miercuri, 20 iulie 2016

Teroristul tipic in lumina mijloacelor de dezinformare si manipulare in masa: depresiv si facator de selfie-uri

M-au agasat prostiile debitate de mijloacele de dezinformare si manipulare in masa despre atentatorul de la Nisa.

Pe de o parte s-a spus ca atentatorul si-a pregatit in amanunt atentatul. Motivul? Si-a facut selfie-uri pe Promenade des Anglais!?!

Pe principiul asta, orice mamaie care isi fotografiaza nepoteii inseamna ca are un comportament suspect si ar putea fi de acum incolo apostrofata: "Mamaie, pe cine crezi ca pacalesti?". Oricine isi face selfie-uri la Nisa, nu-i nimic extraordinar in asta! La ce-i foloseau atentatorului niste poze de acolo, nu avea repere, nu cunostea zona? Cat de greu ii era sa se orienteze pe singura strada de langa mare? Parca nu putea sa faca altul poze daca se punea problema ca ar da de banuit...

Alta tampenie pusa pe seama atentatorului este ca era depresiv. Este acest aspect relevant pentru a recunoaste un terorist?

Pai, in Romania, de exemplu, erau 3 milioane de romani care sufereau de depresie in 2008, daca ne luam dupa sursa http://www.gandul.info/stiri/trei-milioane-de-romani-loviti-de-o-boala-periculoasa-depresia-2347016, sau doar 2 milioane in 2014 si 2015 daca ne luam dupa sursele http://www.mediafax.ro/social/peste-doua-milioane-de-romani-sufera-de-depresie-tinerii-de-azi-mai-depresivi-decat-generatiile-anterioare-13296658, respectiv http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Reportaj/REPORTAJ+O+lume+in+pragul+depresiei+Cati+romani+sunt+afectati!

Daca depresivii ar fi predispusi la atentate, atunci probabil ca Romania ar fi campioana atentatelor, ar avea loc un atentat pe minut sau pe secunda...

Asta-i viata, asta-i bataia de joc pe care trebuie sa o suportam in numele "luptei" impotriva terorismului.

Dupa cum ne asigura Manuel Valls, vor mai fi si alte atentate (sursa: http://www.antena3.ro/externe/premier-franta-atentate-manuel-valls-368808.html). E clar statul francez ca se lupta cu terorismul mai mult din vorbe.

As incheia cu "Sa auzim numai de bine!", dar in lumina celor de mai sus s-ar putea sa fiu acuzat de glume proaste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu