sâmbătă, 9 iulie 2016

Habarnistii cu functie cer sa ramana fara titlurile de "doctori"!

Motto:

"Nouă persoane publice care au obținut doctoratul la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" a SRI, dintre care opt avându-l ca îndrumător pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, au făcut o cerere de renunțare benevolă la titlul de doctor, potrivit unui comunicat al Academiei SRI."
(sursa: http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2016-07-08/Academia+SRI+ramane+fara+doctori!+9+persoane+publice+renun%C8%9Ba+la+titlu.+Factorul+comun%3A+Lucrarile+a+8+dintre+ace%C8%99tia,+coordonate+de+Gabriel+Oprea).

Habarnismul institutionalizat a ajuns la putere in Romania postdecembrista. Dupa victoria Revolutiei Infractorilor, o gramada de personaje odioase si sinistre, nulitati si gunoaie pline de pile, cunostinte si relatii, ajung in structurile de putere ale statului mafiot totalitar dupa ce obtin excesiv de multe diplome si titluri de provenienta dubioasa si de valoare indoielnica (practic nule sau chiar negativ-penale in raport cu performantele!).

Daca pe vremea comunismului doar coana Leana era ridiculizata pe furis in popor pentru titlurile de academician, doctor si inginer cu care se falea, acum, in "capitalismul" postdecembrist, adevarate armate de nesimtiti sunt prezentati ca supracalificati atunci cand sunt propusi si propulsati in functii publice.

Diplomele de scoala generala, liceu sau facultate nu pot fi contestate, oricat de mult s-ar fi copiat la teze si la examene. Dar cu tezele de doctorat lucrurile au inceput sa se schimbe. In urma unor banale verificari se poate stabili cu usurinta daca o teza de doctorat este plagiata sau nu.

Daca pana la un anumit moment orice privilegiat putea deveni "doctor" din postura de protejat al unui alt privilegiat, iata ca mai nou au inceput sa apara dovezi ca astfel de titluri se dadeau pe banda rulanta pentru lucrari facute in bataie de joc.

Ca urmare, "doctorii", in dorinta de a evita o umilinta publica prin declararea institutionala a plagiatelor, au facut cerere de renuntare benevola la aceste titluri, fapt imposibil in conditiile actuale.

Lista "doctorilor" care vor sa redevina simpli cetateni, impreuna cu functiile publice detinute de "doctori" este urmatoarea, conform sursei http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2016-07-08/Academia+SRI+ramane+fara+doctori!+9+persoane+publice+renun%C8%9Ba+la+titlu.+Factorul+comun%3A+Lucrarile+a+8+dintre+ace%C8%99tia,+coordonate+de+Gabriel+Oprea:

1. Bogdan Licu, procuror general adjunct al României! La data obtinerii titlului de "doctor" Bogdan Licu era membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

2. Neculai Onțanu, arestat preventiv pentru fapte de coruptie, fost primar al Sectorului 2, secretar general al UNPR, amic cu Gabriel Oprea.

3. Loredana Radu, avocată, are in plus "calitatea" de nepoată a lui Gabriel Oprea.

4. Adela Popescu (Neagu), secretara lui Gabriel Oprea la MApN și la MAI, secretar general al UNPR, decorată de două ori de președintele Traian Băsescu și o dată de președintele Klaus Iohannis.

5. Mihai Stănișoară, deputat, fost președinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților.

6. Radu Stroe, deputat PNL, ministru de Interne în guvernul USL și membru în Comisia parlamentară pentru controlul SRI. Este "doctorul" ala care regreta ca tragedia din Apuseni s-a intamplat in timpul mandatului său (sursa, de exemplu: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/ACCIDENT+AVIATIC+Radu+Stroe+Imi+reprosez+ca+s-a+intamplat+in+tim).

7. Daniel Andrei Moldoveanu, șef al Comunității Naționale de Informații din subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

8. Romeo Raicu, vicepreședinte PDL în 2011, fost deputat și președinte al Comisiei parlamentare de control al SIE.

9. Mihai Tudose, deputat PSD, preşedinte al Comisiei pentru Politică Economică, reformă şi privatizare din Parlament.

In concluzie, amintind ca fostului premier Victor Ponta i-a fost deja retras titlul de doctor, vedem ca un procuror general adjunct al României; un primar; o avocată; o secretara triplu decorata (mai tare ca ministrii!); un președinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților; un deputat, ministru de Interne si membru în Comisia parlamentară pentru controlul SRI; un șef al Comunității Naționale de Informații din subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Țării; un deputat și președinte al Comisiei parlamentare de control al SIE si un preşedinte al Comisiei pentru Politică Economică, reformă şi privatizare din Parlament, toti acestia au mimat studii si pregatire profesionala superioara, fiind atestati ca "doctori" de catre Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" a SRI.

Asta spune multe despre valoarea Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" a SRI. Sub titulatura pompoasa se ascunde o fabrica de "doctori". Oare o diploma de "academician de informatii" (o fi totuna cu "academician turnator"?) se obtine la fel de usor ca un titlu de "doctor"? Probabil ca daca esti "pupila" cui trebuie, da. Daca esti pe cont propriu, atunci nu.

Oare cu ce se ocupa un "academician de informatii"? Sta de vorba cu cetatenii? Ii imbarliga? Ii spala pe creier? Face sinteze pentru candidati in timpul campaniilor electorale ca sa stie acestia de declaratii plac fraierilor cu drept de vot? Elaboreaza planuri nationale de evaziune fiscala, de spalare de bani si de devalizare masiva a economiei nationale?

Oare SRI-ul a facut informari cu privire la... propria acadenie? Unde or fi ajuns informarile? La Gabriel Oprea, fabricantul de "doctori"? :))

Dincolo de penibilul plagiatelor, tot ar fi fost ceva daca aceste nulitati ar fi performat si s-ar fi remarcat prin munca in interesul cetatenilor (adica in "interesul national").

In Biblie este scris:
[Matei, de la 7.16. la 7.20.]
"Îi veţi cunoaşte după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele.
Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune.
Orice pom care nu face roade bune este tăiat şi aruncat în foc.
Aşa că după roadele lor îi veţi cunoaşte. "
.

Pe vremea lu' coana Leana zisa "CODOI" (asa evoca madam "polimer" in public bioxidul de carbon) s-au platit oarece datorii externe (adica toate datoriile externe ale Romaniei) in baza asa zisului "morman de fiare vechi" (adica industria azi disparuta a Romaniei) si a agriculturii romanesti dotate cu sistem de irigatii (care si el este azi disparut). Dar pe vremea "doctorilor" in informatii s-au furat minim 108 milioane de dolari, in timp ce in paralel datoria externa actuala a Romaniei este comparabila cu valoarea furtului (nu au mai avut loc in ultimii ani informari publice despre valoarea datoriei externe a Romaniei)!

Asa ca tot in Biblie este scris despre cei care au puterea azi in Romania:
[Mica 7.4.]
"Cel mai bun dintre ei este ca un mărăcine, cel mai cinstit este mai rău decât un tufiş de spini."!

Deci, dincolo de plagiate, este vorba de personaje odioase si sinistre, nule din toate punctele de vedere, care isi bat joc de romani si de Romania la adapostul unor legi strambe, care incurajeaza hotia si ticalosia (plagiatul inclus)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu