marți, 12 iulie 2016

Javrele contraataca. Dupa incidentul "Andreea Marin" javrele au ajuns din nou pe strazile din Bucuresti

"Iubitorii" de animale, ca la un semnal, par sa fi "plantat" o gramada de javre pe strazile din Bucuresti. Am vazut caini aparent fara stapan in multe locuri: doi pe doua strazi care se intersecteaza cu strada Samuel Vulcan, patru in zona Liberty Center - Electromagnetica (dintre care trei in haita care mi s-au parut cei mai periculosi), altii pe soseaua Kiseleff, prin Herastrau, pe calea 13 Septembrie, in zona parcului Tineretului.

Am vazut si auzit reactiile dupa incidentul "Andreea Marin". Marius Marinescu a redevenit obisnuita portavoce a "iubitorilor" de animale si a reiterat cliseele odioase si sinistre: ca nu e vina javrelor, ca javrele sunt proprietatea consiliilor locale care ar trebui sa-i ia de pe strazi, ca adaposturile sunt supraaglomerate.

In plus, Marius Marinescu a spus ca Andreea Marin a incitat la cruzime fata de animale atunci cand a amenintat ca va omori javrele care o vor mai ataca.

Nu am vazut in televiziuni o voce a "opozitiei" fata de "iubitorii" de javre, care sa ia apararea oamenilor si care sa afirme clar si raspicat ca faptul ca se permite din nou ca javrele sa atace oamenii inseamna cruzime fata de oameni!

Din cate vad, cruzimea fata de cetatenii obligati sa suporte (cu calm, rabdare, autocontrol si resemnare) atacurile javrelor nu preocupa autoritatile sau "deontologii" din televiziuni.

Culmea aberatiei, am vazut vorbindu-se la televizor cu aceeasi resemnare despre situatii cumplite provocate de javre in orase de provincie. Astfel, in Ramnicu Valcea s-a vorbit despre doi oameni OMORATI de cainii vagabonzi!!! Iar in Galati mai multe persoane depanau cu seninatate tembela amintiri cu momente de cand erau muscate de javre.

Foarte pe scurt, din nou amintesc faptul ca in Constitutia Romaniei sunt prevazute, printre altele, urmatoarele drepturi pentru cetateni:
1. Dreptul la viata, care chipurile este garantat;
2. Dreptul la integritate fizica si psihica;
3. Dreptul la un mediu sanatos.

Prezenta javrelor pe strazi inseamna incalcarea simultana a tuturor acestor drepturi!

Faptul ca autoritati corupte, parte a mafiei javrelor impreuna cu "iubitorii" de animale, refuza sa-si faca datoria si sa ia javrele de pe strazi, nu creaza obligatii pentru simplii cetateni, care nu sunt obligati sub nicio forma sa suporte atacurile javrelor si cu atat mai mult sa se lase omorati de javre!

Cetatenii au dreptul sa se apere atunci cand sunt atacati de javre!

Cetatenii nu sunt obligati sa iubeasca javrele!

"Iubitorii" de animale sunt invitati sa iubeasca si soarecii, gandacii, tantarii si mustele, ca sa nu fie cumva acuzati de discriminare! Nu cumva doriti sa creati adaposturi si pentru aceste animale? Adoptati-le p-astea!

Faptul ca adaposturile ar fi pline si ca nu s-ar mai putea aduce de pe strazi alte javre arata ca autoritatile incalca legea pe banda rulanta si ca vorbim de o mafie totala in domeniul javrelor, la fel ca si in alte situatii care alcatuiesc realitatea mafiota romaneasca! In lege scrie foarte clar ca daca javrele nu sunt adoptate in 14 zile, atunci ele trebuie eutanasiate! Adaposturile nu ar putea fi pline daca s-ar eutanasia javrele conform legii! Faptul ca javrele nu sunt eutanasiate conform legii inseamna incalcarea legii!

Cetatenii pot invoca legitima aparare atunci cand javrele le ameninta viata si integritatea! Nu are nicio relevanta daca autoritatile si-au facut sau nu datoria in privinta ridicarii javrelor de pe strazi!

Si acum, cazuri de persoane atacate si chiar omorate de javre in ultima vreme.

1. Cel mai proaspat caz s-a petrecut chiar azi, 12.Iulie.2016:

"ÎNFIORĂTOR! Un copil a fost sfâșiat, chiar sub privirile mamei sale"

(sursa: http://spynews.ro/actualitate/infiorator-un-copil-a-fost-sfaiat-chiar-sub-privirile-mamei-sale-107808.html);

2. "Caz socant in Ramnicu Valcea. Un barbat de 68 de ani a murit sfasiat de o haita de caini. A fost incoltit pe un camp de la marginea orasului, unde barbatul s-a dus sa-si recupereze un cal pierdut."

(sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/barbat-din-ramnicu-valcea-sfasiat-de-o-haita-de-caini-la-marginea-orasului-ce-s-a-intamplat-in-acelasi-loc-acum-3-luni.html)!!!

3. "Biciclist atacat de un câine în Parcul Tineretului"

(sursa: http://zeromaidanezi.ro/biciclist-atacat-de-un-caine-parcul-tineretului/).

4. "Au ajuns pe mâna medicilor şi au avut nevoie de vaccinare după ce au fost muşcaţi de câini în timp ce se plimbau pe stradă. Este cazul mai multor botoşăneni care au ajuns anul acesta la Unitatea de Primire Urgenţe, iar ulterior au fost direcţionaţi către Secţia de Boli Infecţioase pentru tratament de specialitate."

(sursa: http://zeromaidanezi.ro/atacati-pe-strada-de-caini/).

5. "MORENI – MUNICIPIUL CÂINILOR"!

"Oamenii sunt revoltați deoarece în ultima perioada 5 peroane au fost victimele patrupedelor însă sesizările făcute de locatari către autoritățile locale nu au fost luate în seamă."!

(sursa: http://zeromaidanezi.ro/moreni-municipiul-cainilor/).

In continuare, in primele 4 poze de mai jos apar javre fara stapan pe care le-am vazut si pozat recent.In a cincea poza apar doi caini cu stapan care nu sunt tinuti in lesa, desi in conformitate cu HCGMB 120/30.06.2010, Anexa 1, posesorii de animale de companie au ca obligatii, printre altele:

"Mentinerea cainilor in lesa, iar cei din categoria cainilor agresivi vor purta obligatoriu si botnita"!

Obligatii pe naiba! Nemernicii care ar trebui sa aplice legile isi bat joc de legi si de cetateni!

In concluzie, javre sa fie, ca "Ionuti" sunt destui!

2 comentarii:

 1. Am trimis noi sesizare la ASPA pentru cainii de mai sus. Sunati la 021 9844 sau trimiteti mail la relatiicupublicul@aspa.ro daca mai vedeti caini fara stapan in Bucuresti (www.aspa.ro).

  Cat despre manipularea facuta de Marinescu, putem sa discutam mai multe in privat pe pagina de Facebook (www.facebook.com/irecromania) sau pe adresa de mail office@irecromania.ro. Va asiguram ca nu scapa nepedepsit.

  Va asiguram de intregul nostru sprijin si colaborare pe problema cainilor fara stapan si va mai asiguram ca ne vom face simtita vocea si prezenta in opozitie fata de "iubitorii" de maidanezi ori de cate ori vor exista derapaje din partea lor.

  Am sustinut si sustinem aplicarea legii curente privind gestionarea cainilor fara stapan!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am parcurs comentariul dumneavoastra.

   Am inteles ideea din primul paragraf.

   Legat de al doilea paragraf, nu imi place sa port discutii private, cu atat mai mult pe teme de interes larg. Cred ca sunt de dorit punctele de vedere exprimate public in probleme de interes public. In privinta lui Marius Marinescu, nu vad cum si de ce ar putea fi pedepsit. Si-a exprimat opinii in public la televizor, odioase din punctul meu de vedere pentru ca apara javrele si nu-i pasa de oameni. Dar faptul ca si-a exprimat opinii care nu convin unora, inclusiv mie, nu inseamna o ilegalitate. Asta se intampla dintotdeauna. In general "iubitorii" de animale manipuleaza cu ajutorul legilor in vigoare care apara mai mult javrele decat oamenii. Dupa parerea mea, o persoana are dreptul sa se apere atunci cand este atacata de javre, fiind in legitima aparare. Exista deja prea multe antecedente cu persoane omorate de javre care arata ca sunt indreptatite reactiile violente ale oamenilor fata de javre.

   Sigur ca ar fi foarte bine daca legea curenta privind gestionarea cainilor fara stapan s-ar aplica, pentru ca in 14 zile s-ar eutanasia javrele din adapost neadoptate de "iubitori". Dar din cate imi dau seama autoritatile nici nu se agita sa adune javrele in adapost, nici sa le eutanasieze.

   Mai degraba as fi curios unde as putea reclama autoritatile care nu-si fac datoria nici in privinta gestionarii cainilor fara stapan, nici in privinta cainilor cu stapan, pentru ca in mod evident multi stapani nu-si tin cainii in lesa in spatiile publice (in parcuri, pe strazi), conform prevederilor legale. Se pare ca refuzul unor autoritati de a aplica legea nu inseamna o incalcare a legii in Romania. Indiferent de ceea ce pare, refuzul unor autoritati de a aplica legile in vigoare inseamna abuzuri.

   Va multumesc pentru sprijin.

   Ștergere