vineri, 15 iulie 2016

Libertate, Egalitate si Fraternitate fata limite pentru teroristi de Ziua Nationala a Frantei


Un nou atentat sangeros a avut loc in Franta chiar de Ziua Nationala a acesteia.

Cu cateva ore inainte, Francois Hollande declarase (sursa: http://www.realitatea.net/francois-hollande-a-anuntat-cat-va-mai-dura-starea-de-urgentadin-franta_1958844.html):

"Nu putem prelungi starea de urgență pe termen nelimitat, nu ar avea niciun sens. Ar însemna că nu mai suntem o republică în care domnia legii se aplică în orice circumstanțe"!!!

Amatorismul si bataia de de joc a autoritatilor franceze mi se par evidente cu ocazia acestui atentat care pare a fi si el conceput si executat intr-un mod destul de ridicol.

Iar manipularea si cenzura sunt la ele acasa.

S-a spus ca un camion a mers doi kilometri pe Promenade des Anglais si a intrat in multimea adunata sa vada focul de artificii. Conform surselor, viteza camionului ar fi fost de 60-70 de kilometri pe ora (surse, de exemplu: http://www.mediafax.ro/externe/atac-terorist-in-franta-de-ziua-nationala-74-de-persoane-au-murit-si-42-au-fost-ranite-grav-un-camion-a-lovit-un-grup-de-oameni-care-participau-la-o-manifestatie-in-nisa-foto-video-15528348; http://www.gsp.ro/gsp-special/tragedie/foto-si-video-teroare-in-franta-chiar-de-ziua-nationala-zeci-de-oameni-au-murit-dupa-ce-un-camion-a-lovit-multimea-stransa-pentru-focul-de-artificii-483553.html; http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/franta+panica+multime+camion; http://www.rfi.ro/social-88358-videofoto-atentat-franta-un-camion-intrat-multimea-care-celebra-ziua-frantei-cel-putin).

Numai ca pe imaginile extrase de pe un video cu camionul se vede o persoana alergand mai repede decat camionul. Pe video se vad mai multe persoane alergand in urma camionului. Asa ca ori exista oameni care stabilesc noi recorduri de viteza, ori viteza camionului era mult mai mica. Nu imi e clar de ce fugeau oamenii in urma camionului.

Imagini preluate de pe sursa: https://www.youtube.com/watch?v=eCrhXArKE24.
 
Daca atentatul inca nu avusese loc si camionul mergea cu viteza mica pentru a nu da de banuit, care era problema oamenilor din spatele camionului? Daca oamenii au banuit ca nu era ceva in regula cu acel camion, unde erau fortele de ordine?

Daca in Franta era inca valabila starea de urgenta, atunci ce inseamna fizic aceasta stare de urgenta?

Conform afirmatiilor de pe surse, camionul a mers 2 kilometri ca in branza intr-o zona vesnic aglomerata din Nisa, cu atat mai mult acum, cand era Ziua Nationala a Frantei. Care erau masurile de securitate luate de autoritatile franceze, menite sa protejeze populatia neinarmata care sarbatorea pasnic Ziua Nationala a Frantei? Nicio forta de ordine nu a intrebat soferul camionului ce cauta pe acolo? Nu a dorit nimeni sa ceara vreun permis de trecere de la sofer?

Daca azi, maine sau oricand, 10 cretini islamisti sinucigasi decid sa intre cu 10 masini mici in oamenii adunati la un eveniment dintr-un oras, eventual sa si detoneze masinile, atunci cum pot impiedica autoritatile producerea unui astfel de atentat?

Totusi, o masina mica nu este atat de suspecta ca un camion. Ce cauta acel camion la acea ora pe acolo? Chiar nu a pus pe nimeni pe ganduri intr-o tara aflata in stare de urgenta? In plus, la ce in foloseau fraierului camionul plin de arme si grenade? Credea ca o sa se dea jos din camion si o sa le foloseasca? Ce gluma buna! Parca-l si vad pe atentator tragand simultan cu 30 de AKM-uri...

Ma uitam in aceasta noapte (pe la orele 03:00 - 04:000) la televizor pe TV 5 Monde (la noi pe televiziunile de stiri erau reluari din ziua precedenta, fara legatura cu atentatul!). Prezentatoarea (de pe France 2 sau France 3) parea la sezatoare, trancanea calma cu cineva despre atentat, se schimbau pareri de parca era vorba de vreo prezentare de pantofi. Nicio urma de oroare, de indignare, de repulsie, de condamnare. Ba chiar mi s-a parut ca vad oarece zambete discrete.

In plus, in epoca filmuletelor cu telefonul mobil (desi de Ziua Nationala la Nisa ar fi trebui sa fie o gramada de aparate foto si camere video performante!) nu am gasit filme pe internet cu camionul in miscare intrand in multime si mergand prin multime. Chiar nimeni nu a vazut si filmat nimic?

Ni se arata la nesfarsit imagini dupa atentat cu lume alergand haotic, forte de ordine inarmate, masini cu girofaruri, montaje imbecile cu imagini in ceata (blurate) sau derulate rapid din care nu se poate intelege nimic, insotite de o muzica de "actiune" sau de comentarii nule ale "martorilor". Adica are loc obisnuita manipulare emotionala, bazata pe incertitudini si pe lipsa dovezilor clare. Ni se tot spune ca sunt imagini care ne pot afecta emotional. Sunt afectat emotional doar de prosteala si de manipularea ocazionata de acest atentat.

Pe parcursul noptii inca nu se comunicase identitatea soferului ucis de autoritati. De dimineata s-a spus ca este un cetatean francez de origine tunisiana.

Si acum ce urmeaza? Obisnnuita prosteala cu lumanarele, cu apeluri la calm si solidaritate, plimbari gramada cu oameni politici in frunte, pentru capital de imagine? Cu ce se ocupa o celula de criza? Asta e lupta cu terorismul?

Rezultatele sunt pe masura!

Sigur ca majoritatea lumii islamice e in sarbatoare dupa acest atentat pe adresa "necredinciosilor", dar sa nu generalizam! Musulmanii ne doresc toate cele bune si periodic ne demonstreaza acest lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu