luni, 25 iulie 2016

Atentatele fara numar din ultima vreme arata ca omorul multiplu a devenit un hobby

In ultima vreme au avut loc prea multe atentate soldate cu asasinate multiple ca pot afla amanunte despre toate. Sunt o simpla persoana fizica, cu timp si resurse limitate. Oricum, nu mai are vreo relevanta deosebita analizarea si condamnarea individuala a fiecarui atentat.

Cred ca la nivel de sefi de state functioneaza deja sistemul de comunicate oficiale tip copy+paste de cate ori se intampla o astfel de tragedie aberanta ("Condamnam cu fermitate..."; "Suntem extrem de ingrijorati..."; "Vom continua lupta..."; "Facem apel la solidaritate...").

As vrea sa remarc, dincolo de atentatele din Europa Occidentala, faptul ca s-au produs atentate sangeroase generatoare de numeroase victime si in tari arabo-musulmane. Exemple:

1. In Irak:

a) Stire din 25.Iulie.2016: "Atentat cu mașină-capcană la 80 de kilometri de Bagdad, soldat cu cel puțin 14 morți" (sursa: http://www.agerpres.ro/externe/2016/07/25/irak-atentat-cu-masina-capcana-la-80-de-kilometri-de-bagdad-soldat-cu-cel-putin-14-morti-10-04-38);

b) Stire din 24.Iulie.2016: "Atentat sinucigaș la Bagdad soldat cu cel puțin 15 morți" (sursa: http://www.agerpres.ro/externe/2016/07/24/atentat-sinucigas-la-bagdad-soldat-cu-cel-putin-12-morti-10-40-16);

c) Stire din 03.Iulie.2016: "Cel puțin 75 de morți într-un atentat la Bagdad revendicat de Statul Islamic" (sursa: http://www.agerpres.ro/externe/2016/07/03/atentat-la-bagdad-soldat-cu-cel-putin-sase-morti-si-20-de-raniti-responsabili--02-30-36).

2. In Afganistan:

Stire din 23.iulie.2016: "Atentat in Kabul in timpul unui protest: cel putin 80 de persoane au fost ucise si 231 ranite." (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/international/atentat-in-kabul-in-timpul-unui-protest-cel-putin-20-de-persoane-au-fost-ucise-si-160-ranite-atacul-revendicat-de-isis.html).

3. In Turcia:

a) Stire din 30.Iunie.2016: "Atentat in Turcia [pe aeroportul Ataturk din Istambul]. A 44-a victima a murit din cauza ranilor." (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/international/atentat-in-turcia-un-tunisian-mort-in-atac-isi-cauta-fiul-plecat-sa-se-alature-jihadistilor-anuntul-lui-barack-obama.html);

b) Stire din 07.Iunie.2016: "11 morți și 36 răniți, într-un atentat în centrul Istanbulului" (sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/ATENTAT+ISTANBUL+7+IUNIE+2016).

In concluzie, exista o gramada de descreierati care practica omorul multiplu ca un fel de hobby sinistru si care dovedesc nu doar dispret fata de vietile altora (total necunoscuti!), ci si fata de propriile vieti.

In cazul atentatelor produse pe teritoriul Uniunii Europene, propaganda europeana incearca din rasputeri sa spele pe creier cetatenii europeni, cautand sa-i convinga ca atentatele nu ar avea conotatie religioasa si ca nu trebuie sa-i judecam pe toti dupa faptele unora (adica sa nu generalizam). Corect pana la un punct.

Dar nu putem sa nu ne intrebam: oare nici atentatele din Turcia, Irak si Afganistan nu au conotatie religioasa? Greu de crezut, in conditiile in care cel putin doua dintre atentatele mentionate (unul in Irak si cel din Afganistan) au fost realizate de Statul Islamic (grupare radicală sunnită) impotriva unor comunitati siite!

De aceea, din punctul meu de vedere, un dumnezeu care le cere credulilor sa omoare este un dumnezeu fals, iar o religie care cere omoruri in numele ei este o religie falsa!

Dincolo de ce cred eu, in Biblie sunt scrise urmatoarele, pe tema fanatismului religios:
[Matei de la 24.11. pana la 24.13.]
"Se vor scula mulţi proroci mincinoşi şi vor înşela pe mulţi.
Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci.
Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit."
.

Minciuna este in mod evident la putere in zilele noastre. Pe de o parte, in cadrul religiilor comerciale, minciuna a fost intotdeauna folosita pentru a stoarce bani de la fraieri. Iar in politica, de exemplu: somajul si saracia din Uniunea Europeana sunt combatute cu... atentate, coruptie si indiferenta. Pe scurt, prin inmultirea faradelegii. Sigur ca raul indeamna pe multi la comiterea de rele, dar corect ar fi sa se abtina.

Mai mult:
[Ioan 16.2. si 16.3.]
"Au să vă dea afară din sinagogi, ba încă va veni vremea când oricine vă va ucide să creadă că aduce o slujbă lui Dumnezeu.
Şi se vor purta astfel cu voi, pentru că n-au cunoscut nici pe Tatăl, nici pe Mine."
!

Dupa cum rezulta foarte clar din Biblie, Tatal ceresc nu cheama pe nimeni la El cu forta si nici nu cere sa fie omorati cei care au alta credinta! Toti sunt indemnati sa gandeasca, sa inteleaga si sa pastreze ceea ce este bun.

Dar "partidele" religioase musulmane nu ezita sa recurga la violenta extrema in numele religiei, indiferent ca este vorba despre crestini sau despre factiuni musulmane care interpreteaza diferit canoane religioase musulmane!

In plus:
[Mica 3.5. si 3.6.]
"Aşa vorbeşte Domnul despre prorocii care rătăcesc pe poporul meu, care, dacă au de muşcat ceva cu dinţii, vestesc pacea, iar dacă nu li se pune nimic în gură, vestesc războiul sfânt:
„Din pricina aceasta, va veni noaptea peste voi… fără nicio vedenie! Şi întunericul… fără nicio prorocie! Soarele va asfinţi peste aceşti proroci şi ziua se va întuneca peste ei!”"
.

Foarte interesant cum vorbesc unii despre "razboiul sfant" in zilele noastre! Se pare ca nu li se pune nimic in gura, ci doar prin niste conturi bancare, cat sa aiba mereu bani de aruncat pe arme si pe cretinei sinucigasi, si sa nu fie pace niciodata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu