luni, 25 iulie 2016

Iohannis si sportivii olimpici

In lipsa unor rezultate economice pozitive in Romania (scaderea somajului si a saraciei), ca urmare a lipsei de dorinta a statului mafiot totalitar de a avea politici in acest sens, Klaus Iohannis simte nevoia sa aiba campanii de imagine. De exemplu, s-a bagat in seama cu sportivii care merg la Olimpiada de la Rio.

Inca neeliberat de metehnele comunismului pe care altfel in condamna "cu fermitate", Klaus Iohannis s-a simtit pentru o clipa ministru al sportului in putrefactie si ministru al educatiei indoielnice, dand indicatii pretioase pe aceste teme.

De pilda, Iohannis le-a urat succes sportivilor. Noroc cu urarile lui Iohannis, ca altfel "baietii" si "fetele" ar fi facut figuratie la Rio. Dar asa, insufletiti pana in maduva oaselor de urarile "tovarasului" presedinte, vor incerca din rasputeri... sa nu faca tara de ras. :)

Desigur, tara s-a facut deja de ras, sportul in Romania avand la ora actuala o extindere simbolica, fiind o preocupare destinata privilegiatilor, nu o activitate de masa.

Romania s-a facut deja de ras la canotaj, cand intreg lotul de kaiac-canoe a fost depistat pozitiv cu meldonium (surse, de exemplu: http://www.ziare.com/sporturi/stiri-din-sport/cel-mai-mare-caz-de-dopaj-din-istoria-recenta-intreg-lotul-de-kaiac-canoe-a-fost-depistat-pozitiv-1423425 si http://www.ziare.com/sporturi/canotaj/scandal-urias-de-dopaj-in-sportul-romanesc-reactia-oficialilor-si-a-unui-fost-mare-campion-1423469).

Romania s-a facut deja de ras atunci cand gimnastica feminina nu a obtinut calificarea la Olimpiada de la Rio, chiar in anul in care se implinesc 40 de ani de la primul 10 in gimnastica, obtinut de Nadia Comaneci!

Romania se face in continuare de ras cu alti sportivi gasiti dopati. De exemplu, in atletism ultima stire pe tema a aparut pe 22.Iulie.2016 si se refera la Rares Andrei Toader (sursa: http://www.ziare.com/olimpiada/stiri-olimpiada/inca-un-sportiv-roman-prins-dopat-a-fost-exclus-din-lotul-olimpic-1430112).

Alti sportivi romani gasiti dopati inainte de Olimpiada de la Rio sunt: Lucian Bute - box, Eva Tofalvi - biatlon, Claudia Stef, Mirela Lavric, Mihai Donisan - toti trei la atletism (sursa: http://www.ziare.com/lucian-bute/dopaj/lucian-bute-depistat-pozitiv-la-testul-antidoping-dupa-meciul-cu-badou-jack-1423329).

Sportul romanesc ramane, ca de obicei, un important mijloc de propaganda pentru politicieni. In acelasi timp el reprezinta o mare afacere, de exemplu o modalitate de facturare a banilor publici pentru exclusivista "baza tehnico-materiala" destinata privilegiatilor sau... nimanui.

Iohannis a declarat ca "Extinderea programelor sportive în şcoli este o urgenţă, dacă vrem să fim cu adevărat competitivi între statele lumii şi, mai ales, dacă ţinem să avem o naţiune de oameni sănătoşi" (sursa: http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-catre-sportivii-romani-care-participa-la-olimpiada-indrazniti-sa-scrieti-istorie-iohannis-a-invitat-delegatia-romaniei-la-cotroceni-si-dupa-jocurile-olimpice-de-la-rio-15535927).

Din moment ce nu s-au extins programele sportive in scoli, e clar ca de fapt nu vrem să fim cu adevărat competitivi între statele lumii şi, mai ales, că nu ţinem să avem o naţiune de oameni sănătoşi! :))

Citez si comentez alte declaratii ale lui Iohannis pe aceeasi sursa.

1. "Sigur că în ultimele trei decenii numărul de medalii la olimpiade a scăzut. Aici trebuie să ţinem cont de multe cauze, iar societatea românească are nevoie de o nouă viziune asupra sportului.".

Dupa parerea mea, dacă în ultimele trei decenii numărul de medalii la olimpiade a scăzut, se pare ca vechea viziune asupra sportului (cea de pe vremea comunismului) era suficient de buna (oricum superioara). Din cate se vede, nu este singurul domeniu in care noua putere generata de Revolutia Infractorilor a avut o viziune catastrofala!

2. "Vreau să ştiţi că întreaga ţară vă este alături şi vă susţine.".

Nici pomeneala! Inca fac parte din aceasta tara si, in general, putin imi pasa de rezultatele sportivilor romani sau straini in orice fel de competitie. Dar pun un accent mai mare pe nepasarea mea fata de sportivii romani.

Motive?

De exemplu, de ce nu ne pasa atunci cand un brutar isi face excelent treaba? De ce nu punem in evidenta si de ce nu adulam un lucrator excelent de la intretinerea spatiilor verzi? Valabil pentru multe alte profesii!

Un alt motiv, extrem de serios, este faptul ca sportivii romani, la fel ca si alti cetateni romani des evidentiati in mijloacele de informare in masa (actori, cantareti, scriitori etc) nu au nicio problema cu ticalosiile cotidiene care se intampla in Romania postdecembrista! Cati sportivi romani (sau ceilalti mentionati) duc campanii impotriva coruptiei, impotriva lipsei de autostrazi si de drumuri asfaltate, impotriva genocidului din spitale, impotriva genocidului economico-social romanesc? Din cate stiu eu, niciunul! Toti se umfla in pene pe la televizor atunci cand au norocul sa iasa in evidenta in domeniul lor de activitate, si atat! Si atunci, daca sportivilor nu le pasa de Romania si de romani, atunci, dupa parerea mea, nici romanilor nu ar trebui sa le pese de ei.

Mie, unul, putin imi pasa de ei! Momentan nu cunosc vreun sportiv roman care sa se bucure de aprecierea si respectul meu, pentru ca nu se poate reduce niciodata totul doar la sport!

In concluzie, dupa modelul meciului de fotbal Romania-Albania, hai Romania, hai acasa! :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu