joi, 14 iulie 2016

Criza penitenciarelor si starea de autoconflict de interese a statului mafiot totalitar

In aceste momente au loc proteste in 16 penitenciare din toata tara din cauza conditiilor inumane si degradante din inchisori.

Daca unele persoane au fost acuzate de "tortionarism" pentru fapte din anii 1950-1960 si condamnate la adanci batranete, mult dupa incheierea carierei profesionale si cel mult pe baza de probe circumstantiale, iata ca actualul evident tortionarism postdecembrist din puscarii nu mai jeneaza pe nimeni din cadrul Ministerului Public si din cadrul Ministerului Justitiei. Iar Institutul pentru Investigarea Crimelor Capitaliste Postdecembriste inca nu s-a infiintat!

Conditiile inumane, tratamentele inumane si degradante suportate de detinutii neprivilegiati (care nu sunt fosti demnitari corupti sau fosti "specialisti" corupti din firme ale statului sau infractori care au inca "afaceri" de gestionat din puscarii) sunt ignorate constant pe principiul "Lasa ca merge si asa!". Si chiar daca nu merge, cui ii pasa?

Trebuie subliniat faptul ca statul mafiot totalitar nu va rezolva niciodata problema conditiilor din inchisori si nici nu va construi vreodata un cartier sau oras de puscarii, oricata nevoie ar fi de asa ceva, pentru ca statul mafiot totalitar s-ar afla intr-un evident autoconflict de interese.

Ca sa o luam direct de la cauze, infractionalitatea ridicata si chiar generalizata din Romania are ca fundament faptul ca autoritatile centrale si locale romanesti incalca grav si in forma continuata Articolul 47 din Constitutia Romaniei:

"Nivelul de trai    ARTICOLUL 47
(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent."
!!!

De fapt, statul nu este obligat in nicun fel sa miste vreun deget pentru proprii cetateni, pentru ca nu exista sanctiuni penale pentru incalcarea prevederilor Constitutiei Romaniei, lucru constientizat si chiar afirmat la televizor de Elena Udrea.

In aceste conditii, nu a fost prea complicat pentru statul mafiot totalitar roman, gestionat de tradatori ai Romaniei si romanilor, sa "realizeze" dezindustrializarea Romaniei, distrugandu-se milioane de locuri de munca fara sa se puna nimic in loc. Dupa care s-a "realizat" furtul masiv de bani publici, pentru ca sa se "realizeze", de exemplu, autostrazi fictive ("Bechtel") sau demolabile.

In acest mod o mana de profitori ticalosi au devenit extrem de bogati, dar, simultan, in acest fel s-au "realizat" milioane de muritori de foame (literalmente), dintre care multi au apucat-o pe calea infractionalitatii (infractorii profesionisti si extrem de periculosi, cu atat mai mult cei manevrati de autoritati si subordonati autoritatilor, nu sunt cuprinsi in aceasta discutie).

Unii dintre infractori au fost prinsi si condamnati definitiv, dupa care au ajuns la inchisoare. Oricat s-a straduit Parlamentul (din ce in ce mai penal si el) sa dezincrimineze la greu tot felul de infractiuni (de exemplu prostitutia, care ar fi insemnat zeci de mii de infractoare bune de bagat la zdup, a devenit contraventie si se sanctioneaza acum doar cu amenda!), inchisorile romanesti au devenit prea aglomerate, nu doar dupa normele CEDO, ci si ale unei societati normale, civilizate si care urmareste sa faca bine tuturor cetatenilor sai.

In aceste conditii, protestul detinutilor din inchisori apare ca fiind legitim si legal. Numai ca acest protest este de fapt o mare manipulare pe adresa cetatenilor onesti!

Infractorii au dreptul sa protesteze pentru evidentele conditii inumane din inchisori si sa primeasca decizii de despagubire de la CEDO (care ajung la zeci de milioane de euro anual conform Ministrului Justitiei, Raluca Pruna) pentru suferintele indurate in inchisori!

Numai ca, pe de o parte, despagubirile datorate infractorilor aflati in suferinta in inchisori nu sunt platite de angajatii statului mafiot totalitar roman, care refuza in forma continuata sa construiasca noi capacitati de primire si detentie a infractorilor! Nu madam Pruna sau fostii ministri care s-au ocupat cu injustitia de-a lungul timpului platesc despagubiri infractorilor! Nu "madamii" Ciolos si Iohannis platesc despagubiri infractorilor! Nu-si vinde Iohannis restul de case ca sa dea bani la stat pentru despagubirea infractorilor. Ci simplii cetateni platitori de taxe si impozite despagubesc infractorii! Cand se spune "statul despagubeste" trebuie citit "cetatenii urmeaza sa doneze bani"!

In acest fel s-au imaginat adevarate parteneriate intre infractori si lucratori din penitenciare, pentru a se devaliza simplii cetateni in numele despagubirilor pentru "suferintele" indurate in inchisori.

Pe de alta parte, mult mai grav decat atat, simplii cetateni nu au vreun CEDO la care sa se planga pentru conditiile inumane si degradante din... libertate. Niciun cetatean onest nu poate da in judecata statul mafiot totalitar roman pentru incalcarea grava a Articolului 47 din Constitutia Romaniei, cel referitor la obligatia statului de a asigura "măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent"!!!

De ce nu se poate face acest lucru? Pentru ca redactorii Constitutiei Romaniei si ticalosii de parlamentari au avut grija ca acest Articol 47 din Constitutia Romaniei sa fie o simpla vorba in vant, fara niciun fel de acoperire penala atunci cand se constata incalcarea repetata si grava a acestuia!

In acest fel avem raspunsul logic la intrebarea "De ce nu se construiesc mai multe inchisori si nu se intrunesc conditiile legale de detentie in inchisorile din Romania?".

Pai, in mod evident statul a luat măsuri de subdezvoltare economică şi de non-protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai cat mai indecent si mai exterminator.

In acest caz, daca s-ar lua masuri pentru intrunirea conditiilor legale de detentie in inchisorile din Romania, atunci milioane de muritori de foame si de lipsiti de perspective economice pozitive pe viata s-ar simti tentati sa manipuleze sistemul si sa migreze catre sistemul de penitenciare modernizat, adica spre cazare, masa, asistenta medicala, educatie, formare profesionala, sport si divertisment, toate aceste "facilitati" fiind regasite in "grila de programe" legala din inchisori, desi sunt de negasit in libertate pentru cei care nu au obtinut niciodata venituri!!!

Daca pornim de la ideea evidenta in ultimii 26 de ani ca statul mafiot totalitar roman este... dusmanul cetatenilor romani (!), atunci este clar ca statul doreste sa realizeze genocidul economico-social, adica exterminarea din motive de precaritate si saracie a unui numar cat mai mare de romani!!! Cine nu este de acord cu acest punct de vedere inseamna ca nu a inteles inca nimic din comportamentul mafiot al statului in ultimii 26 de ani.

Dar, daca este clar ca obiectivul actualului statul mafiot totalitar roman postdecembrist este exterminarea unui numar cat mai mare de romani, atunci este clar ca, din moment ce nu se face nimic bun pentru cetatenii romani aflati in libertate, cu atat mai mult nu se face nimic bun pentru cetatenii romani aflati in inchisoare.

In concluzie, persoanele defavorizate din Romania, expuse pe viata saraciei si lipsei de perspective economice pozitive, au de ales doar intre acceptarea exterminarii in libertate si acceptarea exterminarii in inchisori!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu