marți, 19 iulie 2016

Prosteala legislativa: mamele vor lege pentru ca sa alapteze in public

Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Mamele+cer+o+lege+pentru+alaptatul+in+public,

"Peste 4.500 de mame au semnat o petiție online, prin care cer o lege care să le protejeze dreptul de a-și alăpta copiii în spații publice. Un argument este că, în ultima vreme, tot mai multe femei au fost criticate pentru că au încercat să-și hrănescă bebelușii în parcuri sau la terase.".

E drept ca nu exista o lege care sa spuna ca e voie, dar nu exista nici lege care sa interzica alaptatul in public.

Oricum, este foarte ciudata aceasta disperare legislativa. Sigur ca intr-o societate in care bunul simt lipseste cu desavarsire ar trebui reglementat si modul in care respiram. Care o fi ideea? O gramada de mame exhibitioniste vor sa stea ostentativ cu puisorii adorati la vedere, sa se holbeze lumea la ele in timp ce alapteaza? Si se mai spune ca unii au chef de intimitate (privacy in dialectul coastei de vest)!

Printre exemple de intoleranta fata de alaptatul in public se da exemplu unei femei din Cluj care "a fost fotografiată într-un autobuz, iar imaginea a apărut pe internet și în presa de scandal cu titlul „Dezgustător”". Păi, băi, "fetelor" care alaptati in public, fotografiatul pe domeniul public este la fel de permis ca si alaptatul. Daca tot nu vreti intimitate, atunci de ce va plangeti cand vi se face reclama negativa? Fiecare cu parerea lui. Ce mai conteaza gura lumii?

Ma intreb daca o astfel de mama cu bebelus a luat in calcul alaptarea bebelusului inainte de iesirea din casa. In lumina evidentelor, se pare ca s-a gandit ca daca i se face foame copilului, atunci il va alapta pe unde apuca.

Cine stie, poate ca se vor gasi numeroase persoane care sa ceara o lege pentru facut pipi si caca in public, invocand faptul ca au fost apostrofati in public atunci cand au facut astfel de lucruri absolut firesti. :))

Intre timp, nimeni nu cere o lege pentru conceperea obligatorie de proiecte de utilitate publica (modernizarea agriculturii, canalizare, cai ferate, preventia inundatiilor, conversie profesionala, drumuri asfaltate la sate si multe, multe altele) urmata de realizarea lor practica imediata, in scopul cheltuirii cu rapiditate maxima a celor 42 de miliarde de euro puse la dispozitia Romaniei de Uniunea Europeana; aceasta lege urmand sa prevada si sanctiuni drastice pentru autoritatile care refuza sau sunt total incapabile sa realizeze astfel de proiecte.

Deci intelegem ca societatea romaneasca are alte aspiratii decat modernizarea si nivelul de trai ridicat. Probabil ca societatea romaneasca e mult mai preocupata sa aplice dictonul lui, sa zicem, "Pitagora": "Alaptati, alaptati, alaptati! In public!".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu