii despre care se spune ca se actualizeaza in timp real:
http://prtr.ec.europa.eu/MapExpanded.aspx?searchpage=DiffuseAir&headline=UmVsZWFzZXMgZnJvbSBEaWZmdXNlIFNvdXJjZXMgdG8gQWly&query=KCgoKFJlcG9ydGluZ1llYXIpID0gMjAwNykgQW5kICgoTE9WX1BvbGx1dGFudElEKSA9IDE1KSkgQW5kIChRdWFudGl0eUFpciBJUyBOT1QgTlVMTCkp§or=YWlyOjo6MTk%3d&header=Q2FyYm9uIG1vbm94aWRlIChDTykgZW1pc3Npb25zIGZyb20gcm9hZCB0cmFuc3BvcnQgKGluIHRvbm5lcyBwZXIgZ3JpZCBjZWxsKQ%3d%3d&visible=YWlyOjo6MTk%3d&extent=25.880287475585938,44.189495239257816,26.154945678710938,44.42982116699219
(Ce link interminabil!)
Sa gandim pozitiv si sa speram ca si viata politicienilor se scurteaza cu 22 de luni din cauza poluarii!
Etichete:
Bucuresti,
poluare,
Romania,
viata de roman
luni, 24 septembrie 2012
Sclavagism institutionalizat in UE
Sclavagismul institutionalizat in UE se poate rezuma astfel: criza economica pentru multime si cheltuieli discretionare la varf
Conform sursei:
http://www.business24.ro/international/ue/noul-buget-al-ue-starneste-controverse-afla-de-ce-1519281
"Comisia Europeana a propus un buget total de 1.033 de miliarde de euro pentru perioada 2014 - 2020. Oficialii europeni au pozitii diferite in ceea ce priveste noul buget multianual al Uniunii Europene.
O serie de state influente, printre care se numara si Marea Britanie, sustin ca o crestere a cheltuielilor nu este sustenabila si cer inghetarea bugetului la valoarea actuala.
Reprezentantii din Marea Britanie vor ca bugetul sa fie cu aproximativ 100 de miliarde de euro mai mic. De asemenea, ministrul britanic pentru afaceri europene, David Liddington, a declarat ca va sublinia la reuniunea de luni ca CE trebuie sa invete "sa cheltuie mai bine, nu sa incerce intotdeauna sa cheltuie mai mult"."
"Superba" grija UE pentru proprii cetateni. Desi majoritatea statelor UE alterneaza criza cu recesiunea, Comisia Europeana vrea sa "sparga" banul public la un nivel mai inalt decat in zilele bune. Pe ce baza si din ce ratiuni economice, nu se stie, dar se poate presupune. Asa cum in Romania unii trebuie sa fie mai bogati fara munca iar altii mereu saraci muncind, tot asa se pune problema si la nivelul Comisiei Europene. Pe parazitii din Comisia Europeana nici macar nu stim cum ii cheama.
Intre timp, Spania se afla pe acelasi traseu ca si Romania, din punct de vedere al austeritatii, dar la o scara mult mai mare. Numai ca spaniolii au o alta atitudine fata de guvernanti.
Consform sursei:
http://www.bursa.ro/greve-si-proteste-in-spania-183047&s=international&articol=183047.html
" Zeci de mii de manifestanţi au ocupat centrul Madridului sâmbătă, printre aceştia numărându-se poliţişti, pompieri, profesori şi lucrători din sănătate, care strigau: "Nu plătim pentru criză!" , "Grevă generală acum!".
În luna iulie, guvernul spaniol a eliminat bonusurile de Crăciun din sectorul public, ca parte a măsurilor de austeritate în sumă de 102 miliarde euro, ce vor fi aplicate până în 2014 în vederea reducerii deficitului public al ţării. Măsurile mai includ majorarea TVA şi reducerea ajutoarelor de şomaj.
În opinia guvernului de la Madrid, aceste măsuri vor împiedica Spania să recurgă la un pachet de salvare de la creditorii internaţionali, aşa cum au fost nevoite să solicite Portugalia, Grecia şi Irlanda."
...
" Băncile din Spania, afectate sever de prăbuşirea pieţei imobiliare, sunt recapitalizate cu bani de la Fondul European de Stabilitate Financiară, în baza unui acord între guvernul de la Madrid şi UE pentru o linie de credit de 100 miliarde euro. Totodată, sistemul bancar spaniol are în derulare linii de finanţare în valoare brută de 412 miliarde euro de la Banca Centrală Europeană."
Din cate vad, este la moda peste tot in lume finantarea managementului neperformant din sistemul bancar pe seama contribuabililor si garantarea veniturilor imense obtinute de institutiile bancare si managerii neperformanti din sistemul bancar. De ce trebuie sa plateasca vanzatorul de covrigi sau lucratorul de la calea ferata sau casiera de la supermarket sau inginerul sau profesorul sau doctorul prostiile sistemului bancar si prabusirea pietei imobiliare? Ce vina au contribuabilii ca niste gasti de speculanti incearca sa vanda case si terenuri la preturi astronomice, fara nicio baza reala? Adica unora li se cere doar munca si altii primesc beneficiile muncii altora neconditionat?
Este evident ca s-a institutionalizat si legalizat sclavagismul in Europa sub masca democratiei!
Si Portugalia urmeaza traseul "unii gresesc, altii platesc". Conform sursei:
http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=15320:spania-se-pregateote-pentru-o-toamna-marcata-de-proteste-fata-de-masurile-de-austeritate&catid=34:mapamond
"Şi în Portugalia semnalele de rezistenţă faţă de austeritate sunt tot mai evidente. Zeci de mii de protestatari au manifestat în 40 de oraşe portugheze sâmbătă, contestând reducerile salariale şi creşterea contribuţiilor sociale."
Uniunea Europeana isi distruge proprii cetateni si a instaurat haosul global in Europa!
VOTATI OAMENI PE CARE II CUNOASTETI SI CARE VA VOR BINELE, NU ADUCETI LA PUTERE MASCARICI PROPULSATI DE TELEVIZIUNI SI DE GRUPURI DE INTERESE!
Conform sursei:
http://www.business24.ro/international/ue/noul-buget-al-ue-starneste-controverse-afla-de-ce-1519281
"Comisia Europeana a propus un buget total de 1.033 de miliarde de euro pentru perioada 2014 - 2020. Oficialii europeni au pozitii diferite in ceea ce priveste noul buget multianual al Uniunii Europene.
O serie de state influente, printre care se numara si Marea Britanie, sustin ca o crestere a cheltuielilor nu este sustenabila si cer inghetarea bugetului la valoarea actuala.
Reprezentantii din Marea Britanie vor ca bugetul sa fie cu aproximativ 100 de miliarde de euro mai mic. De asemenea, ministrul britanic pentru afaceri europene, David Liddington, a declarat ca va sublinia la reuniunea de luni ca CE trebuie sa invete "sa cheltuie mai bine, nu sa incerce intotdeauna sa cheltuie mai mult"."
"Superba" grija UE pentru proprii cetateni. Desi majoritatea statelor UE alterneaza criza cu recesiunea, Comisia Europeana vrea sa "sparga" banul public la un nivel mai inalt decat in zilele bune. Pe ce baza si din ce ratiuni economice, nu se stie, dar se poate presupune. Asa cum in Romania unii trebuie sa fie mai bogati fara munca iar altii mereu saraci muncind, tot asa se pune problema si la nivelul Comisiei Europene. Pe parazitii din Comisia Europeana nici macar nu stim cum ii cheama.
Intre timp, Spania se afla pe acelasi traseu ca si Romania, din punct de vedere al austeritatii, dar la o scara mult mai mare. Numai ca spaniolii au o alta atitudine fata de guvernanti.
Consform sursei:
http://www.bursa.ro/greve-si-proteste-in-spania-183047&s=international&articol=183047.html
" Zeci de mii de manifestanţi au ocupat centrul Madridului sâmbătă, printre aceştia numărându-se poliţişti, pompieri, profesori şi lucrători din sănătate, care strigau: "Nu plătim pentru criză!" , "Grevă generală acum!".
În luna iulie, guvernul spaniol a eliminat bonusurile de Crăciun din sectorul public, ca parte a măsurilor de austeritate în sumă de 102 miliarde euro, ce vor fi aplicate până în 2014 în vederea reducerii deficitului public al ţării. Măsurile mai includ majorarea TVA şi reducerea ajutoarelor de şomaj.
În opinia guvernului de la Madrid, aceste măsuri vor împiedica Spania să recurgă la un pachet de salvare de la creditorii internaţionali, aşa cum au fost nevoite să solicite Portugalia, Grecia şi Irlanda."
...
" Băncile din Spania, afectate sever de prăbuşirea pieţei imobiliare, sunt recapitalizate cu bani de la Fondul European de Stabilitate Financiară, în baza unui acord între guvernul de la Madrid şi UE pentru o linie de credit de 100 miliarde euro. Totodată, sistemul bancar spaniol are în derulare linii de finanţare în valoare brută de 412 miliarde euro de la Banca Centrală Europeană."
Din cate vad, este la moda peste tot in lume finantarea managementului neperformant din sistemul bancar pe seama contribuabililor si garantarea veniturilor imense obtinute de institutiile bancare si managerii neperformanti din sistemul bancar. De ce trebuie sa plateasca vanzatorul de covrigi sau lucratorul de la calea ferata sau casiera de la supermarket sau inginerul sau profesorul sau doctorul prostiile sistemului bancar si prabusirea pietei imobiliare? Ce vina au contribuabilii ca niste gasti de speculanti incearca sa vanda case si terenuri la preturi astronomice, fara nicio baza reala? Adica unora li se cere doar munca si altii primesc beneficiile muncii altora neconditionat?
Este evident ca s-a institutionalizat si legalizat sclavagismul in Europa sub masca democratiei!
Si Portugalia urmeaza traseul "unii gresesc, altii platesc". Conform sursei:
http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=15320:spania-se-pregateote-pentru-o-toamna-marcata-de-proteste-fata-de-masurile-de-austeritate&catid=34:mapamond
"Şi în Portugalia semnalele de rezistenţă faţă de austeritate sunt tot mai evidente. Zeci de mii de protestatari au manifestat în 40 de oraşe portugheze sâmbătă, contestând reducerile salariale şi creşterea contribuţiilor sociale."
Uniunea Europeana isi distruge proprii cetateni si a instaurat haosul global in Europa!
VOTATI OAMENI PE CARE II CUNOASTETI SI CARE VA VOR BINELE, NU ADUCETI LA PUTERE MASCARICI PROPULSATI DE TELEVIZIUNI SI DE GRUPURI DE INTERESE!
joi, 20 septembrie 2012
"Performeri" in statul de drept
Aflam de pe sursa http://www.evz.ro/detalii/stiri/Judectori-condamnai-la-nchisoare-cu-executare-1000832.html:
"Doi judecători de la Tribunalul Dolj au fost condamnaţi la închisoare după ce au fost găsiţi vinovaţi că au luat mită de la trei persoane arestate, suma de 45.000 de euro [!!!] pentru a dispune eliberarea acestora şi pentru a da o sentinţă mai blândă.
Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe judecătorul Marius Bogdan Diaconescu la patru ani şi şase luni de închisoare, cu executare. Magistratul a luat suma de 15.000 de euro pentru a dispune ca trei persoane arestate, să fie eliberate sub control judiciar. În schimbul banilor, magistratul urma să dea în acelaşi caz o sentinţă mai uşoară.
Al doilea judecător condamnat este Laurentiu Traian Anghel. Acesta a fost condamnat la patru ani de închisoare, cu executare. Judecătorul Anghel a jucat rolul intermediarului dintre avocaţii celor trei arestaţi care au plătit suma de 45,000 de euro şi judecătorul Diaconescu. Potrivit probelor de la dosar, judecătul Anghel şi-a oprit pentru suma de 5.000 de euro.
În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la pedepse cu executare, avocaţii Tiberius Ciucă şi Ion Militaru. În total, cei doi avocaţi şi-au reţinut pentru ei suma de 25.000 de euro."
45.000 de euro pentru eliberarea unor infractori si pentru o sentinta mai blanda?! Bietii infractori, cum au strans ei spaga banut cu banut, desi afacerile lor erau mereu pe minus, probabil...
Din nou remarcam ca singura posibilitate de prosperitate in Romania este incalcarea legii! Din nou vedem ce de bani se gasesc pentru spagi, din acest motiv ramanand sume absolut modice pentru salarii.
Intelegem foarte bine ca in Romania statul de drept = statul de spaga. Sistemul ticalosit a creat o legislatie draconica, de neinteles si imposibil de respectat fara costuri uriase. Dar a creat si scurtaturi: cine vrea sa-si reduca cheltuielile poate incalca legea contra spaga.
Ne-am nascut ieri, deci suntem convinsi ca toti condamnatii din acest caz erau la prima abatere... Probabil ca prin aceste condamnari inculpatii se vor putea bucura, in sfarsit, de o batranete linistita si lipsita de griji, la fel ca orice pensionar onest.
"Doi judecători de la Tribunalul Dolj au fost condamnaţi la închisoare după ce au fost găsiţi vinovaţi că au luat mită de la trei persoane arestate, suma de 45.000 de euro [!!!] pentru a dispune eliberarea acestora şi pentru a da o sentinţă mai blândă.
Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe judecătorul Marius Bogdan Diaconescu la patru ani şi şase luni de închisoare, cu executare. Magistratul a luat suma de 15.000 de euro pentru a dispune ca trei persoane arestate, să fie eliberate sub control judiciar. În schimbul banilor, magistratul urma să dea în acelaşi caz o sentinţă mai uşoară.
Al doilea judecător condamnat este Laurentiu Traian Anghel. Acesta a fost condamnat la patru ani de închisoare, cu executare. Judecătorul Anghel a jucat rolul intermediarului dintre avocaţii celor trei arestaţi care au plătit suma de 45,000 de euro şi judecătorul Diaconescu. Potrivit probelor de la dosar, judecătul Anghel şi-a oprit pentru suma de 5.000 de euro.
În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la pedepse cu executare, avocaţii Tiberius Ciucă şi Ion Militaru. În total, cei doi avocaţi şi-au reţinut pentru ei suma de 25.000 de euro."
45.000 de euro pentru eliberarea unor infractori si pentru o sentinta mai blanda?! Bietii infractori, cum au strans ei spaga banut cu banut, desi afacerile lor erau mereu pe minus, probabil...
Din nou remarcam ca singura posibilitate de prosperitate in Romania este incalcarea legii! Din nou vedem ce de bani se gasesc pentru spagi, din acest motiv ramanand sume absolut modice pentru salarii.
Intelegem foarte bine ca in Romania statul de drept = statul de spaga. Sistemul ticalosit a creat o legislatie draconica, de neinteles si imposibil de respectat fara costuri uriase. Dar a creat si scurtaturi: cine vrea sa-si reduca cheltuielile poate incalca legea contra spaga.
Ne-am nascut ieri, deci suntem convinsi ca toti condamnatii din acest caz erau la prima abatere... Probabil ca prin aceste condamnari inculpatii se vor putea bucura, in sfarsit, de o batranete linistita si lipsita de griji, la fel ca orice pensionar onest.
Etichete:
condamnari,
coruptie,
judecatori,
spaga,
statul mafiot,
viata de roman
miercuri, 19 septembrie 2012
Ursii sunt protejati de lege, cetatenii romani absolut deloc
Doua persoane (in varsta de 71 si 64 de ani) au murit in ultimele zile fiind atacate de ursi. Dupa cainii vagabonzi (care continua sa atace populatia, dar fara sa faca victime, se pare) a venit randul ursilor sa devina subiecte de stiri negre.
Stirile despre persoanele ucise de ursi se gasesc, de exemplu, pe sursele:
http://www.click.ro/news/national/Barbat-ucis-urs-judetul-Dambovita-pietrosita-strada_0_1469253071.html
http://www.click.ro/news/national/barbat-ucis-intr-o-localitate-Dambovita_0_1471652834.html
Reactia autoritatilor denota, dupa parerea mea, indiferenta totala fata de oamenii de rand. De pe sursa http://www.antena3.ro/romania/seful-politiei-dambovita-barbatul-ucis-de-urs-atacase-animalul-cu-o-cange-184645.html aflam ca:
"Ministrul Mediului, Rovana Plumb, spunea că este inadmisibil că asociaţia care administrează fondul de vânătoare din Dâmboviţa nu a mobilizat toate efectivele în urma incidentului de sâmbătă, spunând că aceasta avea obligaţia să asigure protecţia oamenilor şi că ar putea rămâne fără aviz."
Formidabil, adica atunci cand moare un om firma in culpa "risca" sa-si piarda avizul?! Iar madam Plumb este nemultumita ca nu s-au mobilizat toate efectivele DUPA PRODUCEREA TRAGEDIEI?!
Se spune ca ursul este protejat de lege, fiind pe cale de disparitie. La fel ca si in cazul altor animale cu probleme existentiale, mi se pare ca ursul este pe cale de disparitie pentru ca este un animal anacronic. Masiv si mare consumator de resurse, a fost dislocat in timp din habitat de extinderea activitatilor umane.
In tarile vestice animalele salbatice nu prea mai exista. In Romania, tara subbananiera in care cetatenii sunt dispretuiti sincer de autoritati, s-au repopulat din belsug muntii si padurile cu ursi, dar si cu lupi. Cei care au dorit ca aceste animale-relicva sa existe in tara noastra nu s-au gandit absolut deloc la problemele pe care le creaza cetatenilor. Sau au urmarit exact acest lucru.
Statiunile de pe Valea Prahovei sunt pline de evenimente cu ursi. Citez de pe sursa http://www.expresuldesinaia.ro/semnal-de-alarma/ursul-protejat-de-lege-iar-omul-haituit-de-urs.php:
"Tot mai frecvente sunt relatările sinăienilor din Cartierul Tirul cu Porumbei, dar nu numai, în legătură cu apariţiile urşilor pe proprietăţile lor şi pagubele de natură materială produse de aceştia.
Nu simpla lor prezenţă îi determină pe aceştia să reclame apariţiile masivelor animale, atât din timpul nopţii cât şi ziua în amiaza mare, ci faptul că, în repetate rânduri, au rămas captivi în propriile case, nereuşind să urnească animalele, indiferent de metodele improvizate alese din disperare, astfel încât să aibă libertatea de mişcare să poată pleca la serviciu ori copiii la şcoală ori pur şi simplu să nu fie prezente în curţile lor."
Cum de s-a hotarat popularea cu ursi a acestei regiuni muntoase, probabil cea mai frecventata de turisti din Romania? S-a avut in vedere un numar de victime prestabilit? S-au gandit autoritatile la ce viata au cetatenii care traiesc in vecinatatea salbaticiunilor?
La fel ca in cazul cainilor vagabonzi, prin situatia de fapt cetatenii romani sunt indemnati sa accepte cu seninatate sa fie macelariti de salbaticiuni.
Pe langa ursi si lupi, pe care deja i-am mentionat, mistretii creaza mari probleme in zonele rurale. Inca nu au ajuns la televizor pentru ca fac mai mult pagube materiale. Detalii pe sursele:
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/sat-atacat-de-mistreti-264472.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss
http://www.radio-resita.ro/mistretii-ataca
http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/45-univers-valcean/7339-la-costeti-mistreii-atac-culturile-oamenilor.html
http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Mistretii_ataca_culturile_agricole_din_Harghita_0_536346649.html
Dupa parerea mea, aceste asa-zise animale pe cale de disparitie s-au inmultit excesiv si nu-si mai pot rezolva problema hranei in habitatul propriu, aparand constant in zonele locuite de oameni.
Cu toate acestea, nu este normal ca viata animalelor de orice fel sa fie mai presus decat vietile oamenilor.
Stirile despre persoanele ucise de ursi se gasesc, de exemplu, pe sursele:
http://www.click.ro/news/national/Barbat-ucis-urs-judetul-Dambovita-pietrosita-strada_0_1469253071.html
http://www.click.ro/news/national/barbat-ucis-intr-o-localitate-Dambovita_0_1471652834.html
Reactia autoritatilor denota, dupa parerea mea, indiferenta totala fata de oamenii de rand. De pe sursa http://www.antena3.ro/romania/seful-politiei-dambovita-barbatul-ucis-de-urs-atacase-animalul-cu-o-cange-184645.html aflam ca:
"Ministrul Mediului, Rovana Plumb, spunea că este inadmisibil că asociaţia care administrează fondul de vânătoare din Dâmboviţa nu a mobilizat toate efectivele în urma incidentului de sâmbătă, spunând că aceasta avea obligaţia să asigure protecţia oamenilor şi că ar putea rămâne fără aviz."
Formidabil, adica atunci cand moare un om firma in culpa "risca" sa-si piarda avizul?! Iar madam Plumb este nemultumita ca nu s-au mobilizat toate efectivele DUPA PRODUCEREA TRAGEDIEI?!
Se spune ca ursul este protejat de lege, fiind pe cale de disparitie. La fel ca si in cazul altor animale cu probleme existentiale, mi se pare ca ursul este pe cale de disparitie pentru ca este un animal anacronic. Masiv si mare consumator de resurse, a fost dislocat in timp din habitat de extinderea activitatilor umane.
In tarile vestice animalele salbatice nu prea mai exista. In Romania, tara subbananiera in care cetatenii sunt dispretuiti sincer de autoritati, s-au repopulat din belsug muntii si padurile cu ursi, dar si cu lupi. Cei care au dorit ca aceste animale-relicva sa existe in tara noastra nu s-au gandit absolut deloc la problemele pe care le creaza cetatenilor. Sau au urmarit exact acest lucru.
Statiunile de pe Valea Prahovei sunt pline de evenimente cu ursi. Citez de pe sursa http://www.expresuldesinaia.ro/semnal-de-alarma/ursul-protejat-de-lege-iar-omul-haituit-de-urs.php:
"Tot mai frecvente sunt relatările sinăienilor din Cartierul Tirul cu Porumbei, dar nu numai, în legătură cu apariţiile urşilor pe proprietăţile lor şi pagubele de natură materială produse de aceştia.
Nu simpla lor prezenţă îi determină pe aceştia să reclame apariţiile masivelor animale, atât din timpul nopţii cât şi ziua în amiaza mare, ci faptul că, în repetate rânduri, au rămas captivi în propriile case, nereuşind să urnească animalele, indiferent de metodele improvizate alese din disperare, astfel încât să aibă libertatea de mişcare să poată pleca la serviciu ori copiii la şcoală ori pur şi simplu să nu fie prezente în curţile lor."
Cum de s-a hotarat popularea cu ursi a acestei regiuni muntoase, probabil cea mai frecventata de turisti din Romania? S-a avut in vedere un numar de victime prestabilit? S-au gandit autoritatile la ce viata au cetatenii care traiesc in vecinatatea salbaticiunilor?
La fel ca in cazul cainilor vagabonzi, prin situatia de fapt cetatenii romani sunt indemnati sa accepte cu seninatate sa fie macelariti de salbaticiuni.
Pe langa ursi si lupi, pe care deja i-am mentionat, mistretii creaza mari probleme in zonele rurale. Inca nu au ajuns la televizor pentru ca fac mai mult pagube materiale. Detalii pe sursele:
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/sat-atacat-de-mistreti-264472.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss
http://www.radio-resita.ro/mistretii-ataca
http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/45-univers-valcean/7339-la-costeti-mistreii-atac-culturile-oamenilor.html
http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Mistretii_ataca_culturile_agricole_din_Harghita_0_536346649.html
Dupa parerea mea, aceste asa-zise animale pe cale de disparitie s-au inmultit excesiv si nu-si mai pot rezolva problema hranei in habitatul propriu, aparand constant in zonele locuite de oameni.
Cu toate acestea, nu este normal ca viata animalelor de orice fel sa fie mai presus decat vietile oamenilor.
marți, 18 septembrie 2012
"Performantele" UE: distrugerea cetatenilor de rand
Uniunea Europeana inseamna haos din toate punctele de vedere, un singur obiectiv dinstingandu-se cu claritate: distrugerea cetateanului de rand. Guvernele statelor UE au realizat: somaj urias, saracie, cheltuieli guvernamentale excesive si nejustificate si datorii publice catastrofale.
Despre somaj am gasit informatii pe sursa http://www.ziare.com/social/somaj/cresterea-ratei-somajului-ingrijorator-de-abrupta-1189905:
"Somajul este o 'boala cronica' a Uniunii Europene, cu un risc ridicat de a afecta competitivitatea economica regionala pe termen lung, asa incat este foarte posibil ca domeniul ocuparii fortei de munca sa necesite programe comunitare in consecinta, sustine Victor Safta, director general Noble Securities.
Conform Oficiului European de Statistica (Eurostat), in luna iulie, rata somajului in zona euro a ramas la 11,3%, dupa ce valoarea pentru iunie a fost revizuita in crestere, acest nivel reprezentand un nou nivel maxim istoric. La nivelul UE, rata somajului este de 10,4% din populatia activa. Fata de inceputul anului, numarul de someri a crescut cu 1 milion de persoane in zona euro si cu 0,9 milioane in UE.
Spania a inregistrat in iulie o rata a somajului de 25,1%, iar Grecia a avut in iunie un somaj de 24,4%, fata de 23,5% in mai si 17,2% in aceeasi luna a anului trecut. Somajul din Franta a crescut in trimestrul al doilea la nivelul maxim al ultimilor 13 ani, respectiv 10,2%. Rata somajului din Germania se afla la nivelul minim al ultimelor decenii, dar Agentia Federala a Muncii din Nuremberg a anuntat in ultimele luni cresteri ale numarului de someri, in conditiile in care cresterea economica a tarii incetineste, iar cererea de export in UE se reduce.
In Uniunea Europeana, rata somajului a crescut de la 7,1% in 2008, la 9% in 2009; in 2010 si 2011 s-a mentinut la 9,7%, iar la jumatatea anului 2012 a ajuns la 10,4%. In zona euro, conform Eurostat, somajul a crescut de la 7,6% in 2008, la 9,6% in 2009, 10,1% in 2010, 10,2% in 2011, iar in iulie 2012 este de 11,3%."
Despre deficit bugetar excesiv am gasit o aceeasi informatie pe sursele:
http://www.mediafax.ro/economic/analisti-toate-tarile-din-zona-euro-ar-trebui-sa-aiba-un-an-in-plus-pentru-reducerea-deficitului-10087160
http://www.business24.ro/international/ue/analisti-cum-pot-reduce-deficitul-tarile-din-zona-euro-1519003
http://www.gandul.info/financiar/toate-tarile-din-zona-euro-ar-trebui-sa-aiba-un-an-in-plus-pentru-reducerea-deficitului-10087257
http://www.zf.ro/companii/toate-tarile-din-zona-euro-ar-trebui-sa-aiba-un-an-in-plus-pentru-reducerea-deficitului-10087057
"Toate tarile din zona euro ar trebui sa aiba la dispozitie un an in plus pentru reducerea deficitului bugetar in limita de 3% din PIB, asa cum cere Pactul de Stabilitate si Crestere, potrivit unei note a institutului european de cercetari Bruegel din Bruxelles."
In plus, tot despre deficite bugetare, am preluat de pe sursa:
http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/statele-din-zona-euro-au-nevoie-de-un-an-in-plus-pentru-a-reusi-sa-reduca-deficitul-bugetar-20099.html
" 21 din 27 state membre UE sunt în procedura deficitului excesiv şi riscă sancţiuni, dacă nu vor respecta termenele de reducere a deficitului bugetar la 3% din PIB
13 din 17 state membre ale Zonei euro sunt în procedura deficitului excesiv
Singurele state care respectă PSC sunt Germania, Luxemburg, Finlanda şi Estonia"
Din cate vad, 21 din 27 de state nu respecta legislatia UE!!! La ce mai foloseste UE? Cum s-ar spune, 21 de state doresc cu disperare sa fie sanctionate?! Adica 21 de guverne doresc sa-si sanctioneze proprii cetateni, ca doar nu vor acoperi prim-ministrii gaurile de la buget din buzunarul propriu. Probabil ca acesta este interesul public?! Sau vointa popoarelor?!
In Romania, tara care se lauda mereu cu lipsa banilor, nimic nou sub soare: nu se acceseaza bani europeni. Citez de pe sursa http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/romanii-pot-primi-anual-de-la-stat-miliarde-de-euro-bani-nerambursabili-de-ce-nu-profita-nimeni-20023.html cateva idei care marcheaza fenomenul:
"Românii, indiferent de condiţia lor socială, ar putea să primească anual miliarde de euro, bani de la stat, nerabursabili, cu condiţia să aibă un vis în care să investească. Și totuşi, doar câţiva reuşesc să acceseze o mică parte din fonduri. Fondurile europene au fost o promisiune de mai bine pentru toată lumea, dar s-au transformat într-un eşec lamentabil."
...
"Ţinând cont de stadiul de dezvoltare al economiei româneşti raportat la partenerii din UE, România ar trebui să fie un beneficiar net, nu un contribuitor net"
...
"Scopul primar al fondurilor europene ar fi apropierea Ronâniei de economii dezvoltate, dar acest lucru s-a transformat în utopie acum. Procesul complicat de întocmire a dosarelor, lipsa de transparenţa şi folosirea unui procent atât de mic din sumele totale au făcut ca fondurile europene să fie pentru români un plan nefezabil şi deci eliminat din start, atunci când vine vorba de planificarea unei afaceri."
Altfel spus, banii europeni sunt praf in ochii romanilor. La fiecare schimbare de guvern vine alt dobitoc nesimtit care spune ca trebuie absorbite fondurile europene, dupa care, "ramane cum am stabilit", adica absorbtia de fonduri europene tinde catre zero. De fapt ar fi, probabil, chiar zero, daca nu ar fi platite niste salarii absolut nejustificate unor ticalosi care nu-si respecta fisa postului si nici nu raspund in fata nimanui (alta stare de "normalitate").
Ce nu inteleg eu legat de datoriile publice si de deficitele bugetare: initial se invoca cresterea economica si binele public pentru justificarea deficitelor (adica a unor cheltuieli mai mari decat veniturile) dupa care apare "criza". Dar daca a aparut "criza", inseamna ca banii nu au fost cheltuiti pentru crestere economica, nici pentru binele public, ci au fost subtilizati (eventual legalizat) de cateva buzunare private, in dauna cetatenilor sufocati de taxe si impozite! Altfel spus, vorbim de furt calificat la nivel de stat. Se invoca tot felul de pretexte pentru a arunca bani gramada si nimeni nu raspunde de aceste situatii!
Ce inseamna aceste deficite uriase, decat bani publici furati, deturnari de fonduri de catre mafiile de stat? Pentru ca daca acesti bani se investeau in ceva util, s-ar fi beneficiat pana acum de acest ceva util.
Un cetatean cu venituri reduse - sa zicem cineva care traieste (daca poate) din salariul minim - nu se apuca sa-si cumpere obiecte de lux (de exemplu rochie de mireasa de 10.000 de euro). Dar la nivel de stat aceasta regula nu este valabila! Statul (roman, din Europa sau de aiurea) sparge banul public in nestire si cu toata nesimtirea si lacomia, dupa care numeste "reforme" taierile de salarii si majorarile de taxe!
Ticalosia este la putere in UE!
Sa luam exemplul Spaniei (conform sursei http://www.mediafax.ro/economic/spania-negociaza-un-pachet-de-ajutor-financiar-extern-de-300-de-miliarde-de-euro-10071506), stat cu somaj de peste 25% (!!!), care cauta un ajutor financiar de 300 de miliarde de euro!!! Ce inseamna dileala asta? Cum s-a ajuns in aceasta situatie? Este o intamplare sau un act de autosabotaj deliberat al liderilor politici spanioli contemporani cu aceasta situatie?
Factorii de decizie din Spania au avut acces constant la statistici. Adica s-au uitat indiferenti cum creste gaura financiara: 1.000.000.000 euro; 2.000.000.000 euro; 5.000.000.000 euro; 10.000.000.000 euro; 20.000.000.000 euro; 50.000.000.000 euro; 100.000.000.000 euro; 150.000.000.000 euro; 500.000.000.000 euro; 250.000.000.000 euro; 300.000.000.000 euro, dupa care... a cazut guvernul?! Deci au si spaniolii PDL-ul si USL-ul lor...
Normal ar fi ca toti cei implicati in asa ceva, toate turmele de guvernanti inutili, sa faca puscarie pe viata si sa-si piarda toate bunurile mobile si imobile. Anormal este sa creasca taxele, impozitele si somajul, dar asta se intampla! Cresterea somajului este o mare ticalosie, care de fapt adanceste criza si gaurile financiare. Cum pot creste incasarile la buget cand oamenii sunt impiedicati sa munceasca?
De fapt, scopul este unul singur: distrugerea si inrobirea cetatenilor de rand. Desigur, acest scop se deduce, nu este afirmat explicit de politicieni. Politicienii bat campii ca sa treaca timpul, pentru ca exista creduli in toata Europa, nu numai in Romania! Eu nu am nevoie de inutili care sa-mi explice "mecanismele" crizelor. Am nevoie de lideri care sa vegheze sa nu existe crize.
Toti cei care ajung la putere ca sa creeze si sa intretina crize nu ma reprezinta!
JOS TICALOSII DIN STRUCTURILE UE!
JOS NEMERNICII DIN GUVERNELE STATELOR UE!
VOTATI SI ADUCETI LA PUTERE OAMENI NORMALI, NU TICALOSI DE CEA MAI JOASA SPETA!
Despre somaj am gasit informatii pe sursa http://www.ziare.com/social/somaj/cresterea-ratei-somajului-ingrijorator-de-abrupta-1189905:
"Somajul este o 'boala cronica' a Uniunii Europene, cu un risc ridicat de a afecta competitivitatea economica regionala pe termen lung, asa incat este foarte posibil ca domeniul ocuparii fortei de munca sa necesite programe comunitare in consecinta, sustine Victor Safta, director general Noble Securities.
Conform Oficiului European de Statistica (Eurostat), in luna iulie, rata somajului in zona euro a ramas la 11,3%, dupa ce valoarea pentru iunie a fost revizuita in crestere, acest nivel reprezentand un nou nivel maxim istoric. La nivelul UE, rata somajului este de 10,4% din populatia activa. Fata de inceputul anului, numarul de someri a crescut cu 1 milion de persoane in zona euro si cu 0,9 milioane in UE.
Spania a inregistrat in iulie o rata a somajului de 25,1%, iar Grecia a avut in iunie un somaj de 24,4%, fata de 23,5% in mai si 17,2% in aceeasi luna a anului trecut. Somajul din Franta a crescut in trimestrul al doilea la nivelul maxim al ultimilor 13 ani, respectiv 10,2%. Rata somajului din Germania se afla la nivelul minim al ultimelor decenii, dar Agentia Federala a Muncii din Nuremberg a anuntat in ultimele luni cresteri ale numarului de someri, in conditiile in care cresterea economica a tarii incetineste, iar cererea de export in UE se reduce.
In Uniunea Europeana, rata somajului a crescut de la 7,1% in 2008, la 9% in 2009; in 2010 si 2011 s-a mentinut la 9,7%, iar la jumatatea anului 2012 a ajuns la 10,4%. In zona euro, conform Eurostat, somajul a crescut de la 7,6% in 2008, la 9,6% in 2009, 10,1% in 2010, 10,2% in 2011, iar in iulie 2012 este de 11,3%."
Despre deficit bugetar excesiv am gasit o aceeasi informatie pe sursele:
http://www.mediafax.ro/economic/analisti-toate-tarile-din-zona-euro-ar-trebui-sa-aiba-un-an-in-plus-pentru-reducerea-deficitului-10087160
http://www.business24.ro/international/ue/analisti-cum-pot-reduce-deficitul-tarile-din-zona-euro-1519003
http://www.gandul.info/financiar/toate-tarile-din-zona-euro-ar-trebui-sa-aiba-un-an-in-plus-pentru-reducerea-deficitului-10087257
http://www.zf.ro/companii/toate-tarile-din-zona-euro-ar-trebui-sa-aiba-un-an-in-plus-pentru-reducerea-deficitului-10087057
"Toate tarile din zona euro ar trebui sa aiba la dispozitie un an in plus pentru reducerea deficitului bugetar in limita de 3% din PIB, asa cum cere Pactul de Stabilitate si Crestere, potrivit unei note a institutului european de cercetari Bruegel din Bruxelles."
In plus, tot despre deficite bugetare, am preluat de pe sursa:
http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/statele-din-zona-euro-au-nevoie-de-un-an-in-plus-pentru-a-reusi-sa-reduca-deficitul-bugetar-20099.html
" 21 din 27 state membre UE sunt în procedura deficitului excesiv şi riscă sancţiuni, dacă nu vor respecta termenele de reducere a deficitului bugetar la 3% din PIB
13 din 17 state membre ale Zonei euro sunt în procedura deficitului excesiv
Singurele state care respectă PSC sunt Germania, Luxemburg, Finlanda şi Estonia"
Din cate vad, 21 din 27 de state nu respecta legislatia UE!!! La ce mai foloseste UE? Cum s-ar spune, 21 de state doresc cu disperare sa fie sanctionate?! Adica 21 de guverne doresc sa-si sanctioneze proprii cetateni, ca doar nu vor acoperi prim-ministrii gaurile de la buget din buzunarul propriu. Probabil ca acesta este interesul public?! Sau vointa popoarelor?!
In Romania, tara care se lauda mereu cu lipsa banilor, nimic nou sub soare: nu se acceseaza bani europeni. Citez de pe sursa http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/romanii-pot-primi-anual-de-la-stat-miliarde-de-euro-bani-nerambursabili-de-ce-nu-profita-nimeni-20023.html cateva idei care marcheaza fenomenul:
"Românii, indiferent de condiţia lor socială, ar putea să primească anual miliarde de euro, bani de la stat, nerabursabili, cu condiţia să aibă un vis în care să investească. Și totuşi, doar câţiva reuşesc să acceseze o mică parte din fonduri. Fondurile europene au fost o promisiune de mai bine pentru toată lumea, dar s-au transformat într-un eşec lamentabil."
...
"Ţinând cont de stadiul de dezvoltare al economiei româneşti raportat la partenerii din UE, România ar trebui să fie un beneficiar net, nu un contribuitor net"
...
"Scopul primar al fondurilor europene ar fi apropierea Ronâniei de economii dezvoltate, dar acest lucru s-a transformat în utopie acum. Procesul complicat de întocmire a dosarelor, lipsa de transparenţa şi folosirea unui procent atât de mic din sumele totale au făcut ca fondurile europene să fie pentru români un plan nefezabil şi deci eliminat din start, atunci când vine vorba de planificarea unei afaceri."
Altfel spus, banii europeni sunt praf in ochii romanilor. La fiecare schimbare de guvern vine alt dobitoc nesimtit care spune ca trebuie absorbite fondurile europene, dupa care, "ramane cum am stabilit", adica absorbtia de fonduri europene tinde catre zero. De fapt ar fi, probabil, chiar zero, daca nu ar fi platite niste salarii absolut nejustificate unor ticalosi care nu-si respecta fisa postului si nici nu raspund in fata nimanui (alta stare de "normalitate").
Ce nu inteleg eu legat de datoriile publice si de deficitele bugetare: initial se invoca cresterea economica si binele public pentru justificarea deficitelor (adica a unor cheltuieli mai mari decat veniturile) dupa care apare "criza". Dar daca a aparut "criza", inseamna ca banii nu au fost cheltuiti pentru crestere economica, nici pentru binele public, ci au fost subtilizati (eventual legalizat) de cateva buzunare private, in dauna cetatenilor sufocati de taxe si impozite! Altfel spus, vorbim de furt calificat la nivel de stat. Se invoca tot felul de pretexte pentru a arunca bani gramada si nimeni nu raspunde de aceste situatii!
Ce inseamna aceste deficite uriase, decat bani publici furati, deturnari de fonduri de catre mafiile de stat? Pentru ca daca acesti bani se investeau in ceva util, s-ar fi beneficiat pana acum de acest ceva util.
Un cetatean cu venituri reduse - sa zicem cineva care traieste (daca poate) din salariul minim - nu se apuca sa-si cumpere obiecte de lux (de exemplu rochie de mireasa de 10.000 de euro). Dar la nivel de stat aceasta regula nu este valabila! Statul (roman, din Europa sau de aiurea) sparge banul public in nestire si cu toata nesimtirea si lacomia, dupa care numeste "reforme" taierile de salarii si majorarile de taxe!
Ticalosia este la putere in UE!
Sa luam exemplul Spaniei (conform sursei http://www.mediafax.ro/economic/spania-negociaza-un-pachet-de-ajutor-financiar-extern-de-300-de-miliarde-de-euro-10071506), stat cu somaj de peste 25% (!!!), care cauta un ajutor financiar de 300 de miliarde de euro!!! Ce inseamna dileala asta? Cum s-a ajuns in aceasta situatie? Este o intamplare sau un act de autosabotaj deliberat al liderilor politici spanioli contemporani cu aceasta situatie?
Factorii de decizie din Spania au avut acces constant la statistici. Adica s-au uitat indiferenti cum creste gaura financiara: 1.000.000.000 euro; 2.000.000.000 euro; 5.000.000.000 euro; 10.000.000.000 euro; 20.000.000.000 euro; 50.000.000.000 euro; 100.000.000.000 euro; 150.000.000.000 euro; 500.000.000.000 euro; 250.000.000.000 euro; 300.000.000.000 euro, dupa care... a cazut guvernul?! Deci au si spaniolii PDL-ul si USL-ul lor...
Normal ar fi ca toti cei implicati in asa ceva, toate turmele de guvernanti inutili, sa faca puscarie pe viata si sa-si piarda toate bunurile mobile si imobile. Anormal este sa creasca taxele, impozitele si somajul, dar asta se intampla! Cresterea somajului este o mare ticalosie, care de fapt adanceste criza si gaurile financiare. Cum pot creste incasarile la buget cand oamenii sunt impiedicati sa munceasca?
De fapt, scopul este unul singur: distrugerea si inrobirea cetatenilor de rand. Desigur, acest scop se deduce, nu este afirmat explicit de politicieni. Politicienii bat campii ca sa treaca timpul, pentru ca exista creduli in toata Europa, nu numai in Romania! Eu nu am nevoie de inutili care sa-mi explice "mecanismele" crizelor. Am nevoie de lideri care sa vegheze sa nu existe crize.
Toti cei care ajung la putere ca sa creeze si sa intretina crize nu ma reprezinta!
JOS TICALOSII DIN STRUCTURILE UE!
JOS NEMERNICII DIN GUVERNELE STATELOR UE!
VOTATI SI ADUCETI LA PUTERE OAMENI NORMALI, NU TICALOSI DE CEA MAI JOASA SPETA!
Etichete:
deficite publice,
deficitul bugetar,
mafia UE,
saracie,
somaj,
Spania,
statul mafiot,
viata de roman
luni, 17 septembrie 2012
A inceput scoala: timp pierdut si stres cat casa
Un nou an scolar a inceput sub semnul eternului haos: scoli inca nepuse la punct si foarte multe incertitudini pentru cei care urmeaza sa dea examene.
Dincolo de aceste situatii, traim intr-o epoca in care scoala a devenit pentru majoritatea cetatenilor inutila. Cei care invata sunt indopati cu materii si informatii absolut inutile, de care nu se vor mai lovi mai tarziu in viata.
Includ aici chiar si matematica, fizica si chimia. Cati dintre noi mai stiu matrici, elemente de termodinamica sau chimie organica? Cati dintre cei foarte buni la aceste materii (la momentul respectiv) le-au folosit sau aplicat macar o singura data in viata?
Scoala nu are o finalitate practica. "Specialistii" de la ministerul de resort schimba legislatia de la an la an si folosesc elevii pe post pe cobai doar pentru a mima activitate si pentru a-si mentine posturile absolut nejustificate. Noroc ca la stat locurile de munca se ocupa numai pe criterii de contraperformanta...
Dar, indispensabile si chiar vitale cunostinte juridice nu se studiaza in scoala sau liceu. Nici informatii vitale din domeniul economic nu se predau in scoala. Cati elevi care termina liceul (12 clase) pot incepe o afacere pe cont propriu, in calitate de intreprinzatori si in deplina cunostinta de cauza? Sa mai intreb cati cetateni de rand stiu sa acceseze fonduri europene?
Impresia mea pentru anul scolar care s-a terminat a fost ca s-au produs mai mult ca niciodata someri. Nici anul acesta nu cred ca se va schimba ceva.
Dincolo de aceste situatii, traim intr-o epoca in care scoala a devenit pentru majoritatea cetatenilor inutila. Cei care invata sunt indopati cu materii si informatii absolut inutile, de care nu se vor mai lovi mai tarziu in viata.
Includ aici chiar si matematica, fizica si chimia. Cati dintre noi mai stiu matrici, elemente de termodinamica sau chimie organica? Cati dintre cei foarte buni la aceste materii (la momentul respectiv) le-au folosit sau aplicat macar o singura data in viata?
Scoala nu are o finalitate practica. "Specialistii" de la ministerul de resort schimba legislatia de la an la an si folosesc elevii pe post pe cobai doar pentru a mima activitate si pentru a-si mentine posturile absolut nejustificate. Noroc ca la stat locurile de munca se ocupa numai pe criterii de contraperformanta...
Dar, indispensabile si chiar vitale cunostinte juridice nu se studiaza in scoala sau liceu. Nici informatii vitale din domeniul economic nu se predau in scoala. Cati elevi care termina liceul (12 clase) pot incepe o afacere pe cont propriu, in calitate de intreprinzatori si in deplina cunostinta de cauza? Sa mai intreb cati cetateni de rand stiu sa acceseze fonduri europene?
Impresia mea pentru anul scolar care s-a terminat a fost ca s-au produs mai mult ca niciodata someri. Nici anul acesta nu cred ca se va schimba ceva.
Etichete:
scoala romaneasca,
viata de roman
sâmbătă, 15 septembrie 2012
Incendii
Anul acesta, ca niciodata, am fost bombardati cu stiri despre incendii. Daca pana acum auzeam despre incendii de vegetatie prin padurile altora, acum au ars chiar paduri din tara noastra, pe arii largi. Dar incendii au fost si in localitati, la firme sau in locuinte. Frecventa acestor incendii este ingrijoratoare si de multe ori suspecta.
Cateva link-uri cu stiri recente despre incendii atesta larga raspandire a acestui tip de dezastru in ultimul timp:
http://stiri.rol.ro/taguri/incendiu
http://stiridinbanat.ro/2012/09/06/caras-severinul-devastat-de-incendii-de-vegetatie/
http://www.ziaruldevrancea.ro/social/82635-mini-stiri-incendii-la-botarlau-si-suraia.html
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/pompieri-incendii-stingere-flacari-interventii-elicopter-aviatie-vegetatie-miriste-409909.html
http://www.rtv.net/stirea-ta-incendiu-in-otopeni_43369.html
Cateva link-uri cu stiri recente despre incendii atesta larga raspandire a acestui tip de dezastru in ultimul timp:
http://stiri.rol.ro/taguri/incendiu
http://stiridinbanat.ro/2012/09/06/caras-severinul-devastat-de-incendii-de-vegetatie/
http://www.ziaruldevrancea.ro/social/82635-mini-stiri-incendii-la-botarlau-si-suraia.html
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/pompieri-incendii-stingere-flacari-interventii-elicopter-aviatie-vegetatie-miriste-409909.html
http://www.rtv.net/stirea-ta-incendiu-in-otopeni_43369.html
Etichete:
dezastre,
incendii,
viata de roman
joi, 13 septembrie 2012
Parlamentul European si Romania
Ieri, 12.Septembrie.2012, am vazut o transmisiune in direct de la Parlamentul European de la Strasbourg, simultan pe mai multe posturi (TVR1, B1, Antena3, Realitatea TV, Romania TV).
In Parlamentul European s-a dezbatut situatia politica din Romania. Toata dezbaterea a avut un caracter de circ, dupa parerea mea. In plus, nu a avut nicio finalitate si s-a desfasurat intr-o sala mai mult goala. Deci utilitatea dezbaterii a fost indoielnica spre fara rost.
Nu inteleg la ce foloseste Parlamentul European. Pare un balast inutil, mare consumator de bani publici. Atat timp cat Europa este in criza de 4 ani, eficienta acestui Parlament European (la fel ca si eficienta tuturor guvernelor care-si falimenteaza propriile state si popoare) nu este zero, ci extrem de negativa.
Desi se spune ca in Europa exista economii de piata, sistemul mi se pare extrem de centralizat. Dupa parerea mea, daca exista o criza economica atat de prelungita, ca acum, ar trebui ca toti liderii politici sa fie destituiti prin lege si sa aiba interdictie sa mai ocupe functii politice vreo 50 de ani de acum incolo. De dragul eficientei economice, nu din alt motiv. Cum este posibil ca politicienii sa-si pastreze functiile cand isi duc proprii cetateni la dezastru, fara sa raspunda pentru acest dezastru?
Nu inteleg nici ce cauta Romania in UE. Dincolo de aspectele "democratice", din punct de vedere economic este evident ca toate guvernarile romanesti post aderare au fugit de banii europeni!?! Desi in Constitutia Romaniei este scris (sursa: http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0a47):
"Nivelul de trai ARTICOLUL 47
(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.",
toate guvernarile de dupa 1992 au luat masuri pentru asigurarea unui nivel de trai cat mai scazut!!! Altfel spus, au incalcat grav, dupa parerea mea, Constitutia Romaniei, fapt care se intampla si in acest moment!
In Parlamentul European s-a dezbatut situatia politica din Romania. Toata dezbaterea a avut un caracter de circ, dupa parerea mea. In plus, nu a avut nicio finalitate si s-a desfasurat intr-o sala mai mult goala. Deci utilitatea dezbaterii a fost indoielnica spre fara rost.
Nu inteleg la ce foloseste Parlamentul European. Pare un balast inutil, mare consumator de bani publici. Atat timp cat Europa este in criza de 4 ani, eficienta acestui Parlament European (la fel ca si eficienta tuturor guvernelor care-si falimenteaza propriile state si popoare) nu este zero, ci extrem de negativa.
Desi se spune ca in Europa exista economii de piata, sistemul mi se pare extrem de centralizat. Dupa parerea mea, daca exista o criza economica atat de prelungita, ca acum, ar trebui ca toti liderii politici sa fie destituiti prin lege si sa aiba interdictie sa mai ocupe functii politice vreo 50 de ani de acum incolo. De dragul eficientei economice, nu din alt motiv. Cum este posibil ca politicienii sa-si pastreze functiile cand isi duc proprii cetateni la dezastru, fara sa raspunda pentru acest dezastru?
Nu inteleg nici ce cauta Romania in UE. Dincolo de aspectele "democratice", din punct de vedere economic este evident ca toate guvernarile romanesti post aderare au fugit de banii europeni!?! Desi in Constitutia Romaniei este scris (sursa: http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0a47):
"Nivelul de trai ARTICOLUL 47
(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.",
toate guvernarile de dupa 1992 au luat masuri pentru asigurarea unui nivel de trai cat mai scazut!!! Altfel spus, au incalcat grav, dupa parerea mea, Constitutia Romaniei, fapt care se intampla si in acest moment!
Etichete:
criza,
Parlamentul European,
Romania
miercuri, 12 septembrie 2012
Evaziunea fiscala a taximetristilor
Asa cum am spus in articolul anterior, trenul a avut intarziere cand m-am intors de la mare. A ajuns pe la 00:07, in loc de 11:27.
Ajungand mai tarziu in Bucuresti, cand institutiile statului dorm linistite pentru ca traim intr-o tara "perfecta", am fost "placut" impresionat de evaziunea fiscala de masa pe care o practica absolut toti taximetristii stationati la Gara de Nord, cel putin la iesirile de la Dinicu Golescu si de la Coloane.
Ca sa n-o lungim, am fost intrebat de acesti bisnitari ordinari unde vreau sa merg. Dupa ce am spus locatia, mi s-au cerut intre 20 si 25 de lei pentru cursa!!! Refuzand acest sistem de plata en gros, am spus ca platesc cat scrie pe ceas, ca doar toti aveau ceas. Ca urmare, am fost ignorat de toti acestia!!!
Unul mai obraznic mi-a spus ca nici cu tramvaiul nu ies mai ieftin!?! Probabil ca omul s-a nascut in masina mica si nu a avut de-a face cu RATB-ul, pentru ca era total pe dinafara cu tarifele la transportul in comun.
Sa-i fi intrebat pe toti acestia de bon fiscal? :))
In timp ce eu "negociam" cu bisnitarii evazionisti, sotia s-a "bagat" pe un taxi care adusese pe cineva la gara. Ne-am urcat si in maxim 10 minute am fost acasa. Pe ceas scria 7,78 lei. Am platit rotund 10 lei, sa aiba si omul muncii o bucurie.
Sa mai spunem cateva vorbe despre taximetristii de la aeroport. Este in plina derulare cazul japonezei ucise de un taximetrist (sursa: http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/investigatii/lumea-justitiei-2/studenta-japoneza-ucisa-taximetristul-din-dosar-urmarit-penal-118052.html). Asta spune multe despre riscurile pe care si le asuma clientii. Spune multe si despre fisurile sau chiar prapastiile din sistem.
Dar pentru statul mafiot jecmanirea cetateanului este mult mai importanta decat siguranta cetateanului.
Foarte multe curse low-cost sunt programate sa soseasca la miezul noptii si dupa miezul noptii. Mai mult, sosesc in acelasi timp, creandu-se aglomeratie si criza de mijloace de transport. Liniile expres nu circula decat pana la ora 23:00, conform sursei: http://www.seebucharest.ro/transport/aeroportul-international-henri-coanda-bucuresti.
Dupa cum vedem, circumstante foarte convenabile pentru taximetristii evazionisti, gandite probabil special pentru favorizarea infractorilor. Am auzit ca noaptea unii taximetristi cer o taxa de aeroport de 20 de lei de la clienti, peste pretul calatoriei. "Motivul": dau si ei mai departe ca sa poata intra in aeroport.
Cum starea ticaloasa a taximetriei bucurestene in zona garii si aeroporturilor este cunoscuta cam de cand lumea (de cand s-a inventat... caruta), se pare ca taximetristii evazionisti sunt foarte pe placul statului mafiot.
Ajungand mai tarziu in Bucuresti, cand institutiile statului dorm linistite pentru ca traim intr-o tara "perfecta", am fost "placut" impresionat de evaziunea fiscala de masa pe care o practica absolut toti taximetristii stationati la Gara de Nord, cel putin la iesirile de la Dinicu Golescu si de la Coloane.
Ca sa n-o lungim, am fost intrebat de acesti bisnitari ordinari unde vreau sa merg. Dupa ce am spus locatia, mi s-au cerut intre 20 si 25 de lei pentru cursa!!! Refuzand acest sistem de plata en gros, am spus ca platesc cat scrie pe ceas, ca doar toti aveau ceas. Ca urmare, am fost ignorat de toti acestia!!!
Unul mai obraznic mi-a spus ca nici cu tramvaiul nu ies mai ieftin!?! Probabil ca omul s-a nascut in masina mica si nu a avut de-a face cu RATB-ul, pentru ca era total pe dinafara cu tarifele la transportul in comun.
Sa-i fi intrebat pe toti acestia de bon fiscal? :))
In timp ce eu "negociam" cu bisnitarii evazionisti, sotia s-a "bagat" pe un taxi care adusese pe cineva la gara. Ne-am urcat si in maxim 10 minute am fost acasa. Pe ceas scria 7,78 lei. Am platit rotund 10 lei, sa aiba si omul muncii o bucurie.
Sa mai spunem cateva vorbe despre taximetristii de la aeroport. Este in plina derulare cazul japonezei ucise de un taximetrist (sursa: http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/investigatii/lumea-justitiei-2/studenta-japoneza-ucisa-taximetristul-din-dosar-urmarit-penal-118052.html). Asta spune multe despre riscurile pe care si le asuma clientii. Spune multe si despre fisurile sau chiar prapastiile din sistem.
Dar pentru statul mafiot jecmanirea cetateanului este mult mai importanta decat siguranta cetateanului.
Foarte multe curse low-cost sunt programate sa soseasca la miezul noptii si dupa miezul noptii. Mai mult, sosesc in acelasi timp, creandu-se aglomeratie si criza de mijloace de transport. Liniile expres nu circula decat pana la ora 23:00, conform sursei: http://www.seebucharest.ro/transport/aeroportul-international-henri-coanda-bucuresti.
Dupa cum vedem, circumstante foarte convenabile pentru taximetristii evazionisti, gandite probabil special pentru favorizarea infractorilor. Am auzit ca noaptea unii taximetristi cer o taxa de aeroport de 20 de lei de la clienti, peste pretul calatoriei. "Motivul": dau si ei mai departe ca sa poata intra in aeroport.
Cum starea ticaloasa a taximetriei bucurestene in zona garii si aeroporturilor este cunoscuta cam de cand lumea (de cand s-a inventat... caruta), se pare ca taximetristii evazionisti sunt foarte pe placul statului mafiot.
Etichete:
evaziune fiscala,
taximetristi,
viata de roman
luni, 10 septembrie 2012
Trenuri in Romania
M-am intors noaptea de la mare. Trenul a avut 40 de minute intarziere.
Ceva absolut normal. In loc de 3 ore si 40 de minute am facut 4 ore si 20 de minute. Oricum este un real progres. Ultima oara cand am fost la mare in Romania, in 2006, calatoria cu trenul a fost mult mai jalnica. Atunci trenul, desi se numea rapid, a facut cu vreo doua ore mai mult decat acum. Acum am mers cu un regio, deci un ex-personal. Oricum, nimeni nu s-a mirat de intarziere. Am auzit discutii in tren in care se evocau cunostinte si prieteni care au mers la mare si au patit acelasi lucru.
Intarzierile sunt firesti la trenurile romanesti. Ma intreb de ce nu se modifica graficul de mers. Sa puna din start cateva zeci de minute in plus.
Asteptand in gara Eforie Sud trenul catre Bucuresti, am auzit ca un tren de la Constanta la Mangalia are 30 de minute intarziere?! M-am uitat in gara la orarul si parcursul trenului respectiv. Trenul se forma si pleca din Constanta si ajungea la Mangalia. De la Constanta la Mangalia sunt 43 de kilometri pe calea ferata. De la Constanta la Eforie Sud sunt 17 kilometri. Daca trenul avea 30 de minute intarziere, inteleg ca nici nu plecase din Constanta. Cum este posibil asa ceva?
S-a anuntat la televizor ca in perioada caniculara trenurile spre mare vor avea restrictie de viteza, deci intarziere. Este normala aceasta restrictie de viteza din cauza temperaturii? Sinele de cale ferata sunt de otel, care se topeste la peste 1400˚C. Oricata canicula ar fi fost, n-aveau sinele nici macar 100˚C. Era canicula un motiv serios de intarziere sau pretext pentru bataie de joc fata de calatori?
Curatenia in trenul cu care am mers lasa foarte mult de dorit. Absolut toate scaunele erau patate si murdare. In plus erau extrem de incomode, parca stateam cocosat tot timpul. Toaleta, mai bine zis buda, era absolut dezgustatoare. De fapt erau doua, fata in fata. Una nu era luminata, la cealalta nu curgea apa?!
Am mai remarcat faptul ca trenul poate pleca cu usile deschise. Usile sunt cu inchidere automata, dar acolo unde stateam am vazut o persoana blocand usa ca sa-si termine tigara. In Italia si Franta, pe unde am mai calatorit cu trenul, nu e posibil asa ceva.
Oricum, bine ca nu am mers cu interregio. Nimic nu e mai penibil decat sa platesti un supliment de viteza pentru o intarziere de zeci de minute!?!
Conducerea CFR Calatori, la fel ca si alte conduceri de firme, fabrici si uzine, nu are nicio treaba cu obiectul de activitate al societatii comerciale respective, ci numai cu falimentarea propriei societati.
Conform sursei http://www.legislatiecfr.eu/publ/rezultatul_auditului_intern_la_cfr_sa/1-1-0-316, aflam ca:
"... a fost prejudiciat patrimoniul public al statului cu suma de 42.547.874 lei (9.455.083 Euro) prin executarea silită a 101,5 km cale ferată, în favoarea unor operatori economici privaţi."
...
"Pentru reabilitarea Liniei de Cale Ferată Bucureşti – Constanţa [Tocmai aceasta linie!!!], s-au constatat întârzieri de peste 2 ani de zile [!!!] şi suplimentări ale valorilor contractuale în sumă totală de peste 451.000.000 lei (110 milioane euro) [Formidabil, la calea ferata se "opereaza" banii ca la autostrazi!!!]."
...
"- din cauza managementului defectuos, patrimoniul privat al CFR a fost afectat astfel:
841 de vagoane călători şi marfa au fost înstrăinate, ca urmare a aplicării sechestrelor; [!!!]
166 de vagoane de marfă şi uz administrativ au fost sustrase; [Cum asa?! Le-o fi luat cineva la sub brat :)]
25 de vagoane au fost predate fără proces verbal către societati private; [Felicitari! Si calea ferata este plina de "baieti destepti"!]
147 vagoane neinventariate; [Oau! Probabil ca insitutiile de control ale statului erau prea ocupate sa blocheze conturile firmelor cu datorii mai mici de 10 lei catre stat...]
6 vagoane tăiate abuziv. [Fabulos!]
Corpul de Control al MTI a constatat că, în derularea Contractului ISPA 2000/16/P/PT/001/03/02 încheiat de către CN CF CFR SA pentru reabilitarea secţiunilor Băneasa – Feteşti [tot o parte a liniei Bucuresti Constanta!!!], plata sumei de 5.670.189 lei (1.382.974 Euro), s-a realizat cu încălcarea unor prevederi ale Memorandumului de finanţare şi ale contractului de lucrări astfel că suma a fost declarată neeligibilă si, în consecintă, a fost suportată de la bugetul de stat. [Nu este scris explicit, dar inteleg ca s-a pierdut o finantare externa, iar pierderea acestor bani a fost facturata contribuabililor!]
Urmărirea defectuoasă a derulării contractului „Reabilitarea liniei de cale ferată Bucureşti – Constanţa [din nou!!!], Tronsonul Băneasa – Fundulea, Lotul nr.2” a generat un litigiu prin care CN CFR SA a fost obligată la plata sumei de 38.277.964 lei (8.506.214 Euro)"
Citind despre aceasta ticalosie, cu greu isi poate imagina cineva ca mai pot fi bani la buget. Totusi, din punct de vedere legal nu se poate recupera prejudicul de la nemernicii care l-au creat.
CUM IN STATUL MAFIOT O MANA SPALA PE ALTA, TOT CE SE POATE FACE LEGAL ESTE SA CREASCA TAXELE SI IMPOZITELE SI SA SCADA VENITURILE POPULATIEI!
ALTFEL SPUS, CONTRIBUABILII SUNT SCLAVII INFRACTORILOR, CARE SUNT, EVIDENT, MAI PRESUS DE LEGE!!!
Ceva absolut normal. In loc de 3 ore si 40 de minute am facut 4 ore si 20 de minute. Oricum este un real progres. Ultima oara cand am fost la mare in Romania, in 2006, calatoria cu trenul a fost mult mai jalnica. Atunci trenul, desi se numea rapid, a facut cu vreo doua ore mai mult decat acum. Acum am mers cu un regio, deci un ex-personal. Oricum, nimeni nu s-a mirat de intarziere. Am auzit discutii in tren in care se evocau cunostinte si prieteni care au mers la mare si au patit acelasi lucru.
Intarzierile sunt firesti la trenurile romanesti. Ma intreb de ce nu se modifica graficul de mers. Sa puna din start cateva zeci de minute in plus.
Asteptand in gara Eforie Sud trenul catre Bucuresti, am auzit ca un tren de la Constanta la Mangalia are 30 de minute intarziere?! M-am uitat in gara la orarul si parcursul trenului respectiv. Trenul se forma si pleca din Constanta si ajungea la Mangalia. De la Constanta la Mangalia sunt 43 de kilometri pe calea ferata. De la Constanta la Eforie Sud sunt 17 kilometri. Daca trenul avea 30 de minute intarziere, inteleg ca nici nu plecase din Constanta. Cum este posibil asa ceva?
S-a anuntat la televizor ca in perioada caniculara trenurile spre mare vor avea restrictie de viteza, deci intarziere. Este normala aceasta restrictie de viteza din cauza temperaturii? Sinele de cale ferata sunt de otel, care se topeste la peste 1400˚C. Oricata canicula ar fi fost, n-aveau sinele nici macar 100˚C. Era canicula un motiv serios de intarziere sau pretext pentru bataie de joc fata de calatori?
Curatenia in trenul cu care am mers lasa foarte mult de dorit. Absolut toate scaunele erau patate si murdare. In plus erau extrem de incomode, parca stateam cocosat tot timpul. Toaleta, mai bine zis buda, era absolut dezgustatoare. De fapt erau doua, fata in fata. Una nu era luminata, la cealalta nu curgea apa?!
Am mai remarcat faptul ca trenul poate pleca cu usile deschise. Usile sunt cu inchidere automata, dar acolo unde stateam am vazut o persoana blocand usa ca sa-si termine tigara. In Italia si Franta, pe unde am mai calatorit cu trenul, nu e posibil asa ceva.
Oricum, bine ca nu am mers cu interregio. Nimic nu e mai penibil decat sa platesti un supliment de viteza pentru o intarziere de zeci de minute!?!
Conducerea CFR Calatori, la fel ca si alte conduceri de firme, fabrici si uzine, nu are nicio treaba cu obiectul de activitate al societatii comerciale respective, ci numai cu falimentarea propriei societati.
Conform sursei http://www.legislatiecfr.eu/publ/rezultatul_auditului_intern_la_cfr_sa/1-1-0-316, aflam ca:
"... a fost prejudiciat patrimoniul public al statului cu suma de 42.547.874 lei (9.455.083 Euro) prin executarea silită a 101,5 km cale ferată, în favoarea unor operatori economici privaţi."
...
"Pentru reabilitarea Liniei de Cale Ferată Bucureşti – Constanţa [Tocmai aceasta linie!!!], s-au constatat întârzieri de peste 2 ani de zile [!!!] şi suplimentări ale valorilor contractuale în sumă totală de peste 451.000.000 lei (110 milioane euro) [Formidabil, la calea ferata se "opereaza" banii ca la autostrazi!!!]."
...
"- din cauza managementului defectuos, patrimoniul privat al CFR a fost afectat astfel:
841 de vagoane călători şi marfa au fost înstrăinate, ca urmare a aplicării sechestrelor; [!!!]
166 de vagoane de marfă şi uz administrativ au fost sustrase; [Cum asa?! Le-o fi luat cineva la sub brat :)]
25 de vagoane au fost predate fără proces verbal către societati private; [Felicitari! Si calea ferata este plina de "baieti destepti"!]
147 vagoane neinventariate; [Oau! Probabil ca insitutiile de control ale statului erau prea ocupate sa blocheze conturile firmelor cu datorii mai mici de 10 lei catre stat...]
6 vagoane tăiate abuziv. [Fabulos!]
Corpul de Control al MTI a constatat că, în derularea Contractului ISPA 2000/16/P/PT/001/03/02 încheiat de către CN CF CFR SA pentru reabilitarea secţiunilor Băneasa – Feteşti [tot o parte a liniei Bucuresti Constanta!!!], plata sumei de 5.670.189 lei (1.382.974 Euro), s-a realizat cu încălcarea unor prevederi ale Memorandumului de finanţare şi ale contractului de lucrări astfel că suma a fost declarată neeligibilă si, în consecintă, a fost suportată de la bugetul de stat. [Nu este scris explicit, dar inteleg ca s-a pierdut o finantare externa, iar pierderea acestor bani a fost facturata contribuabililor!]
Urmărirea defectuoasă a derulării contractului „Reabilitarea liniei de cale ferată Bucureşti – Constanţa [din nou!!!], Tronsonul Băneasa – Fundulea, Lotul nr.2” a generat un litigiu prin care CN CFR SA a fost obligată la plata sumei de 38.277.964 lei (8.506.214 Euro)"
Citind despre aceasta ticalosie, cu greu isi poate imagina cineva ca mai pot fi bani la buget. Totusi, din punct de vedere legal nu se poate recupera prejudicul de la nemernicii care l-au creat.
CUM IN STATUL MAFIOT O MANA SPALA PE ALTA, TOT CE SE POATE FACE LEGAL ESTE SA CREASCA TAXELE SI IMPOZITELE SI SA SCADA VENITURILE POPULATIEI!
ALTFEL SPUS, CONTRIBUABILII SUNT SCLAVII INFRACTORILOR, CARE SUNT, EVIDENT, MAI PRESUS DE LEGE!!!
Etichete:
intarzieri,
trenuri,
viata de roman
vineri, 7 septembrie 2012
Agricultura, seceta si irigatiile
S-a spus in media ca agricultura romaneasca in 2012 este foarte afectata de seceta. Este normal sa fie asa, intr-o tara a carei lideri au decis distrugerea sistemului de irigatii la inceputul anilor '90, probabil din dorinta de a arata ca Nicolae Ceausescu era un "tiran" si un "dictator" caruia nu-i pasa de popor. Noroc ca le pasa de popor mascaricilor incravatati actuali de la putere. Probabil ca sistemul de irigatii de pe vremea vechiului regim era considerat o mostenire dezastruoasa si o investitie megalomanica. Asa ca a fost "destructurat" cu mare entuziasm tembel, in numele libertatii prost intelese.
Aflam de pe sursa
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-13133453-comisia-europeana-romania-cea-mai-mare-scadere-productiei-agricole-2012-35-8.htm:
"Romania este insa cea mai afectata in ceea ce priveste scaderea productiei in raport cu anul 2011, volumul acesteia scazand in 2012 cu 35,8%."
...
"Pe de alta parte, Franta, Germania si Italia vor inregistra in 2012 cresteri ale productiei in raport cu 2011, de 9,2%, 4,6% si, respectiv, 8,5%. In Marea Britanie productia agricola se va majora cu 0,8%."
Minunat, Franta, Germania si Italia au inregistrat cresteri ale productiei agricole chiar si pe seceta pentru ca au sisteme de irigatii! Soare sa fie, ca vin ei cu apa. Oare cand vor "inventa" minunatii nostri politicieni si fermieri apa rece?
Iar de pe sursa
http://stirileprotv.ro/stiri/social/toamna-vine-cu-un-nou-val-de-scumpiri-carnea-lactatele-si-legumele-mai-scumpe-cu-20.html aflam:
"Seceta a distrus jumatate din productia agricola. Carnea, lactatele si legumele, cu 20% mai scumpe"
...
"40% din productia agricola de anul acesta a fost distrusa de seceta. De departe, porumbul este cel mai afectat. Fata de anul trecut, recolta e la jumatate, iar asta face pretul sa se dubleze. Automat si hrana animalelor este mai scumpa, iar noi vom simti cresterea din plin in fata galantarelor cu carne. Cea de porc, de exemplu, ar putea ajunge chiar la 17 lei, la pulpa.
Si la o fabrica de mezeluri din Brasov, patronii pregatesc scumpiri, de la 10 pana spre 20%. Nici pretul carnii de vita nu ramane pe loc, dimpotriva, ar putea creste cu pana la 20%, iar laptele se va scumpi si el cu aproape 30 de procente. Si la pui, gasim aceleasi calcule."
"Minunat", la sfarsitul fiecarei veri (daca nu chiar in tot timpul anului) in Romania se face propaganda scumpirilor.
In final, sursa urmatoare
http://www.antena3.ro/economic/biz-news/datele-la-care-nimeni-nu-se-astepta-ce-s-a-intamplat-cu-economia-romaniei-in-primul-semestru-al-anului-182995.html, care citeaza Institutul National de Statistica, pune punctul pe "i" si chiar si pe "j":
"În perioada aprilie- iunie 2012, creşterea a fost determinată, în primul rând, de activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice, dar şi de construcţii, unde avansul a fost 5,2%. Creşteri uşoare s-au înregistrat şi în activităţile de informaţii sau comunicaţii.
În schimb, reduceri ale volumului de activitate au fost observate în administraţie publică şi apărare, asigurări sociale, învăţământ şi sănătate. Scăderea a fost de aproape două procente. Şi agricultura a scăzut cu 1,6%." [!!!]
In concluzie, ne-am lamurit cum sta treaba:
- din punct de vedere agricol productia de haleala a scazut cu 35%-40%;
- din punct de vedere inflationist preturile la haleala cresc cu 10%-30% (atunci cand nu se dubleaza si se tripleaza);
- din punct de vedere economic agricultura a scazut cu 1,6%, deci suntem pe cale sa iesim din recesiune!!!
Sa nu uitam ca 2012 este "Anul Caragiale".
Aflam de pe sursa
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-13133453-comisia-europeana-romania-cea-mai-mare-scadere-productiei-agricole-2012-35-8.htm:
"Romania este insa cea mai afectata in ceea ce priveste scaderea productiei in raport cu anul 2011, volumul acesteia scazand in 2012 cu 35,8%."
...
"Pe de alta parte, Franta, Germania si Italia vor inregistra in 2012 cresteri ale productiei in raport cu 2011, de 9,2%, 4,6% si, respectiv, 8,5%. In Marea Britanie productia agricola se va majora cu 0,8%."
Minunat, Franta, Germania si Italia au inregistrat cresteri ale productiei agricole chiar si pe seceta pentru ca au sisteme de irigatii! Soare sa fie, ca vin ei cu apa. Oare cand vor "inventa" minunatii nostri politicieni si fermieri apa rece?
Iar de pe sursa
http://stirileprotv.ro/stiri/social/toamna-vine-cu-un-nou-val-de-scumpiri-carnea-lactatele-si-legumele-mai-scumpe-cu-20.html aflam:
"Seceta a distrus jumatate din productia agricola. Carnea, lactatele si legumele, cu 20% mai scumpe"
...
"40% din productia agricola de anul acesta a fost distrusa de seceta. De departe, porumbul este cel mai afectat. Fata de anul trecut, recolta e la jumatate, iar asta face pretul sa se dubleze. Automat si hrana animalelor este mai scumpa, iar noi vom simti cresterea din plin in fata galantarelor cu carne. Cea de porc, de exemplu, ar putea ajunge chiar la 17 lei, la pulpa.
Si la o fabrica de mezeluri din Brasov, patronii pregatesc scumpiri, de la 10 pana spre 20%. Nici pretul carnii de vita nu ramane pe loc, dimpotriva, ar putea creste cu pana la 20%, iar laptele se va scumpi si el cu aproape 30 de procente. Si la pui, gasim aceleasi calcule."
"Minunat", la sfarsitul fiecarei veri (daca nu chiar in tot timpul anului) in Romania se face propaganda scumpirilor.
In final, sursa urmatoare
http://www.antena3.ro/economic/biz-news/datele-la-care-nimeni-nu-se-astepta-ce-s-a-intamplat-cu-economia-romaniei-in-primul-semestru-al-anului-182995.html, care citeaza Institutul National de Statistica, pune punctul pe "i" si chiar si pe "j":
"În perioada aprilie- iunie 2012, creşterea a fost determinată, în primul rând, de activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice, dar şi de construcţii, unde avansul a fost 5,2%. Creşteri uşoare s-au înregistrat şi în activităţile de informaţii sau comunicaţii.
În schimb, reduceri ale volumului de activitate au fost observate în administraţie publică şi apărare, asigurări sociale, învăţământ şi sănătate. Scăderea a fost de aproape două procente. Şi agricultura a scăzut cu 1,6%." [!!!]
In concluzie, ne-am lamurit cum sta treaba:
- din punct de vedere agricol productia de haleala a scazut cu 35%-40%;
- din punct de vedere inflationist preturile la haleala cresc cu 10%-30% (atunci cand nu se dubleaza si se tripleaza);
- din punct de vedere economic agricultura a scazut cu 1,6%, deci suntem pe cale sa iesim din recesiune!!!
Sa nu uitam ca 2012 este "Anul Caragiale".
Etichete:
agricultura,
diversiune,
irigatii,
manipulare,
seceta,
statistici masluite,
viata de roman
miercuri, 5 septembrie 2012
Alte articole pe blogul nou
Mare agitata (3)
http://lmar2012b.blogspot.ro/2012/09/mare-agitata-3.html
Mare agitata (2):
http://lmar2012b.blogspot.ro/2012/09/mare-agitata-2.html
Flori galbene:
http://lmar2012b.blogspot.ro/2012/09/flori-galbene.html
http://lmar2012b.blogspot.ro/2012/09/mare-agitata-3.html
Mare agitata (2):
http://lmar2012b.blogspot.ro/2012/09/mare-agitata-2.html
Flori galbene:
http://lmar2012b.blogspot.ro/2012/09/flori-galbene.html
Etichete:
articole,
blog nou,
viata de roman
marți, 4 septembrie 2012
Articole noi pe blogul nou
Mare agitata:
http://lmar2012b.blogspot.ro/2012/09/mare-agitata.html
Hibiscus:
http://lmar2012b.blogspot.ro/2012/09/hibiscus.html
http://lmar2012b.blogspot.ro/2012/09/mare-agitata.html
Hibiscus:
http://lmar2012b.blogspot.ro/2012/09/hibiscus.html
Etichete:
articole,
blog nou,
viata de roman
Abonați-vă la:
Postări (Atom)