marți, 5 iulie 2016

Proiectul de tara, bla-bla-bla de vara

Iohannis si guvernul lui, pe scurt cascadorii rasului, s-au bagat in seama cu un asa zis proiect de tara. Pana acum, asa zisul proiect de tara este in faza de lozincareala si caterinci.

Imi place formula lui Iohannis: "Este nevoie de un nou proiect de țară pentru România" (sursa, de exemplu: http://www.agerpres.ro/politica/2016/07/04/iohannis-este-nevoie-de-un-nou-proiect-de-tara-pentru-romania-pentru-romania-viitorului-in-ue-18-47-29).

Dar vechiul proiect de tara in ce consta, nea' Iohannis? Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/Romania+Furata+la+bilant+In+peste+25+de+ani+s-au+furat+108+milia, in cadrul vechiului proiect de tara mafia politico-economica a furat in primii 25 de ani de postdecembrism minim 108 miliarde de dolari Romaniei si romanilor!

Oare noul proiect de tara se doreste a fi si mai "performant"? Tinta de ciordeala pentru urmatorii 25 de ani este minim dublul?

Eu cred ca nu este necesar un nou proiect de tara, pentru ca se poate lua in calcul un mai vechi proiect de tara, inscris in programul Partidului Comunist Roman. :))

Ala era in mod evident concret, coerent, detaliat, multilateral dezvoltat si cu termene precise. E drept ca nu zicea nimic acolo despre modalitatile de furt masiv al banilor publici si asta a deranjat "opozitia" occidentala, din exil sau de pe coclauri!

Sigur ca acum agentii de influentare a opiniei publice ar putea sari in sus si sa latre ca as fi nostalgicul comunismului sau ceva in genul asta. Numai ca rahatii de demagogi si de asa zisi "condamnatatori" sau "condamnisti" ai comunismului se inspira din programul PCR in cel putin doua situatii:

1. Cand vor sa realizeze Canalul Dunare-Bucuresti;
2. Cand vor sa realizeze Canalul Siret-Baragan!

Ambele proiecte sunt imbietoare pentru mafia politico-economica, pentru ca valoarea lor se masoara in miliarde de euro, deci comisioanele ar fi foarte consistente.

Despre primul citez de pe sursa http://www.replicaonline.ro/proiect-faraonic-de-2-5-miliarde-de-euro-canalul-dunare-bucuresti-reactivat-280049/, din 20.Iunie.2016:

"Proiect faraonic, de 2,5 miliarde de euro: Canalul Dunăre- Bucureşti, REACTIVAT

Proiectul Canalului Dunăre- Bucureşti este readus în discuţie ca parte a strategiei de dezvoltare a Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CN ACN) SA Constanţa, se arată în planul de administrare propus de noii manageri spre aprobarea acţionarilor, în şedinţa convocată pentru data de 1 iulie. Lucrările la Canalul Dunăre- Bucureşti au început în 1986, la ordinul direct al lui Nicolae Ceauşescu, care voia să transforme Capitala în port. Proiectul a fost stopat în 1990, când canalul cu o lungime de 73 de kilometri era realizat în proporţie de circa 70%. Ulterior, mai multe guverne au reactivat subiectul, dar nici unul nu a reuşit să facă ceva concret în acest sens."
!

Despre al doilea citez de pe sursa http://agrointel.ro/38318/suma-fabuloasa-de-care-avem-nevoie-pentru-canalul-siret-baragan-istoria-unui-proiect-politic-relansat-doar-politic/, din 25.August.2015:

"Istoria unui proiect politic relansat doar politic
[...] Proiect elaborat în 1988

Canalul Siret-Bărăgan este un proiect eleborat acum 27 de ani și reînviat de Guvernul Ponta în ianuarie 2014, când au fost anunțate chiar și detalii privind realizarea lui. Astfel, construcția a fost gândită să aibă 198 de kilometri lungime, o lățime la bază de 20 de metri și o adâncime de 7 metri. Acum peste un an, politicienii susțineau că proiectul va aduce aduce beneficii economice pe trei planuri: asigurarea apei pentru irigații în Bărăgan, reducerea riscului producerii de inundații în lunca Siretului și utilizarea sa ca rută pentru transportul naval de mărfuri. Conform specialiștilor, realizarea canalului  reprezenta 500.000 de hectare agricole irigate, din care 80% fără a fi nevoie de mecanisme de pompare."
!

Pai ce faceti, bai, baieti? Va luati dupa "dictator"? Dupa "megaloman"? Pai nu era mai simplu sa-l lasati pe Ceasca sa le termine pe toate? Aaa, cu ala la putere nu se mai puteau fura 108 miliarde de dolari! Bine, am inteles, era "interesul national" la mijloc!

In cazul asta, este foarte logica parerea lui Basescu despre "proiectul" de tara al lui Iohannis (sursa: http://psnews.ro/traian-basescu-despre-proiectul-de-tara-pe-20-de-ani-al-lui-klaus-iohannis-e-o-problema-de-131518/):

"Aceasta idee a mai fost ventilata si in ultima parte a mandatului meu. Eu am refuzat angrenarea intr-un astfel de proiect pentru simplul motiv ca avem proiect. Proiectul de tara este reducerea decalajelor dintre Romania si tarile dezvoltate ale UE utilizand in principal resursele financiare puse la dispozitie de UE. In primul exercitiu financiar nu am reusit sa implementam resursele, ramanand cu bani necheltuiti. Cred ca esenta proiectului de tara este sa ne propunem sa cheltuim cele 42 de miliarde de euro pe care ii avem de la UE, deci bani gratis de la UE. Totul este sa avem proiecte. Pentru modernizarea agriculturii, cai ferate, preventia inundatiilor, pentru conversie profesionale si mutle altele. In afara acestor bani alocati pentru 2014-2020 mai este asa numitul Plan Juncker care pune la dispozitia statelor membre inca 350 de miliarde si totul este ca statele membre sa faca proiecte credibile aprobate la Bruxelles."!!!

In concluzie, e foarte misto noul proiect de tara al lui Iohannis. Totul e sa aiba... proiecte! :))

E foarte misto ca UE e  plina de bani publici, desi saracia si somajul sunt mereu in crestere. Probabil ca Juncker a pus la bataie 350 de miliarde de euro pentru ca blatul e deja aranjat la nivel inalt pentru ca acesti bani sa nu fie cheltuiti daca nu sunt furati! Daca cretinii de lideri tot nu au "proiecte de tara", ar fi mult mai logic sa se reduca taxele peste tot in UE cu minim 50%, pentru a se asigura accesul tuturor cetatenilor europeni la produsele de baza si la o viata un pic mai buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu