luni, 4 iulie 2016

Andreea Marin a fost atacata de javrele fara stapan... cu stapan!

A. Sigur ca expresia din titlu pare un non-sens, dar in lumina faptelor stranii si sinistre ale autoritatilor sensul acestei expresii va fi descoperit si inteles pe parcursul acestui articol.

Javrele asa zis comunitare au inceput sa ocupe din nou teritorii prin Bucuresti. Legile care privesc javrele prezente pe strazi se pare ca sunt facute doar ca sa fie incalcate.

Dincolo de textele de lege, autoritatile se prefac ca ingnora realitatea: autoritatile nu vad ca "adoptiile" sunt facute doar declarativ, pentru ca javrele sa nu fie luate de consiliile locale de pe strazi si eutanasiate; ca "adoptatorii" nu au conditii pentru a "adopta" zeci sau sute de javre"; ca javrele agresive nu sunt luate de pe strazi si eutanasiate in final, asa cum prevede legea; ca javrele nu sunt sterilizate pentru a nu se mai inmulti.

In Bucuresti cat de cat mai e cum mai e, dar in comunele limitrofe si in majoritatea zonelor tarii javrele se bucura de libertate totala si e jale mare.

Cand se intampla sa fie atacati simplii cetateni si micuti nu e mare lucru, dar cand o persoana cu putere si/ sau influenta pateste asa ceva, lucrurile se mai schimba. In astfel de situatii legile ticaloase ajung sa fie puse in discutie, iar sistemul ticalos care apara javrele in dauna oamenilor chiar si dincolo de prevederile legale este pus la indoiala.

B. In aceste conditii, este binevenit faptul ca Andreea Marin a fost atacata de javre si ca a simtit pe propria piele ce inseamna in Romania dreptul la viata si dreptul la integritate fizica si psihica.

La fel de binevenita este si reactia isterica a doamnei Andreea Marin, care a ajuns sa spuna la nervi urmatoarele:

„Eu mi-am luat ce trebuie ca să mă apăr de ei, arme legale, ca să zic așa. Dacă îi mai văd afară și mă atacă vreunul, eu acționez. Să nu vă plângeți apoi că i-am omorât, îmi pare rău. Îmi spuneți dumneavoastră că nu m-au atacat, îmi garantați asta? Mă doare în c** de garanția dumneavoastră”!

Sursa citatului pe care l-am cenzurat un pic pe la cuvantul din trei litere: http://www.libertatea.ro/ultima-ora/andreea-marin-dupa-ce-fost-atacata-de-caini-sa-nu-va-plangeti-ca-omorat-1529045.

Ha, ha, ha, ha, ha! Vedeti, doamna Marin, cum este sa simtiti pe propria piele consecintele unor legi strambe date de calaii din Parlament (senatori si deputati) ai natiei romane? La legile strambe se adauga neaplicarea unor prevederi legale de catre autoritati, care nu raspund in fata nimanui pentru incalcarea propriei legislatii!

Sigur ca ar fi fost si mai interesant daca ati fi suferit oarece vatamari corporale. Din fericire pentru dumneavoastra, latraturile agresive ale javrelor v-au afectat doar integritatea psihica.

Ehei, altfel ar sta situatia si legile daca mai multe persoane publice si micuti de odrasle publice ar avea de suferit de pe urma atacurilor javrelor. De exemplu, daca vreun copil de-al lui EBA sau de-al Antoniei sau si asa mai departe ar fi ciugulit de vreo manuta, piciorus sau cap.

Atunci de-abia s-ar pune leguitorii (momentan nelegiuiti) pe facut legi corecte si pe inchis gura organizatiilor "iubitoare" de animale si uratoare de oameni. Atunci de-abia s-ar aduna si eutanasia javrele fara stapan si ar fi amendati cei care hranesc javrele dar nu le tin in propria curte.

Altfel, cand au de suferit doar Ionuţi, Vlăduţi, Georgici, Mihăiţi, Cosminei si alti copilasi din păturile de jos ale societatii, nu-i nici-o problema pentru autoritati, ci doar un prilej sa distractie bolnava si de stiri sinistre.

Cica javrele care au atacat-o pe Andreea Marin nu sunt la prima abatere, dar autoritatile nu s-au bagat in seama pana acum, desi plangeri s-au mai facut! Deci autoritatile favorizeaza prezenta javrelor pe strazi, in loc sa le adune de pe strazi, conform legii!

Iar cei care "au recunoscut că nu cunoșteau legea și considerau că e normal să lase animalele libere, întrucât îi hrăneau și aveau carnete de sănătate" (sursa: http://www.libertatea.ro/ultima-ora/exclusiv-momente-terifiante-pentru-andreea-marin-chiar-pe-strada-pe-care-locuieste-fost-atacata-de-trei-dulai-1528248) nu au avut de suferit din partea "oamenilor legii" sau ai faradelegii sau ce naiba or reprezenta ei... Oamenii legii s-aui multumit sa mustre verbal pe contravenienti, fara sa aplice amenzi.

C. Legal sunt deja posibile doua situatii privind javrele agresive care au atacat-o pe Andreea Marin:

C.1. Animalele sunt considerate cu stapan, existand persoane care au recunoscut ca le hranesc.

In acest caz, conform legii nr. 205/2004 republicata in 2014, detinatorii animalelor aveau obligatia sa le asigure un adapost corespunzator, conform Art. 5, alineat (1), punctul a). Sursa, de exemplu: http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_protectia_animalelor.php.

Autoritatile ar fi trebuit sa constate ca detinatorii nu au asigurat adapost cainilor (din moment ce javrele erau in mod evident pe strazi!), deci s-au incalcat prevederile legale.

In acest caz, sanctiunile pentru aceasta abatere sunt prevazute la Art. 26: amenda de la 1.000 lei la 3.000 de lei.

Prin neaplicarea unei amenzi, autoritatile au favorizat faptuitorii care si-au lasat javrele pe strazi! Deci asa se apara legile in Romania! Deci asta e statul de "drept" (adica pe scurt de spaga)!

C.2. "Stapanii", daca s-ar vedea amenintati cu amenzile pentru abandonarea javrelor "preaiubite" pe strazi, s-ar putea razgandi si ar putea declara ca javrele sunt ale nimanui. Deci animalele ar fi considerate fara stapan.

In acest caz s-ar aplica legea 258/2013 pentru modificarea si completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, supranumita si legea Ionut, dupa numele copilului care a murit sfasiat de javre.

In cazul cainilor fara stapan, responsabilitatea apartine Consiliilor Locale. Conform Art.1, alineat (1) din aceasta lege:

"(1) Consiliile locale, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucuresti, au obligatia de a infiinta, in functie de necesitati, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, servicii specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan."

(sursa: http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_258_2013_modificare_oug_155_2001_aprobare_program_gestionare_caini_fara_stapan.php).

Legea defineste cainele fara stapan astfel:

"Art. 1^1
In sensul prezentei ordonante de urgenta, expresia caine fara stapan are urmatoarea semnificatie: orice caine crescut, adapostit, tinut pe domeniul public, in locuri publice sau in spatiile adiacente acestora, in afara proprietatii stapanului sau detinatorului acestuia, necontrolat, nesupravegheat, liber, abandonat, inclusiv cei identificati prin microcipare sau alt mijloc alternativ de identificare, stabilit de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor."
.

Conform legii, cainii fara stapan trebuie dusi in adaposturile consiliului local, dupa care sunt tinuti 14 zile. In cazul in care nu sunt revendicati si adoptati in 14 zile, cainii trebuie eutanasiati. Iar cei care vor sa adopte javre trebuie sa indeplineasca o gramada de conditii.

Printre altele, toti cainii, cu stapan sau fara stapan, trebuie sterilizati, cu exceptia exemplarelor cu regim special care sunt folositi in scop de reproducere. De asemenea, toti cainii, cu stapan sau fara stapan, trebuie microcipati pentru a putea fi identificati in cazul unor incidente de tip Andreea Marin, Ionut etc.

Foarte pe scurt, pentru orice contraventie legata de incalcarea legislatiei cainilor fara stapan, amenzile nu sunt mai mici de 2.000 de lei si ajung la maxim 20.000 de lei.

Mai exista HG 1059/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan (sursa: http://www.dreptonline.ro/legislatie/hg_1059_2013_norme_aplicare_oug_155_2001_programul_gestionare_caini_fara_stapan.php).

Conform acestor norme metodologice avem:

"Capitolul V - Capturarea, transportul si adapostirea cainilor fara stapan

Art. 10
Serviciile specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan, precum si operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan sunt obligati sa captureze cainii in urmatoarea ordine:
a) cainii care circula liber, fara insotitor, din preajma scolilor, gradinitelor, locurilor de joaca pentru copii, parcurilor, pietelor publice;
b) cainii care circula liber, fara insotitor, in alte locuri publice decat cele prevazute la lit. a);
c) cainii care circula liber, fara insotitor, in zonele periferice ale localitatilor."
!

Deci javrele care au provocat incidentul "Andreea Marin" circulau liber, fara insotitor, deci puteau fi considerate fara stapan.

Conform Art. 11, serviciile specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan pe raza carora s-a petrecut incidentul "Andreea Marin" erau obligate sa detina o evaluare a cainilor fara stapan si un plan de actiune pentru gestionarea acestora, inclusiv actiuni care vor fi intreprinse.

Daca javrele care au creat incidentul "Andreea Marin" si alte incidente anterioare nu erau incluse intr-o evaluare a cainilor fara stapan si nu exista un plan de actiune pentru gestionarea acestora, incalcandu-se astfel prevederile Art. 11, atunci, conform Art. 2 din Normele metodologice, amenda aplicata contravenientilor se situeaza intre 5.000 si 10.000 de lei!

D. In concluzie, daca respectivii caini erau considerati cu stapan ar fi trebuit amendati stapanii pnetru ca nu le-au oferit adapost, ci ii tineau pe strazi. Daca respectivii caini erau considerati fara stapan ar fi trebuit amendate autoritatile pentru ca nu au ridicat cainii fara stapan de pe strazi. S-a aplicat vreo astfel de amenda?

Dupa parerea mea, autoritatile nu au aplicat nici prevederile legii pentru cainii cu stapan, nici prevederile legii privind cainii fara stapan, fara sa le pese de consecintele neaplicarii legilor suportate in forma continuata de simplii cetateni! De aceea javrele care au atacat-o pe Andreea marin sunt fara stapan... cu stapan!

Adica totul este un talmes-balmes perfect organizat si intretinut de autoritati, astfel incat sa aiba de suferit numai simplii cetateni si in niciun caz faptuitorii (contravenienti sau infractori).

E. Tot felul de nuli si neaveniti "iubitori" de animale au profitat de vorbele spuse Andreea Marin intr-o stare psihica vadit alterata si i-au infierat limbajul si comportamentul.

Dar iata ce limbaj are un "iubitor" de animale care are boala pe cei care arunca mancare otravita ca sa scape de javre:

"CUM MANA MEA IMI PUN ROTTWEILERUL pe el. aveti impresia ca faceti un bine societatii? IDIOTILOR !!!!!!!"

(comentariu pe sursa http://www.replicaonline.ro/copil-atacat-de-un-rottweiler-la-constanta-174927/; erorile din text apartin comentatorului respectiv).

Se pare ca limbajul "iubitorului" este cel putin la fel de amenintator si de necivilizat in raport cu cel al Andreei Marin. Asa ca e clar ca "iubitorii" nu au dreptul sa dea lectii nimanui.

F. Diverse cazuri de persoane atacate de caini cu stapan si fara stapan se petrec constant. Multi proprietari de caini refuza sa aplice lesa si botnita propriilor caini atunci cand sunt cu acestia in spatii publice, fara ca autoritatile sa-i sanctioneze!

F1. Persoane atacate in ultima vreme de caini cu stapan.

a) "Copil de cinci ani muscat de cap de un caine violent, la Dolhesti"

(sursa: http://www.informatiata.ro/stire/Copil-de-cinci-ani-muscat-de-cap-de-un-caine-violent-la-Dolhesti/10041);

b) "Proprietarul unui caine va fi amendat cu 800 de lei, dupa ce animalul acestuia a fugit din curte si a atacat mai multe persoane din Targu Secuiesc, printre care si o femeie, pe care a muscat-o de mana si in zona pieptului, scrie Agerpres."

(sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21065408-covasna-proprietarul-unui-caine-amendat-800-lei-dupa-animalul-muscat-femeie.htm);

c) "O tânără din cartierul Mănăştur şi iubitul său au fost muşcaţi de câinele vecinei"
(sursa: http://gazetadecluj.ro/incident-de-cartea-recordurilor-muscata-de-doua-ori-de-acelasi-caine-iar-ca-bonus-si-iubitul-sau-o-data/);

d) "O femeie din zona Tg. Secuiesc a fost mușcată miercuri de un câine la mână și în zona pieptului. Ea s-a prezentat imediat pentru asistență medicală. Ancheta efectuată de inspectorii DSVSA au arătat faptul că e vorba de un câine care a părăsit gospodăria de care aparținea, rupând lanțul, prezenta semne de agresivitate, şi a atacat în cursul zilei de miercuri mai multe persoane din localitate. Câinele nu a fost microcipat și vaccinat antirabic. Până la urmă animalul a fost imobilizat și eutanasiat de către medicul veterinar din localitate și adus pentru analize la laboratorul sanitar veterinar din Sf.Gheorghe."

(sursa: http://weradio.ro/femeie-din-zona-targu-secuiesc-muscata-de-un-caine-nevaccinat/).

Ca sa preluam partial limbajul Andreei Marin, se pare ca pe multi proprietari de javre ii doare in "cot" de alti cetateni si de prevederile legale! Iar modul in care se aplica legile in Romania pare sa ii incurajeze sa procedeze astfel!

F2. Persoane atacate in ultima vreme de caini fara stapan:

"Un craiovean s-a ales cu o fractură multiplă la piciorul drept după ce a fost atacat de un câine fără stăpân în timp ce se plimba cu bicicleta în Parcul Tineretului"

(sursa: http://www.gds.ro/Local/2016-06-23/biciclist-atacat-de-un-caine-parcul-tineretului/).


Si asta este doar o farama din Romania aberanta, membra a Uniunii Europene! Foarte "europeana" Romania zilelor noastre! Probabil ca este "europeana" pe rit nazist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu