vineri, 15 iulie 2016

Genocidul medical la zi: inca 2 + 1 decese si declaratii aiuritoare ale lui Vlad Voiculescu, Sinistrul "Sanatatii"!

Primele doua decese s-au produs tot la Spitalul de Arsi (la "moda" in aceste zile), fiind vorba de doi pacienti pe care se plimbau larve sau viermi pe rani! Unul dintre ei a fost filmat, iar filmul a fost prezentat pe sursa http://www.tolo.ro/2016/07/14/video-apelul-unui-medic-de-la-spitalul-de-arsi-difuzati-aceasta-filmare-pentru-ca-spitalul-de-arsi-a-ajuns-sa-omoare-oameni-si-ceva-trebuie-schimbat/!

Al treilea deces, care nu s-a produs in spital, este al unui al doilea pacient operat acum o luna si jumatate la Craiova pentru micsorarea stomacului. Sursele spun ca omul era foarte gras (circa 300 de kilograme!), ca a mancat si s-a culcat fara sa acuze vreo problema, dar a murit.

"Tehnocratul" Vlad Voiculescu, noul Sinistru al "Sanatatii", s-a pus si el pe imbarligat opinia publica in cadrul conferintei de presa de ieri, 14.Iulie.2016.

Pe de o parte se poate spune ca nu exista conditii normale de tratare a pacientilor la Spitalul de Arsi, ca nu exista aparate de aer conditionat sau plase de tantari in sala in care se trateaza arsii (cat de greu o fi sa se puna o plasa de tantari si cate milioane de euro costa o plasa de tantari?), ca Spitalul de Arsi nu a invatat nimic dupa momentul "Colectiv", ca Spitalul de Arsi ar trebui inchis, dar, pe de alta parte, se sustine ca nu trebuie invinovatit intreg personalul medical.

Pai daca tot personalul medical stia ca nu exista aerisire in sala unde se tratau arsii si nimeni nu si-a batut capul cu o banala plasa de tantari, ci toti s-au complacut in pasivitate si in numarat cadavre, atunci nu sunt toti vinovati? Pe de alta parte, chiar daca nu ar fi toti vinovati, nu puteai, bre, sa nominalizezi nici macar un singur vinovat? Astepti mai intai sa vezi ce stiu si ce zic procurorii, justitia si Tolontan? Nu vrei sa te pui rau cu colegii? Bine, bre, toti sunt "nevinovati" si "minunati". Esti fericit acum?

Faptul ca la Spitalul de Arsi au murit trei persoane in ultimele zile si se fac o gramada de anchete nu arata ca personalul "medical" reprezinta o problema majora?

Despre cei doi pacienti care au murit cu viermi care le umblau pe rani s-a "explicat" la televizor ca au fost contaminati de alti pacienti internati in stare de MIZERIE FIZIOLOGICA, probabil oameni ai strazii cu o viata ultramizerabila, pe masura "civilizatiei" secolului 21 si a "traiului decent" pretins de Articolul 47 din Constitutia Romaniei!

S-a mai spus ca situatiile cu larve si viermi apar an de an!!!

Logica Sinistrului "Sanatatii" in privinta Spitalului de Arsi (sursa: http://www.evz.ro/vlad-voiculescu.html):

a) "Singura măsură rezonabilă pe care am, luat-o în considerare este închiderea spitalului şi mutarea activităţii în altă parte.";
b) "Am avut întâlniri şi cu manageri ai spitalelor care pot prelua pacienţii cu arsuri şi am ajuns în cele din urmă la concluzia că nu putem închide spitalul, aşa că am suspendat activitatea UTS"!

Adica s-a suspendat activitatea unitatii de transfuzii, care oricum nu era autorizata. Deci nu i s-a mai permis UTS sa functioneze in continuare fara autorizatie! Iar Spitalul de Arsi, chiar daca ar trebui inchis, nu se poate inchide! Pe scurt, rau cu rau, dar mai rau fara rau, desi "Nu este posibil ca după şase luni de la Colectiv să nu fi învăţat nimic." (sursa: http://www.mediafax.ro/social/declaratia-zilei-vlad-voiculescu-ministrul-sanatatii-am-luat-in-considerare-inchiderea-spitalului-de-arsi-video-15527714)!

Tot Sinistrul "Sanatatii" ne explica senin cheltuirea haotica si in bataie de joc a banilor publici pentru "sanatate" (sursa: http://psnews.ro/vlad-voiculescu-declaratii-socante-despre-coruptia-din-sistemul-de-sanatate-si-pupatul-inelului-in-minister-132371/):

„Investiţiile ar trebui să plece de la nevoi. Ar trebui să avem un mecanism de prioritizare a investiţiilor. În acest moment nu există nimic care să semene măcar cu un mecanism de prioritizare. Este totul în pixul ministrului. E rău. Pe termen mediu şi lung nu poate fi decât rău."!

"Dacă cineva are un interes sau prietenie, atunci mulţi bani merg către un anumit spital şi se cumpără echipamente scumpe, de exemplu. Nu există viziune integrată. Managerii solicită un medicament să zicem foarte scump. Managerul face o vizită la minister şi de cele mai multe ori – iertaţi-mi expresia – e vorba de pupatul inelului. Pentru că decizia stă numai în pixul ministrului, dacă există o relaţie bună cu managerul, banii merg acolo."!

"Avem un exemplu în Bucureşti: Floreasca. Avem echipamente foarte scumpe, în spaţiu impropriu şi avem o problemă majoră de personal. Nu mai vorbim de preţul cu care au fost cumpărate echipamentele şi că înainte de a fi montate au ieşit din garanţie, dar ideea că investeşti o grămadă de bani fără să ai o echipă, un mecanism minimal de control, să vezi că banii vor ajunge să servească pacientul … e greşit. Aici e cheia modului în care s-au făcut investiţii în sistemul sanitar"!

In concluzie, se stie foarte bine ca Haos + ticalosie + bani publici aruncati = sistemul de "sanatate" romanesc, dar...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu