miercuri, 6 iulie 2016

Popii infractori si imorali ai BOR ne dau lectii de morala, cumpatare, viata si iertarea pacatelor! :))

In lumina numeroaselor evidente, toti "piosii", toti "cucernicii", toti "evlaviosii", toti "smeritii" ajung studenti la Teologie.

De pilda, conform celui mai recent caz, un "baiat" de 35 de ani, student la Teologie (si-a gasit vocatia la aceasta varsta?) si-a injunghiat fosta prietena de numai 23 de ani.

Interesante aceste relatii de cuplu cu diferente mari de varsta! Oare ce le atrage pe tinerele femei la un bosorog sau semibosorog? Probabil ca intelepciunea partenerului... Se pare ca din ce in ce mai multe femei sunt atrase de capacitatile intelectuale ale partenerului, nu de marimea... portofelului sau a contului in banca sau a proprietatilor mobile si imobile.

Cert este ca "baietii" stabilesc rapid o relatie bazata pe forta si pe sclavie, din care "fetele" nu mai pot iesi prin propria vointa niciodata fara sa suporte consecintele, oricat de ilegale ar fi acestea.

La fel si in cazul de fata: "fata" a vrut sa termine relatia pe motiv de infidelitate a partenerului. Deci nu accepta sa imparta... intelectul acestuia cu alta. Dar "baiatul" ("smeritul" si "mult preafericitul") a trecut la amenintari pe care nu a ezitat sa le puna in practica, pentru a-si demonstra iubirea sincera si vesnica. In lipsa armelor de foc, care inca nu au fost legalizate in Romania dupa modelul Statelor Unite ale Americii, dovada iubirii s-a facut in stil traditional romanesc, cu ajutorul cutitului manuit cu dexteritate in zona gatului aspirantei la "exit" (sursa, de exemplu: http://www.evz.ro/scene-de-cosmar-intr-o-cofetarie-din-ploiesti-vanzatoarea-a-fost-injunghiata.html).

Acest caz profund antisocial care are la baza un aspirant la titlul de popa nu este nici pe departe singular in tagma "piosilor". O gramada de popi cu acte in regula au fost caterisiti (mai frumos suna "afurisiti"), pe scurt au fost alungati din Biserica Ortodoxa Romana pentru fapte reprobabile atat in raport cu canoanele bisericesti, cat si din punct de vedere al societatii laice.

Conform sursei perfect potrivite stirii (http://www.click.ro/news/national/mai-multi-preoti-din-constanta-au-fost-caterisiti-pentru-pacat-adulter-sau-curvie, care de fapt citeaza din http://adevarul.ro/locale/constanta/preoti-facut-ras-biserica-mai-clerici-constanta-fost-caterisiti-pacat-adulter-curvie-1_576bc4fc5ab6550cb837eec7/index.html),

"Mai mulţi preoţi din Constanţa au fost caterisiţi pentru păcat, adulter sau curvie"?!

De unde ar rezulta ca adulterul sau curvia nu sunt pacate in sens religios! :))

Parcurgand continutul stirii se pot extrage culpele popilor din cadrul pitorescului si umorului involuntar. Astfel, "cuviosii" au fost exclusi din biserica pentru urmatoarele motive:
1. Desfrau (chiar si in forma continuata, conform BOR);
2. Adulter;
3. Divort (se pare ca popilor nu le este permis sa divorteze);
4. Bigamie;
5. Imoralitate (nu se precizeaza concret o astfel de situatie);
6. Comert cu etnobotanice! :))
7. Neglijarea familiei;
8. Violenta fata de sotie;
9. Instrainare ilegala de cladiri;
10. Fals;
11. Fals intelectual;
12. Inselaciune;
13. Daune financiare (delapidare, deturnare de fonduri?);
14. Calomnie;
15. Neglijenţă totală şi rea voinţă în îndeplinirea îndatoririlor preoţeşti (iata ca e "foarte bine" ca popii au salarii din bani publici!)!
16. Impunerea cu sila a plăţii serviciilor religioase!
17. Detinerea de arma!
18. Intrarea in politica (fără binecuvântarea ierarhului, ha, ha, ha!), mai exact in PP-DD! :))

Mai sunt si alte chestii, prea tehnic bisericesti pentru a fi mentionate. Dar este adesea ignorat in cadrul BOR pacatul lacomiei, prezent in mod evident la popii iubitori de masini de lux! :))

Am numarat 22 de popi din judetul Constanta exclusi din BOR pentru fapte de tipul celor mentionate mai sus.

Bun, si acum, oare enoriasii creduli nu au avut de suferit, crezand ca li se iarta pacatele de catre popii desfranati sau chiar adulteri? :))

Ar putea cere enoriasii daune morale si civile in instanta? :))

Partea si mai distractiva a lucrurilor este ca "baietii destepti" exclusi din BOR si-au facut biserici private, unde continua sa-i prosteasca pe primitivi (ca sa nu zic prosti), foarte probabil contra cost. :))

Nimic extraordinar sau nou in asta. In 2014 aparea stirea ca popi din Moldova exclusi din BOR pentru fapte asemanatoare si-au "tras" cult religios privat, numit pompos si securistic Mitropolia Moldovlahiei, unde continuau sa ia bani de la fraieri pentru deservicii "religioase" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/reportaj-mai-multi-preoti-caterisiti-si-au-facut-biserica-privata-devenita-mitropolia-moldovlahiei-foto-12241826).

Asta e, o natie atat de primitiva chiar isi merita soarta in cazul de fata! Nimeni nu e obligat sa se uite in gura popilor infractori si imorali si nici sa-i umple de bani in numele credulitatii aberante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu